...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Ανακλύφθηκε τέστ που αποκωδικοποιεί το ανθρώπινο DNA σε μισή ώρα!

xristoumazou



Ο Ελληνοκύπριος Χριστόφορος Τουμάζου συντέλεσε στο να παραγματοποιηθεί ένα μεγάλο βήμα για την εξέλιξη της ιατρικής και των διαγνώσεων, αφού κατάφερε μέσω μιας επαναστατικής συσκευής να αποκωδικοποιήσει σε λιγότερο απο μισή ώρα το γενετικό υλικό ενός ανθρώπου. Πρόκειται για ένα καινοτόμο τεστ που αλλάζει τελείως τα δεδομένα, καθώς χάριν στη συγκεκριμένη ανακάλυψη δεν θα χρειάζονται πλέον οι χρονοβόρες εργαστηριακές αναλύσεις.

Δεν είναι απλά άλλη μια εφεύρεση. Δέν είναι κάτι που θα βελτιώσει απλά τη ποιότητα ζωής μας, αλλά θα βοηθήσει να προβλεφθούν αρρώστιες που μαστίζουν την ανθρωπότητα τη σήμερον ημέρα όπως διάφορες μορφές καρκίνου, ακόμα και αυτοάνοσα νοσήματα, αφού όλα είναι καταγεγραμμένα στο DNA μας. Και όλα αυτά, κατά τόπο πολύ συντομότερο και ίσως, οικονομικότερο.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο 53χρονος ερευνητής πήρε το πρώτο βραβείο «European Inventor Award 2014» στο Βερολίνο από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και είναι επισήμως ο κορυφαίος εφευρέτης για το έτος 2014.
Ο Χριστόφορος Τουμάζου είναι καθηγητής μηχανικής του Imperial College του Λονδίνου και επικεφαλής επιστήμων στο Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Μηχανικής που είναι και δημιούργημα του ιδίου.
Η ταχύτατη αυτή εξέταση θα επιτυγχάνεται με τη βοήθεια που θα παρέχει ένα «τσιπάκι» το οποίο μπορεί να ενσωματωθεί και σε USB μεταφέροντας έτσι τα γενετικά ευρήματα στον υπολογιστή. Μέσω της συγκεκριμένης συσκευής θα μπορούν πλέον οι γιατροί να δουν τις γενετικές προδιαθέσεις που μπορεί έχει ένας οργανισμός.
Τέλος, πρέπει να αναφερθεί πως ο Χριστόφορος Τουμάζου έχει αποκτήσει ευρεσιτεχνίες για πάνω από 50 συσκευές ιατρικών διαγνώσεων σύμφωνα την Guardian. O Ελληνοκύπριος βραβευμένος πλέον επιστήμονας έχει σπουδάσει στην Οξφόρδη και έκανε την μετά-διδακτορική του έρευνα στο Imperial. Σήμερα είναι διευθυντής του Τμήματος Εμβιομηχανικής και είναι μέλος της Βασιλικής Εταιρίας Επιστημών, της Βασιλικής Ακαδημίας Μηχανικής της Βρετανίας, καθώς και της Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...