...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΑΡΚΤΙΚΗ-ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ.... Τελικά μας έχουνε μπερδέψει ας αποφασίσουν τελικά οι επιστήμονες τι μας περιμένει, ζέστη ή κρύο.

Αρκτική (Βόρειος Πόλος)
————————
Καθώς οι πάγοι και τα χιόνια υποχωρούν,οι αρκτικές περιοχές και τα βορειότερα γεωγραφικά πλάτη βλέπουν τα δέντρα να φυτρώνουν και τις θερμοκρασίες τους να ανεβαίνουν… Εν ολίγοις αποκτούν συνθήκες τις οποίες έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε αρκετά νοτιότερες περιοχές, όπως διαπιστώνει μεγάλη μελέτη που βασίστηκε σε νέα – και βελτιωμένα – δορυφορικά και επίγεια
δεδομένα.

ΠΑΓΟΙ  ΣΤΟΝ  ΚΑΝΑΔΑ

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Nature Climate Change», χρηματοδοτήθηκε από τη NASA και διεξήχθη με τη συνεργασία 21 επιστημόνων και πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων από όλο τον κόσμο, εξέτασε τη σχέση μεταξύ των μεταβολών στη θερμοκρασία και στη βλάστηση στις βόρειες περιοχές του πλανήτη σε σύγκριση με παλαιότερες δεκαετίες. Τα αποτελέσματά της είναι μάλλον ανησυχητικά.
Συγκεκριμένα οι ερευνητές είδαν ότι μέσα σε 30 χρόνια στις αρκτικές περιοχές οι εποχικές θερμοκρασίες και η βλάστηση έχουν αυξηθεί σε επίπεδα τα οποία παρατηρούνται σε γεωγραφικά πλάτη τέσσερις ως επτά μοίρες χαμηλότερα. Με βάση τις προβολές τους, και με βάση τα πλέον μετριοπαθή σενάρια, η «μετατόπιση» αυτή θα είναι πολύ μεγαλύτερη – 20 μοίρες και πλέον – ως το


τέλος του αιώνα.
«Εξ αιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας και της παράτασης της περιόδου απόψυξης του εδάφους η συνολική ποσότητα θερμότητας που μπορεί να διοχετευθεί στην ανάπτυξη των φυτών αυξάνεται» εξήγησε σε σχετικό δελτίο Τύπου ο Κόμπτον Τάκερ του Κέντρου Διαστημικών Πτήσεων Γκοντάρ της NASA, εκ των συγγραφέων της μελέτης. «Ως αποτέλεσμα μέσα στα τελευταία 30 χρόνια έχουν δημιουργηθεί μεγάλα κομμάτια γης με εξαιρετικά παραγωγική βλάστηση. Συνολικά περισσότερο από το ένα τρίτο του βόρειου τοπίου – περισσότερο από 9 εκατομμύρια τετ. χλμ, έκταση περίπου όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες – θυμίζουν τη βλάστηση που συναντάμε νοτιότερα».

ΒΟΡΕΙΟΣ ΠΟΛΟΣ-ΑΡΚΤΙΚΗ

-Το θέρος του 2013 οι κάτοικοι της Αλάσκα, μιας από τις ψυχρότερες περιοχές στον κόσμο… απολαμβάνουν παρατεταμένο κύμα καύσωνα που πλήττει την 49η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών και το οποίο οι νεώτεροι σε ηλικία βιώνουν για πρώτη φορά.«Πρόκειται για το μεγαλύτερο κύμα καύσωνα στην Αλάσκα από το 1969», δήλωσε στο Associated Press ο διευθυντής της διαδικτυακής μετεωρολογικής υπηρεσίας Weather Underground.
Το ασυνήθιστο θέαμα σχετίζεται με ένα κύμα ζέστης το οποίο πλήττει αυτό το διάστημα την περιοχή. Υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ προκαλούν πυρκαγιές και πλημμύρες, εξαιτίας της τήξης των πάγων.Σε κάποιες τοποθεσίες, το θερμόμετρο έδειξε 35 βαθμούς Κελσίου !
Σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA, η ίδια ζώνη υψηλής ατμοσφαιρικής πίεσης που «καθάρισε» τον ουρανό της Αλάσκα, έφερε επίσης υψηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές, οι οποίες είναι συνηθισμένες σε πιο ψυχρές μέρες κατά το μήνα Ιούνιο.Σε κάποιες τοποθεσίες, το θερμόμετρο έδειξε 35 βαθμούς Κελσίου.Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην πολιτεία ήταν 38 βαθμοί Κελσίου, τον Ιούνιο του 1915, στο Φορτ Γιούκον.
Οι επιστήμονες προσπαθούν να προσδιορίσουν την ημερομηνία κατά την οποία η Αρκτική θα χάσει εντελώς τους πάγους της. Παλιότερα πίστευαν ότι αυτό θα συμβεί μετά τα μέσα του αιώνα, αλλά τώρα το τοποθετούν γύρω στο καλοκαίρι του 2030.Ηδη έφέτος το θέρος,ο Βόρειος Πόλος, το μεγάλο προπύργιο του αιώνιου κρύου και του άγονου πάγου, είναι μια λίμνη. Είναι μια ρηχή λίμνη. Είναι μια κρύα λίμνη. Αλλά είναι, στην πραγματικότητα, μια λίμνη. Σύμφωνα με το Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο,οι πάγοι στο Βόρειο Πόλο το καλοκαίρι λιώνουν με πρωτοφανείς ρυθμούς. Η θάλασσα του χιονιού είναι πλέον νερό.
-Το ένα πέμπτο της παγοκάλυψης του Καναδά θα χαθεί ως το τέλος του αιώνα εκτιμά νέα μελέτη.Οι παγετώνες του Καναδά, οι τρίτοι μεγαλύτεροι στον κόσμο ύστερα από αυτούς της Ανταρκτικής και της Γροιλανδίας, απειλούνται με μη αναστρέψιμη καταστροφή. Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι το ένα πέμπτο τους θα έχει λιώσει ως το τέλος του αιώνα, συνεισφέροντας σημαντικά στην άνοδο της πλανητικής θέρμανσης και της στάθμης της θάλασσας.
«Οι παγετώνες του Καναδά αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της συνολικής εξίσωσης του κλίματος και της μελλοντικής ανόδου της θαλάσσιας στάθμης» δήλωσε ο Ντέιβιντ Βον, επικεφαλής του προγράμματος ice2sea της Ευρωπαϊκής Ενωσης που χρηματοδότησε τη μελέτη. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να τους αγνοούμε».
Οι προβλέψεις της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ (IPCC) κάνουν λόγο για άνοδο της στάθμης των θαλασσών κατά 18 ως 59 εκατοστά ως το 2100 από το λιώσιμο των πάγων της Γροιλανδίας,του Καναδά και της Ανταρκτικής.
-Τρόπους ανάκτησης των θαλάσσιων πάγων στην Αρκτική αναζητούν οι ειδικοί. Η νέα πρόταση είναι να μπλοκάρουμε το ηλιακό φως στην ατμόσφαιρα.Ομάδα ειδικών προτείνει τη χρήση γεωμηχανικής για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Υποστηρίζουν ότι «εμφυτεύοντας» σωματίδια αντανάκλασης στην ατμόσφαιρα το ηλιακό φως θα μπλοκάρεται μεταβάλλοντας έτσι τις κλιματικές συνθήκες στη Γη. Ενα από τα αποτελέσματα αυτής της επέμβασης θα είναι σύμφωνα με τους ερευνητές η επιστροφή των θαλάσσιων πάγων στην Αρκτική, το συνεχές λιώσιμο των οποίων προκαλεί πολύ σοβαρές επιπτώσεις στο παγκόσμιο περιβάλλον.
Αναφέρουν ότι χρειάζονται λίγοι «βομβαρδισμοί» σωματιδίων στην ατμόσφαιρα που θα πρέπει να γίνουν στο Ρεύμα του Κόλπου του Μεξικού, το θερμό ρεύμα που επηρεάζει τις κλιματικές συνθήκες στο Βόρειο Ημισφαίριο. Εκτιμούν μάλιστα ότι το κόστος για ένα τέτοιο εγχείρημα δεν είναι απαγορευτικό αφού υπολογίζουν ότι απαιτείται ένα ποσό γύρω στα 8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ανταρκτική (Νότιος Πόλος)
————————–
Κάτι περίπου αντίστοιχο συμβαίνει και στην Ανταρκτική,όπου τον Ιούνιο του 2013 (χειμώνας για την

ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ

περιοχή) ένα γιγάντιο παγόβουνο αποκολλήθηκε από τον παγετώνα Pine Island Glacier (PIG) στην Ανταρκτική.Το παγόβουνο έχει μήκος 720 τετραγωνικά χιλιόμετρα και καλύπτει μεγάλη έκταση, οκτώ φορές το μέγεθος του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη.Ο παγρτώνας αυτός έχει τον ταχύτερο ρυθμό συρρίκνωσης στον πλανήτη.Χάνει περισσότερο πάγο από οποιονδήποτε άλλο παγετώνα και συμβάλλει στην άνοδο της στάθμης των θαλασσών περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παγετώνα.Αυτός είναι και ο λόγος αποτελεί τόσο συχνά αντικείμενο έρευνας.
Αυτό που δεν εξέπληξε τους επιστήμονες ωστόσο είναι ότι η αποκόλληση συντελέστηκε στην καρδιά του χειμώνα, που ο ωκεανός είναι καλυμμένος με θαλάσσιους πάγους, γιατί είναι γνωστό ότι οι λεπτές αυτές στρώσεις συνταράζονται από ισχυρές εσωτερικές πιέσεις στην κρηπίδα πάγου.

Νέα Εποχή Παγετώνων
——————————
Σύμφωνα όμως με Ρώσους επιστήμονες:
Απότομη παγωνιά θα σημειωθεί σε 2 χρόνια σε όλον τον πλανήτη Γη σύμφωνα με Ρώσους επιστήμονες. Η νέα περίοδος παγετώνων θα κρατήσει τουλάχιστον 2 αιώνες και στην κυριολεξία θα παγώσει τον κόσμο μας, τονίζουν οι Ρώσοι.
Ο Χαμπιμπουλό Αμπντουσαμάτοβ, διευθυντής του τμήματος διαστημικών ερευνών του αστεροσκοπείου Πούλκοβσκαγια της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, δηλώνει πως ο πλανήτης άρχισε να παγώνει.
Μελετώντας την συχνότητα αλλαγών της ηλιακής δραστηριότητας, μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα για τις ερχόμενες παγκόσμιες ανόδους θερμοκρασίας και ψύξης. «Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, η θερμοκρασία θα αρχίσει σταθερά να πέφτει από το 2014. Το μέγιστο ψύχος θα σημειωθεί το 2055, συν – πλην 11 έτη»,υποστηρίζει ο επιστήμονας. «Η ψύξη θα προκαλέσει μείωση των περιοχών καλλιέργειας.
Εκτός των προβλημάτων με τα τρόφιμα, θα είναι πιο δύσκολη η εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στις βόρειες περιοχές. Τα προβλήματα με την παροχή θέρμανσης θα κλιμακωθούν. Το ψύχος

ΠΑΓΟΒΟΥΝΑ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗΣ

θα επηρεάσει πολλούς, σχεδόν όλους, αλλά κυρίως τις βόρειες χώρες», προειδοποιεί ο Χαμπιμπουλό Αμπντουσαμάτοβ. Η προβλεπόμενη παρατεταμένη ψύξη μπορεί να είναι η πέμπτη μικρή περίοδος παγετώνων τους τελευταίους εννέα αιώνες.
Με βάση τις μετρήσεις από περισσότερους από 30.000 σταθμούς μέτρησης, τα στοιχεία που εκδόθηκαν πρόσφατα, χωρίς τυμπανοκρουσίες από την Met Office (την Βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία Β.Μ.Υ). και την Μονάδα Κλιματικής Έρευνας του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας, επιβεβαιώνει ότι η αυξητική τάση της παγκόσμιας θερμοκρασίας έληξε το 1997.”
Τελικά μας έχουνε μπερδέψει ας αποφασίσουν τελικά οι επιστήμονες τι μας περιμένει, ζέστη ή κρύο.
-->
epistimonikos

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...