...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ο "βιονικός" ντράμερ

Ο "βιονικός" ντράμερ
Ένα ακόμα επίτευγμα της προσθετικής, δίνει ξανά τη δυνατότητα στον ντράμερ Jason Barnes, που έχασε το δεξί του χέρι από ισχυρή ηλεκτροπληξία, να συνεχίζει να παίζει ντράμς και μάλιστα, καλύτερα από πριν.  
Μετά το τραγικό ατύχημα, που ακρωτηρίασε το δεξί του χέρι από τον αγκώνα, ο Barnes σχεδίασε μια απλή αυτοσχέδια συσκευή που του επέτρεπε να ξαναπιάσει τις μπαγκέτες του, έστω και με δυσκολία. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να γίνει δεκτός στο Ινστιτούτο Μουσικής και Media της Atlanta, ώστε να κυνηγήσει το όνειρό του για μια καριέρα ως μουσικός.
 
Εκεί ήρθε σε επαφή με ερευνητές του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Atlanta, οι οποίοι εξέλιξαν τη συσκευή που είχε εμπνευστεί o Barnes, σε ένα προσθετικό χέρι που, μέσω ενός πολύπλοκου ρομποτικού συστήματος, επέτρεψε στον ντράμερ να παίζει όπως παλιά. Και ακόμα καλύτερα, αφού το προσθετικό μέλος καταλήγει σε δύο μπαγκέτες. 

Η μία μπαγκέτα λειτουργεί με εντολές από το μυικό σύστημα του Barnes και η δεύτερη -μέσω μικροφώνου- αντιλαμβάνεται το ρυθμό και το είδος μουσικής και με κινήσεις εμπνευσμένες από Jazz ρυθμούς, προσθέτει περισσότερα ρυθμικά χτυπήματα, δημιουργώντας έτσι ακόμα πιο πολύπλοκους ρυθμούς.

Ο Barnes έκανε την πρώτη δοκιμή του ρομποτικού μέλους του, την προηγούμενη εβδομάδα και δήλωσε στο New Scientist, ότι η εμπειρία ήταν απίθανη και ότι θα το χρησιμοποιεί συνέχεια, ενώ θα δώσει το πρώτο live του στις 22 Μαρτίου.

Δείτε τον Jason Barnes με το νέο του χέρι, εν δράσει:


lifo

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...