Όσο για την ανάρτησή του στο Facebook, με την οποία… πανηγύριζε για το… πρώτο τζαμί, είπε ότι «ήταν λάθος, γιατί έστειλε λανθασμένο μήνυμα», η… απολογία του όμως ήρθε με αρκετές μέρες καθυστέρηση και αφού προηγουμένως αντιλήφθηκε ότι οι Αρχές ψάχνουν σοβαρά το θέμα.
Επέμενε ότι ο ίδιος είναι εθελοντής που έφτασε στη Λέσβο για να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ΜΚΟ και σε δύο μέρες αναχωρεί από το νησί για την Αγγλία, ενώ έκανε και μία μικρή… έρευνα για μας και εντόπισε έναν μουσουλμάνο που, όπως υποστήριξε, είναι αυτός που δημιούργησε το τζαμί και είναι τώρα στην Αγγλία.
Αναφορικά με τις φωτογραφίες στην προσωπική του σελίδα στο Τwitter , που τον δείχνουν με στρατιωτική στολή και όπλο στα χέρια αρχικά είπε πως είναι από… διακοπές στην Τουρκία.
Όταν είδε ότι δεν μπορούσαμε να συνδέσουμε τις διακοπές στην Τουρκία με τη συμμετοχή σε στρατιωτική ομάδα, ανέφερε ότι είναι κινηματογραφική ταινία στην οποία πήρε μέρος ως… ηθοποιός.
Το θέμα με το παράνομο αυτοσχέδιο τζαμί πήρε ήδη διαστάσεις.
Η αστυνομία κατέθεσε φάκελο με φωτογραφίες και στοιχεία στον εισαγγελέα Μυτιλήνης που ξεκίνησε έρευνα, καθώς είχε αναφορές για τη λειτουργία χώρου, ενώ αυθαίρετο χαρακτηρίζει το «τζαμί» ο δήμος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ευστράτιος Τζίμης, είπε ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση του, καθώς δεν έχει άδεια λειτουργίας.
«Είναι αυθαίρετη και απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση χωρίς άδεια από τον δήμο, την πολεοδομία και τις άλλες αρμόδιες Αρχές.
Είναι αδιανόητο να λειτουργεί τζαμί, έστω και με τέτοια μορφή, χωρίς να το γνωρίζουμε», μας είπε ο κ. Τζίμης.
Όταν ρωτήσαμε ωστόσο τον Άντονι Καν αν υπάρχει άδεια λειτουργίας για το… τζαμί, αρχικά μας απάντησε ότι δεν χρειάζεται γιατί δεν είναι μόνιμη κατασκευή, αλλά «ένας προσωρινός χώρος λατρείας για όλες τις θρησκείες» και αργότερα είπε ότι αυτός δεν έχει καμία σχέση, απλώς πέρασε μια μέρα, το είδε και τράβηξε φωτογραφίες.
Στη Λέσβο κυκλοφορεί ως φήμη ότι κάποιοι μαζεύουν χρήματα για το τζαμί και αναζητούν χορηγούς για να το επεκτείνουν.
Οι Αρχές του νησιού έχουν κινητοποιηθεί και οι υπηρεσίες του δήμου έχουν κάνει αυτοψία στον χώρο και στη λειτουργία του.
Η μεγάλη σκηνή στήθηκε σε ένα ιδιόκτητο οικόπεδο, σε απόσταση μόλις 5 μέτρων από το Κέντρο Καταγραφής Προσφύγων στη Μόρια και μάλιστα υπάρχει πιο πριν μια ξύλινη ταμπέλα που απαγορεύει τη χρήση… παπουτσιών στο εσωτερικό της , όπως ακριβώς συμβαίνει σε κάθε χώρο λατρείας των μουσουλμάνων.
Στην αρχή υπήρχε μία επιγραφή «Prayer Tent», σήμερα όπως υπάρχει άλλη επιγραφή που λέει «Mosque».
«Έρχεται πολύς κόσμος στη Λέσβο, φτάνουν σε διάφορα σημεία του »νησιού, πρέπει να έχουν έναν χώρο να προσεύχονται», λέει ο ίδιος.
Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας.
loading...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου