...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ρωσία: Κυρώσεις σε ΜΜΕ που αναδημοσίευσαν το σκίτσο του Μωάμεθ


Τρία μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας και ένα του Καζακστάν έλαβαν αυστηρή προειδοποίηση διότι αναδημοσίευσαν τις γελοιογραφίες οι οποίες απεικονίζουν τον προφήτη Μωάμεθ και τις οποίες δημοσίευσε η σατιρική εφημερίδα Σαρλί…

Εμπντό, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η ρωσική αρχή που ελέγχει τη λειτουργία των ΜΜΕ, η Ροσκομναντζόρ.
«Την περασμένη εβδομάδα, αφιερώσαμε πολύ χρόνο για να εξηγήσουμε την θέση μας στο ζήτημα των σκίτσων (…) αλλά είναι καιρός να περάσουμε στην επιβολή κυρώσεων» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αρχής, ο Βαντίμ Αμπελόνσκι.
Οι ιστότοποι Runews24.ru και RB.ru, ένα ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη, καθώς κι ένας ενημερωτικός ιστότοπος του Καζακστάν που έχει έδρα στη Ρωσία έλαβαν έτσι προειδοποίηση από τη ρωσική αρχή.
Βάσει της ρωσικής νομοθεσίας, η λειτουργία των μέσων ενημέρωσης που λαμβάνουν δύο προειδοποιήσεις σε διάστημα ενός έτους αναστέλλεται.


«Καθήκον μας είναι να ενημερώνουμε το κοινό, συμπεριλαμβανομένων των αντιδράσεων των καλλιτεχνών και των σκιτσογράφων σε αυτήν την επίθεση» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Νατάλια Μοϊσεγιένκοβα, διευθύντρια έκδοσης του RB.ru, που αποφάσισε να αναδημοσιεύσει πολλά από τα σκίτσα της γαλλικής εφημερίδας.
Ωστόσο ο ιστότοπος RB.ru «έλαβε μία προειδοποίηση προχθές (Δευτέρα)» και έκτοτε απέσυρε όλες τις αναρτήσεις του με τις γελοιογραφίες για «να τηρήσει τη ρωσική νομοθεσία» διευκρίνισε η ίδια.
Την περασμένη εβδομάδα η αρχή ελέγχου των μέσων ενημέρωσης είχε δημοσιεύσει μία ανακοίνωση στον ιστότοπό της, με την οποία καθιστούσε σαφές ότι θα επιβάλλει κυρώσεις σε όσα μέσα ενημέρωσης δημοσιεύσουν γελοιογραφίες που «προσβάλλουν τα αισθήματα των πιστών».
ΤΟ ΡΙΑΝΤ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΟΤΙ Η ΣΑΡΛΙ ΕΜΠΝΤΟ «ΧΛΕΥΑΖΕΙ» ΤΟ ΙΣΛΑΜ


Από την πλευρά της η Σαουδική Αραβία κατήγγειλε σήμερα τη συνέχιση του «χλευασμού» του Ισλάμ από την εβδομαδιαία, γαλλική σατιρική εφημερίδα Σαρλί Εμπντό, η συντακτική ομάδα της οποίας αποδεκατίστηκε στην τρομοκρατική επίθεση της 7ης Ιανουαρίου.

Το βασίλειο εκφράζει «την έκπληξή του και την καταδίκη του» για τη δημοσίευση, την περασμένη εβδομάδα, μιας νέας γελοιογραφίας του προφήτη Μωάμεθ, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA επικαλούμενο μία πηγή του υπουργείου Εξωτερικών.
«Το βασίλειο κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις εκ προθέσεως ύβρεις εναντίον του Ισλάμ, που προσβάλλουν τα αισθήματα 1,5 δισεκ. μουσουλμάνων σε ολόκληρο τον κόσμο» υπογραμμίζεται.


Η ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης δε δικαιολογεί «την προσβολή των θρησκευτικών πεποιθήσεων», πρόσθεσε το ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ, trelokouneli

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...