...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΟΥΓΓΑΡΙΑ : αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον ταφο του Αττιλα


hun

Βουδαπέστη | Εργατες κατα τη διαρκεια της οικοδόμησης των θεμελίων μιας νέας γέφυρας πάνω από τον ποταμό Δούναβη, στην ουγγρική πρωτεύουσα , ανακαλυψαν έναν εντυπωσιακό τάφο του 6ου αιώνα . Η ανάλυση του μνημείου αποκάλυψε ότι ήταν ο ταφικος θαλαμος ενός μεγάλου ηγέτη των Ούννων και το πιθανοτερο να ανηκει στον  βασιλιά Αττίλα.
" Αυτη η θεση είναι πραγματικά απίστευτη ! " Εξηγεί ο Albrecht Rümschtein , ένας ιστορικός από το Πανεπιστήμιο Eötvös Lorand της Βουδαπέστης και μέλος της ομάδας των ειδικών ερευνων του τάφου . 
 «Βρήκαμε πολλους σκελετους αλόγων , καθώς και διάφορα όπλα και άλλα αντικείμενα , όλα παραδοσιακά συνδέονται με τους Ούννους . Τα αντικείμενα αυτά περιλαμβάνουν ένα μεγάλο σπαθί από Μετεωρικό σιδήρο, το οποίο θα μπορούσε σίγουρα να είναι το θρυλικό  " Σπαθι του Ιερου Πολεμου των Σκυθών » το οποιο φέρεται να του δόθηκε στον Αττιλα από τον ίδιο τον θεό Άρη . 
 Στην πραγματικότητα , ειμαστε σχεδον σιγουροι πως αυτος είναι ο τόπος ανάπαυσης του πανίσχυρου Αττίλα , αλλά θα πρέπει να γίνει περαιτέρω ανάλυση για να το επιβεβαιώσουμε . "

Ο Αττιλας, του οποιο δοθηκε το παρατσούκλι " η μάστιγα του Θεού» από τους ρωμαιους ιστορικούς , ήταν ο άρχοντας των Ούννων , ένας νομαδικός λαός που προέρχεται ενδεχομένως από την Κεντρική Ασία .
 Κυβέρνησε από το 434 μ.Χ. μέχρι το θάνατό του το 453 υστερα απο τον εορτασμο του τελευταίου του γάμο με μια όμορφη και νεαρή Γοτθικη πριγκίπισσα που ονομάζοταν Ildico .

 Ηγήθηκε πολλών στρατιωτικών επιδρομών τόσο στην Ανατολική και  Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (provoquing) οι οποιες εχουν γινει γνωστες και ως βαρβαρικές επιδρομές της Μεγάλης Μετανάστευσης , ένα μεγάλο κίνημα των γερμανικών πληθυσμών που επιτάχυνε σημαντικά την πτώση της Ρώμης και την έλευση του Μεσαίωνα στην Ευρώπη .
Επισης ο Αττιλας θεωρείται από τους περισσότερους Ούγγρους, ο ιδρυτής της χώρας .
Η ανακάλυψη της ταφικης αυτης θεσης θα μπορούσε να φέρει πολλές διευκρινίσεις σχετικά με την προέλευση και την ταυτότητα των Ούννων, αλλα και του ιδιου του Αττίλα,οι οποιοι εχουν γινει πηγη συζήτησης κ αντιπαραθεσης για αιώνες .
 Η ανάλυση των δείγματων απο τα κεραμικα και τα κοσμηματα που βρέθηκαν στο χώρο , θα φερουν ένα νέο φως σχετικά με την πολιτιστική τους καταγωγή και τα εμπορικά τους δίκτυα , και θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα αυτους τους οχι και τοσο καλα τεκμηριωμένους ανθρώπους ....

Επιμελεια - Μεταφραση: ORI ORI...

worldnewsdailyreport

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...