...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Εμπλοκή στη Βουλή για την άρση ασυλίας Γεωργιάδη


Σοβαρή εμπλοκή με μείζονος χαρακτήρα πολιτικές προεκτάσεις σημειώθηκε απόψε στη βουλή: Η Πρόεδρος του Σώματος Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικαλούμενη ομόφωνη γνώμη του Προεδρείου (δηλαδή και των αντιπροέδρων που προέρχονται από την ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης) ουσιαστικά εισηγήθηκε την αναβολή της συνεδρίασης που θέμα της είχε τη λήψη απόφασης για άρση ή μη της βουλευτικής ασυλίας του κ. Αδ. Γεωργιάδη, εξαιτίας της μη «επαρκώς αιτιολογημένης» από την εισαγγελέα άρνησης να χορηγηθεί άδεια συμμετοχής στην ψηφοφορία των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής!

«Αν και διαβιβάστηκε πρόσκληση σε βουλευτές, προσωρινώς κρατούμενους, για να συμμετάσχουν σε διαδικασία, από την εισαγγελική αρχή δεν δόθηκε άδεια χωρίς ειδική αιτιολογία που να μπορεί να γίνει αποδεκτή από Βουλή. Συζητήσαμε το θέμα στο Προεδρείο της Βουλής, αποφασίσαμε ότι αποτελεί λόγο για σύντομη αναβολή της συνεδρίασης προκειμένου η σύνθεση του Κοινοβουλίου να είναι πλήρης» είπε χαρακτηριστικά η κα Κωνσταντοπούλου προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων τόσο από τον ενδιαφερόμενο βουλευτή όσο και από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να μην υπάρξει αναβολή, υποστηρίζοντας ότι ταλαιπωρείται με την καθυστέρηση της λήψης απόφασης (αφορά υπόθεση σύμφωνα με την οποία καταγγέλεται για μη έκδοση αποδείξεων κατά την τηλεπώληση βιβλίων).

Ο πρώην Πρόεδρος της βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης σε παρέμβασή του σημείωσε: «Το σώμα έχει πάρει απόφαση ότι μπορεί να λειτουργεί με παριστάμενους βουλευτές. Ο Κανονισμός λέει για πλειοψηφία παρόντων. Δεν ήταν απαραίτητο να είμαστε 300. Ο Κανονισμός δεν εξετάζει τους λόγους απουσίας ενός βουλευτή. Πάντα υπήρχαν απουσίες. Οι αποφάσεις επί της πλειοψηφίας των παρόντων».

Η κα Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι «δεν έχουμε να κάνουμε με εκούσια απουσία» βουλευτών αλλά με «εμπόδιο στη συμμετοχή τους».

Από πλευράς του ΠΑΣΟΚ ο κ. Γ. Κουτσούκος είπε ότι «η Βουλή δεν μπορεί να είναι δέσμια αποφάσεων της Δικαιοσύνης», ενώ ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης εκ μέρους της ΝΔ τόνισε: 
«Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Με τη λογική σας, το Κοινοβούλιο δεν θα μπορεί να λειτουργήσει αν δεν δώσει ο Εισαγγελέας άδειες. 

Η Βουλή μπορεί να είναι όμηρος της δικαστικής εξουσίας; Δεν μπορεί αυτό να γίνει αποδεκτό. Ανοίγουμε εξαιρετικά επικίνδυνη κερκόπορτα για λειτουργία Κοινοβουλίου».

 Η Πρόεδρος της Βουλής σχολίασε : «Σημασία έχει και το αντίστροφο: Μπορεί να λειτουργεί το Κοινοβούλιο χωρίς την πλήρη σύνθεσή του; Αυτή η Βουλή δεν θα εφαρμόσει πρακτικές του παρελθόντος». Αμέσως μετά η Πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση προκειμένου να γίνουν συνεννοήσεις με τα κόμματα για το συγκεκριμένο ζήτημα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...