...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Guardian.... Παρομοιάζει την Ελλάδα με τον Σίσυφο...

Δεν θα πιστεύετε με ποιον παρομοιάζουν τον Αλέξη Τσίπρα!

Η ατελέσφορη προσπάθεια του Σίσυφου να ανεβάζει μια πέτρα στην κορυφή ενός... βουνού και πάντα να του γλιστράει από τα χέρια όταν έφτανε στην κορυφή, με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνει την προσπάθεια, θυμίζει αρκετά την Ελλάδα σύμφωνα με τον guardian.

H Ελλάδα προσπαθεί να βγει από τον Άδη στον οποίο έχει πέσει τα τελευταία πέντε χρόνια, ωστόσο βλέπει το χρέος της να είναι το 175% του ΑΕΠ. «Ο Τσίπρας λέει πως η χώρα του δεν χρειάζεται διαγραφή χρέους, αλλά την απαιτεί. Η οικονομία της χώρας έχει συρρικνωθεί κατά 25% και ο κόσμος ψήφισε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που προκαλεί εντύπωση πως έμεινε τόσο καιρό στωικός. Η πρόκληση του Τσίπρα προς την οικονομική ''ορθοδοξία'' έχει νόημα. Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα και όλη η Ευρωζώνη είναι ισχυρή απαίτηση και όχι περισσότερη λιτότητα. Ο αποπληθωρισμός και η αύξηση της ανεργίας σε όλη την Ευρωζώνη δείχνουν πολλά πράγματα».

Το άρθρο τονίζει την απόφαση της νέας κυβέρνησης να σταματήσει το πλάνο των ιδιωτικοποιήσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού. Να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη κάποιων δημόσιων υπαλλήλων, σημειώνοντας πως το μήνυμα του Τσίπρα είναι ότι θέλει να τερματιστεί άμεσα η οικονομική συμπίεση και να γίνει το κούρεμα του χρέους.

Από την άλλη, όμως, οφείλει να ακολουθήσει την άποψη της πλειονότητας των Ελλήνων που θέλουν παραμονή στο ευρώ, άρα είναι υποχρεωμένος να διαπραγματευτεί με την Τρόικα και σε τελική ανάλυση να συνδιαλλαχτεί με την Μέρκελ. Πως θα καταφέρει ο Τσίπρας να πραγματώσει όλους τους στόχους του. Οι πιστωτές είναι ακόμα χαλαροί γιατί γνωρίζουν πως η πραγματική διαπραγμάτευση δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

«Η καλύτερη ευκαιρία του Τσίπρα, γράφει ο guaardian, για να προλάβει ένα ταπεινωτικό ολίσθημα είναι να σκληρύνει τη στάση του και να απειλήσει ότι θα εγκαταλείψει το ευρώ, εκτός αν δει το δημόσιο χρέος της Ελλάδα να μειώνεται κατά, ας πούμε, το 50%.»



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...