...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Η μυστηριώδης γαλάζια λίμνη της Ρωσίας!

perierga.gr - Goluboe: Η "μπλε λίμνη" της Ρωσίας!

H λίμνη Goluboe (γαλάζιος) βρίσκεται στη Ρωσία στην οροσειρά του Καυκάσου και χαρακτηρίζεται σαν «ζαφείρι σε δαχτυλίδι από πράσινα δέντρα» εξαιτίας του γαλάζιου χρώματος και του υπέροχου πράσινου τοπίου που την περιβάλλει. Παραμένει σχεδόν ανεξερεύνητη ακόμη και σήμερα κυρίως λόγω του αποκακρυσμένου της περιοχής που βρίσκεται.
Βασικό χαρακτηριστικό της είναι το
ανοιχτό μπλε χρώμα που εντυπωσιάζει, το οποίο διατηρείται όλες τις εποχές του χρόνου. Αιτία του χρώματος της λίμνης είναι θειούχες ενώσεις που βρίσκονται στο βυθό αν και σύμφωνα με το θρύλο αυτό οφείλεται σε παράξενους μπλε κρυστάλλους.
Το βάθος της είναι 258 μέτρα και είναι η τρίτη βαθύτερη καρστική λίμη στον κόσμο, ενώ η θερμοκρασία του νερού παραμένει σταθερή όλες τις εποχές του χρόνου στους 9 βαθμούς Κελσίου. Πρόσφατες εξερευνήσεις στο βυθό αποκάλυψαν ένα εκπληκτικό υποβρύχιο τοπίο.
perierga.gr - Goluboe: Η "μπλε λίμνη" της Ρωσίας!
perierga.gr - Goluboe: Η "μπλε λίμνη" της Ρωσίας!perierga.gr - Goluboe: Η "μπλε λίμνη" της Ρωσίας!perierga.gr - Goluboe: Η "μπλε λίμνη" της Ρωσίας!perierga.gr - Goluboe: Η "μπλε λίμνη" της Ρωσίας!perierga.gr - Goluboe: Η "μπλε λίμνη" της Ρωσίας!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...