...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας το ψήφισμα για την Κύπρο

Picture 0 for Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας το ψήφισμα για την Κύπρο

Το Συμβούλιο Ασφαλείας εκφράζει υποστήριξη στις προσπάθειες του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Έσπεν Μπαρθ Άιντα


Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα, με το οποίο ανανεώνεται ομόφωνα για ακόμη έξι μήνες η θητεία της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP).


Στο Ψήφισμα 2197, το Συμβούλιο Ασφαλείας ζητεί την επείγουσα έναρξη δομημένων διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη αποφασιστικής προόδου στα ουσιώδη ζητήματα, υπογραμμίζοντας ότι αναγνωρίζει την πρόοδο που σημειώθηκε μέχρι στιγμής στις συνομιλίες. Επισημαίνει ωστόσο ότι αυτή δεν είναι επαρκής και δεν έχει ακόμα καταλήξει σε συνολική και διαρκή διευθέτηση.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας εκφράζει επίσης υποστήριξη στις προσπάθειες του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Έσπεν Μπαρθ Άιντα.

Υπογραμμίζει ακόμη την ανάγκη για ανανέωση των προσπαθειών των ηγετών των δύο κοινοτήτων και των διαπραγματευτών για επίτευξη συνολικής διευθέτησης το συντομότερο δυνατό.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...