...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Πάτρα: "Κρατούμενη" για χρέος 300 ευρώ - Δεν έδειξαν οίκτο . . . ούτε σε μητέρα που θηλάζει!

gynaika-filakismeni

Είναι μητέρα ενός μωρού 4 μηνών, θηλάζει, κι όμως βρέθηκε στα κρατητήρια της Ασφάλειας επειδή θέλησε να αλλάξει ταυτότητα και σε βάρος της εκκρεμούσε... απόφαση για 300 ευρώ από παραβίαση υγειονομικής διάταξης.
Ο λόγος για Πατρινή που διαμένει στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα και προχθές το απόγευμα θέλησε να επισκεφθεί το Τμήμα Ταυτοτήτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαϊας για να εκδώσει νέο αστυνομικό δελτίο ταυτότητας. Αν είχε μεταβεί πρωί, τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα καθώς θα υπήρχε... Εισαγγελέας στο Δικαστήριο οπότε θα απέφευγε την ολονύχτια κράτηση! Όμως τις απογευματινές ώρες δεν υπάρχει Εισαγγελέας (μόνο ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας για σοβαρές περιπτώσεις) κι έτσι συνήθως δίνεται προφορική εντολή για... ολονύχτια κράτηση του πολίτη εις βάρος του οποίου εκκρεμεί δικαστική απόφαση. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της συγκεκριμένης γυναίκας.
Τηλεφώνησαν στην Εισαγγελία, εξέθεσαν το γεγονός πως πρόκειται για μητέρα παιδιού που θηλάζει, πως δεν είναι αγνώστου διαμονής και θα μπορούσε άμεσα να γίνει εκ νέου σύλληψή της, όμως η Εισαγγελέας ήταν ανένδοτη. Μάλιστα μέχρι και ο αντιδήμαρχος κ. Μελάς παρενέβη ώστε να προσπαθήσει να πείσει τους αρμοδίους για την σοβαρότητα της κατάστασης καθώς το βρέφος είχε μείνει στο σπίτι... με μία γειτόνισσα, αλλά και πάλι... η εντολή ήταν σαφής.
Η ποινή των 60 ημερών είχε επιβληθεί στην συγκεκριμένη γυναίκα προ 8 ετών. Είχε τιμωρηθεί με φυλάκιση 60 ημερών. Επρεπε να πληρώσει πρόστιμο 300 ευρώ το οποίο με τις προσαυξήσεις είχε φθάσει τα 750 ευρώ.
Τελικά η γυναίκα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα χθες το μεσημέρι (με την αυτόφωρη διαδικασία) προκειμένου να ρυθμίσει την οφειλή της από την ποινή και αφέθηκε ελεύθερη.
Δεύτερο περιστατικό σε ένα μήνα!Να υπενθυμίσουμε πως παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και την περίοδο των εορτών με πρωταγωνιστή έναν 43χρονο που επαιτούσε και ο οποίος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 10 ημερών και πρόστιμο 150 ευρώ. Και ο συγκεκριμένος άνδρας είχε παραμείνει κρατούμενος μέσα στις γιορτές (έστω και αν ήταν άστεγος) και τελικά με παρέμβαση του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Ανδρέα Αποστολόπουλου επετεύχθη η προσωρινή άρση της απόφασης για την κράτησή του μέχρι να πληρώσει το πρόστιμο.


dete.gr, ilialive

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...