...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Συνταγη για σπιτικη, Μερεντα

Mια πολυ νοστιμη συνταγη οτι πρεπει για τους ουρανισκους μας, ενω ειναι και πολυ ευκολη (αφου τη φτιαχνει ενας μαντραχαλας σαν και μενα σε 15 λεπτα ολοι μπορουν)










χρειαζομαστε:...


100 γραμμαρια κουβερτουρα

150 γραμμαρια βουτυρο

4 κουταλιες της σουπας κακαο

2 κουταλιες της σουπας αχνη

ενα κουτι ζαχαρουχο γαλα

ενα φλιτζανι του τσαγιου φουντουκι σε σκονη

εκτελεση:

λιωνουμε την κουβερτουρα και το βουτυρο σε μπεν μαρι (νομιζω ετσι λεγεται) βγαζουμε απο φωτια και προσθετουμε ανακατευοντας συνεχως πρωτα το κακαο και την αχνη, μετα το ζαχαρουχο γαλα και τελος το φουντουκι. αυτο ηταν. αφηνουμε να κρυωσει λιγο και καταβροχθιζουμε τη μερεντα.

μερικα πραματα που καλο ειναι να λαβουμε υποψιν ειναι:
1) ειναι πολυ καλλιτερα να βαλουμε κανονικο βουτυρο και ας ειναι ακριβοτερο αντι για βιταμ και μαργαρινες γιατι η γευση και η ποιοτητα εχουν μεγαλη διαφορα
2) αντι για φουντουκι που ειναι ακριβο για οποιον δεν εχει φουντουκιες (ή λεπτοκαρυες επι το ελληνικοτερον) μπορει να βαλει μια μικρη ποσοτητα λικερ. εγω φτιαχνω λικερ απο βατομουρα, κρανα, ροδια, μεντα κλπ και δινω την αναλογη γευση στις μερεντες μου. ακομα και ινδικη καρυδα. δοκιμαστε το!

καλη απολαυση!!! 


freepatentsgr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...