...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Η Παγκόσμια Τράπεζα φιλοδοξεί "να εξαλειφθεί" η ακραία φτώχεια ως το 2030


...και να βελτιωθεί η κατάσταση των πιο ευάλωτων ανθρώπων στις αναπτυσσόμενες χώρες, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι για να εκπληρωθεί ο στόχος αυτός θα χρειαστούν "εξαιρετικές προσπάθειες" από μέρους της διεθνούς κοινότητας και επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης σε διεθνές επίπεδο.
"Ένας κόσμος απαλλαγμένος από την φτώχεια και από τον οικονομικό αποκλεισμό είναι στο χέρι μας (. . .). Το να υλοποιήσουμε τον στόχο αυτόν θα απαιτήσει όμως εξαιρετικές προσπάθειες. Αλλά ποιος μπορεί σήμερα ακόμη να αμφισβητήσει ότι η προσπάθεια αυτή αξίζει τον κόπο;" είπε ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ κατά την διάρκεια ομιλίας του στο πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν της Ουάσινγκτον, ζητώντας τη βοήθεια των 188 κρατών μελών του οργανισμού προκειμένου το ποσοστό των ανθρώπων οι οποίοι ζουν με λιγότερα από 1,25 δολάρια την ημέρα να μειωθεί στο 3% του παγκόσμιου πληθυσμού έως το 2030.
Ο επικεφαλής της ΠΤ έκανε σήμερα την πρώτη του σημαντική δημόσια ομιλία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιούλιο, καθώς ο διεθνής οικονομικός οργανισμός αυτός βρίσκεται αντιμέτωπος με δυνητικό ανταγωνισμό από τις αναδυόμενες χώρες (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), οι οποίες επιδιώκουν να ιδρύσουν μια δική τους διεθνή τράπεζα ανάπτυξης.
ΑΜΠΕ
πηγή: tvkosmos.gr, skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...