...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Μητρικό φιλί προκάλεσε μόνιμη βλάβη σε μωρό



Υπάρχει φιλί, που μπορεί να προκαλέσει κώφωση στο παιδί σας; Ναι! Πρόκειται για φιλί, που κατά λάθος δίνουν οι γονείς στο αυτί του μωρού τους, σύμφωνα με τους γιατρούς της ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής της Νέας Υόρκης.





Ένα αθώο φιλί, ακριβώς στο άνοιγμα του αυτιού, δημιουργεί ισχυρή αναρρόφηση που έλκει το ευαίσθητο τύμπανο, με αποτέλεσμα μία πρόσφατα αναγνωρισμένη πάθηση γνωστή ως «κοχλιακό τραυματισμό του αυτιού από το φιλί» . «Ένα τέτοιο φιλί μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε μόνιμη απώλεια της ακοής, αλλά και μια σειρά από άλλα ανησυχητικά συμπτώματα του αυτιού, συμπεριλαμβανομένων της ευαισθησίας στον ήχο και την παραμόρφωση της ακουστικής.

Ο Δρ Levi Reiter έχει μελετήσει το φαινόμενο από τότε, που μια γυναίκα πήγε σε αυτόν πριν από πέντε χρόνια με μια παράξενη ιστορία, με το πεντάχρονο παιδί της να έχει υποστεί κώφωση, ύστερα από ένα φιλί στο αυτί.

Έχουν πλέον αναγνωριστεί περισσότερα από 30 θύματα του «φιλιού της κώφωσης» σε όλον τον κόσμο και οι γιατροί είναι σίγουροι ότι υπάρχουν και άλλα, που δεν έχουν δηλωθεί λόγω άγνοιας.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις άγνωστης μονόπλευρης απώλειας ακοής στα παιδιά και οι γιατροί δηλώνουν βέβαιοι ότι ένα μεγάλο μέρος είναι από ένα πεταχτό φιλί στο αυτί.

Τα μωρά και τα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε βλάβες της ακοής μέσω του συγκεκριμένου φιλιού, μόνο και μόνο επειδή τα «κανάλια» στο αυτί τους είναι μικρότερα. Ένα μωρό θα κλαίει, ύστερα από ένα τέτοιο οδυνηρό φιλί, αλλά δυστυχώς η απώλεια ακοής συνήθως δεν προσδιορίζεται παρά μόνο εάν περάσουν αρκετά χρόνια σε μια εξέταση στο σχολείο.





mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...