...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

ΟΠΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΧΡΩΜΑ = ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΝ

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

Β. Ορμπάν: «Η οικονομική μετανάστευση είναι πηγή προβλημάτων για την Ευρώπη και πρέπει να σταματήσει... η Ουγγαρία δεν θα είναι προορισμός για τους μετανάστες»


Η οικονομική μετανάστευση αποτελεί πηγή προβλημάτων και πρέπει να σταματήσει, δήλωσε σήμερα στο Παρίσι ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν μετά τη συμμετοχή του στην πορεία κατά της τρομοκρατίας, σύμφωνα με το ουγγρικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.

"Η οικονομική μετανάστευση είναι κακό πράγμα για την Ευρώπη, είναι πηγή προβλημάτων και κινδύνων για τους ευρωπαϊκούς λαούς, γι΄αυτό πρέπει να σταματήσει", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας σε δημοσιογράφος της ουγγρικής τηλεόρασης.
"Όσο θα είμαι πρωθυπουργός, η Ουγγαρία δεν θα είναι προορισμός για τους μετανάστες", είπε.

"Δεν θέλουμε ανάμεσά μας πολυάριθμες μειονότητες που έχουν διαφορετικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά, θέλουμε η Ουγγαρία να παραμείνει Ουγγαρία", διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, λιγότεροι από 30.000 άνθρωποι ασιατικής καταγωγής και 5.000 αφρικανικής καταγωγής κατοικούσαν στην Ουγγαρία το 2014. Οι Ρομά αποτελούν την κύρια μειονότητα της χώρας και αντιπροσωπεύουν το 7% έως 8% του πληθυσμού των 10 εκατομμυρίων κατοίκων.

Στην Ουγγαρία, που βρίσκεται στη ζώνη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο αριθμός των αιτούντων πολιτικό άσυλο πέρασε από 2.000 άτομα το 2012 στα 20.000 το 2013.

"Ωστόσο, η Ουγγαρία οφείλει να προσφέρει άσυλο σε όσους είναι στόχοι πραγματικής πολιτικής δίωξης", είπε.

Από τα πρόσφατα δε γεγονότα στο Παρίσι ελπίζει ότι μία "ήρεμη και ψύχραιμη ανάλυση" θα οδηγήσει τους ευρωπαίους ηγέτες να σκληρύνουν την πολιτική περιορισμού της μετανάστευσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, enimerws
loading...