...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ιπποκράτης ο Κώος

Ο Ιπποκράτης ο Κώος είναι ο σημαντικότερος γιατρός του αρχαίου κόσμου, ο θεμελιωτής της επιστήμης της Ιατρικής. Ήταν πρωτοπόρος στην συστηματική ιατρική έρευνα και στην έρευνα για επιστημονικές θεραπείες. Έδινε μάλιστα μεγάλη σημασία στην πρόληψη.


Ιπποκράτης

Ο Ιπποκράτης γεννήθηκε στην Κω το 460 π.Χ. και πέθανε το 370 π.Χ. στη Λάρισα. Ήταν γιός του Ηρακλείδη που ήταν κι αυτός γιατρός και της Φαιναρέτης. 


Η οικογένεια του ανήκε στην ιερατική γενιά των Ασκληπιάδων, μια επαγγελματική συντεχνία της αρχαιότητας όπου τα μυστικά της ιατρικής μεταβιβάζονταν από πατέρα σε γιό. Δάσκαλοι του Ιπποκράτη υπήρξαν ο πατέρας του, ο Σηλυμβριανός Ηρόδικος, ο Αβδηρίτης φιλόσοφος Δημόκριτος και οι σοφιστές Γοργίας και Πρόδικος.

Οι Ασκληπιάδες ασκούσαν την Ιατρική ταξιδεύοντας και τον ίδιο δρόμο ακουλούθησε και ο Ιπποκράτης που πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του ταξιδεύοντας, όχι μόνο στον Ελληνικό χώρο, αλλά και στην Σκυθία, την Περσία και την Αίγυπτο. Η παράδοση θέλει τον Ιπποκράτη να βρίσκεται στην Αθήνα κατά την διάρκεια του μεγάλου λοιμού και να βοηθάει τους Αθηναίους στην αντιμετώπιση του. 


Πάρα πολλές πληροφορίες για τον Ιπποκράτη δεν έχουμε από πρώτο χέρι. Υπάρχει μάλλον μια εξιδανικευμένη εικόνα που έπλασαν οι μεταγενέστεροι και τον παρουσιάζουν ως τον τέλειο τύπο γιατρού και ανθρώπου, που σημαίνει ότι σίγουρα η προσωπικότητά του είχε κάνει τεράστια εντύπωση στους σύγχρονους του στην αρχαιότητα.



Ο Ιπποκράτης είναι ο ιδρυτής μια ιατρικής σχολής που εφάρμοζε τις αρχές της Ιωνικής επιστήμης και φιλοσοφίας, ακολουθώντας πιστά τον διαφωτισμό. Η Ιπποκρατική ιατρική δεν είναι μόνο μια φωτισμένη θεραπευτική τεχνική που κληροδότησε στην ανθρωπότητα πολύ σημαντικά ιατρικά κείμενα, αλλά και ένα πλατύτερο πνευματικό κίνημα που γεννήθηκε στο κέντρο της κλασσικής Ελληνικής σκέψης και διαμορφώθηκε με την επίδραση της αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας.


kwsinfo

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...