...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση ΚΚΕ για κατάργηση των Μνημονίων

Ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη Βουλή


Επανακατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των Μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων πλαισίων δημοσιονομικής στρατηγικής και των εφαρμοστικών νόμων τους, καθώς και για την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων.


Με την κίνηση αυτή το ΚΚΕ, επιχειρεί να θέσει προ των ευθυνών του τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ανάλογη πρωτοβουλία είχε αναλάβει και τον Οκτώβριο του 2102, όταν είχε καταθέσει και τότε τη σχετική πρόταση νόμου, η οποία μπορεί να απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) αλλά είχε στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, και στην εισηγητική έκθεση της πρότασης νόμου, το ΚΚΕ αφήνει σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ. «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καθώς και τα κόμματα εκείνα που διακηρύσσουν την δέσμευση τους για τήρηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από την συμμετοχή της χώρας μας στην Ε.Ε. και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, επί της ουσίας αφήνουν άθικτο το αντεργατικό - αντιλαϊκό οπλοστάσιο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Περισσός.

«Η αλλαγή του μίγματος πολιτικής διαιωνίζει την πολιτική λιτότητας, δεν αφορά παροχές στον λαό αλλά διασφάλιση πόρων για τη στήριξη του κεφαλαίου», συμπληρώνει.

Με την πρόταση νόμου το ΚΚΕ μεταξύ άλλων ζητά :


  • Την επαναφορά του κατώτατου μισθού της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης
  • Την κατάργηση των επιχειρησιακών συμβάσεων
  • Την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
  • Την άμεση ανάκληση όλων των μειώσεων των συντάξεων
  • Την κατάργηση των απολύσεων του δημοσίου
  • Την κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών μέτρων
  • Την κατάργηση των έμμεσων φόρων
  • Την μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.
Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας.

loading...





    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου





    loading...