...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Βουλγαρία: Προτάσεις να μειωθεί άμεσα το μεταναστευτικό ρεύμα


Η Βουλγαρία θα πρέπει να δηλώσει ξεκάθαρα πως δεν έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί περισσότερους πρόσφυγες, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής Ιβάιλο Κάλφιν.

Μιλώντας, σήμερα, στο βουλγαρικό τηλεοπτικό δίκτυο BNT, ο κ. Κάλφιν δήλωσε ότι η Βουλγαρία θα πρέπει να αποφύγει τη δημιουργία "γκέτο", όπου θα διαμένουν άνεργοι, χωρίς κανένα εισόδημα, αφού τέτοιου είδους άνθρωποι είναι "επιρρεπείς στη διενέργεια" ριζοσπαστικών πράξεων.

"Υπάρχει κοινωνικός αποκλεισμός ανθρώπων" στη χώρα, οι οποίοι, επομένως, είναι ευάλωτοι σε συγκεκριμένες επιρροές, όπως "η αλλαγή θρησκείας και θέσεων", ένα ζήτημα το οποίο βρίσκεται, την παρούσα φάση, στην "ατζέντα", δήλωσε ο κ. Κάλφιν, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο ειδήσεων Novinite.

Ο κ. Κάλφιν αναφέρθηκε, επίσης, και στο ζήτημα της φύλαξης των συνόρων της χώρας, τασσόμενος υπέρ της πρότασης του υπουργού Εσωτερικών Βεσελίν Βούτσκοφ να συνδράμει ο στρατός τις περιπολίες κατά μήκος των συνόρων.

Ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών διατύπωσε την παραπάνω πρόταση στις αρχές του τρέχοντος μήνα, όταν η κυβέρνηση "άνοιξε" μια συζήτηση για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό "κύμα", ένα ζήτημα που κατά τους ειδικούς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, καθώς η ροή θα αυξάνεται καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία προς τον ερχομό της άνοιξης.

Ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης προσπάθησε, επίσης, να μετριάσει τον αντίκτυπο ορισμένων σχολίων αξιωματούχων του στρατού, οι οποίοι θεωρούν πως η αποστολή στρατευμάτων στα σύνορα με την Τουρκία ενδέχεται να ερμηνευτεί ως επιθετική συμπεριφορά, υπενθυμίζοντας ότι και άλλες χώρες -μεταξύ των οποίων και η Τουρκία- κάνουν το ίδιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...