...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Τρίκαλα: Ετοιμάζονται να βγουν στην κυκλοφορία τα λεωφορεία χωρίς οδηγό (video)






Η πόλη των Τρικάλων είχε επιλεγεί πριν από καιρό, ανάμεσα από 12 πόλεις, για την πιλοτική κυκλοφορία οχημάτων χωρίς οδηγό.

Οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει και απομένουν πλέον νομοθετικές λεπτομέρειες μέχρι να ξεκινήσει η πρώτη επίσημη κυκλοφορία τους, που πιθανολογείται από τον προσεχή Σεπτέμβρη μέχρι τις αρχές του 2015.

Τα 6 πειραματικά οχήματα μεταφοράς πολιτών θα κινούνται σε προκαθορισμένη διαδρομή - πάνω στο δρόμο κι όχι σε ράγες - για 6 περίπου μήνες, διάστημα αρκετό για να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την επιτυχία ή όχι του προγράμματος, ώστε να το πρόγραμμα να επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και στην Αθήνα.


Η διαδρομή των λεωφορείων - σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της αναπτυξιακής δημοτικής εταιρίας Τρικάλων, e-trikala, Οδ. Ράπτη - θα ξεκινάει από την οδό Βουλής, θα συνεχίζει την Καραϊσκάκη, θα φθάνει στην οδό Πλουτάρχου, ενώ στην επιστροφή θα στρίβει για τη λεωφόρο Ερμού περνώντας μπροστά από την κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και ύστερα από μία ακόμη παράκαμψη θα επιστρέφει στην αφετηρία.

Όσο για την ασφάλεια των πολιτών που θα μεταφέρουν αλλά και των πεζών... έχουν ενσωματωμένο υψηλής τεχνολογίας GPS ενώ είναι εφοδιασμένα με αισθητήρες που τα αναγκάζει να σταματήσουν όταν εμφανιστεί μπροστά τους κάποιο εμπόδιο, οπότε η πιθανότητα σύγκρουσής τους με κάποιον άνθρωπο, θεωρητικά τουλάχιστον, φαντάζει απίθανη. Η χωρητικότητά τους θα είναι για 4 ως 12 άτομα ενώ θα κινούνται με 20 χλμ/ώρα. 

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από το Star.



 

greek-web-tv

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...