...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

ΕΒΕΠ: Εξόντωση επιχειρήσεων ο προληπτικός φόρος 26% / EVEP: Extermination of businesses the preventive tax 26%

ΕΒΕΠ: Εξόντωση επιχειρήσεων ο προληπτικός φόρος 26%


Οι επιχειρηματίες δηλώνουν αρωγοί στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των «τριγωνικών συναλλαγών», που έχουν ως στόχο τη φοροαποφυγή, ωστόσο, η προκαταβολή του φόρου 26% για τις συνεπείς και λειτουργούσες σύννομα επιχειρήσεις, είναι βέβαιο ότι θα τις αποστερήσει πολύτιμη ρευστότητα και θα τις φέρει στα πρόθυρα της καταστροφής και της αναστολής της λειτουργίας τους, επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την ήδη χαμηλή ανταγωνιστικότητά τους.

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και προστίθεται ότι πρέπει να μην κλείνουμε τα εμπορικά μας σύνορα με αυτές τις χώρες, αλλά να αντιστρέψουμε τη ροή συνεργασίας, εξάγοντας περισσότερα προϊόντα και εισάγοντας λιγότερα, βελτιώνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο το εμπορικό ισοζύγιο. 

Επιπροσθέτως, το ΕΒΕΠ εκτιμά ότι ένα σημαντικό ποσοστό των ναύλων, που καταβάλλονται σε ναυτιλιακές εταιρείες για τη μεταφορά των προϊόντων, ειδικά για τις εξαγωγές, κατευθύνεται σε κράτη μη συνεργάσιμα ή με προνομιακό φορολογικό καθεστώς σε σχέση με την Ελλάδα, κάτι για το οποίο δεν ευθύνονται οι επιχειρήσεις, αλλά, ούτε και έχουν εναλλακτικές επιλογές. Στην περίπτωση των καυσίμων, αρκετές εταιρείες, που προμηθεύουν καύσιμα ως βοηθητική ύλη για την παραγωγή των προϊόντων για κατανάλωση στην Ελλάδα, αλλά και για εξαγωγή έχουν έδρα σε παρόμοια κράτη. 

Σε αυτό το πλαίσιο, από νομικής άποψης, συμπεραίνεται ότι η σχετική προτεινόμενη διάταξη παραβιάζει, τόσο το κοινοτικό δίκαιο, όσο και τις διατάξεις των διεθνών συμβάσεων για την αποφυγή διπλής φορολογίας, που έχει καταρτίσει η Ελλάδα με τα περισσότερα από τα κράτη, που χαρακτηρίζονται ως «προνομιακά φορολογικά καθεστώτα». 

Συνεπώς, η ψήφιση της σχετικής διάταξης ως έχει, θα οδηγήσει σε εξόντωση τις ελληνικές βιομηχανικές, μεταποιητικές, ναυτιλιακές, εμπορικές επιχειρήσεις και το Ε.Β.Ε.Π. προτείνει όπως, αυτή προσαρμοσθεί στις ακόλουθες, εναλλακτικές προτάσεις: 

1. Η διαδικασία ελέγχου και διασταύρωσης να πραγματοποιείται εκ των προτέρων, κατά τη διάρκεια και σίγουρα πριν την ολοκλήρωση της συναλλαγής. 

2. Εντός ενός μήνα από την πραγματοποίηση της «συνήθους συναλλαγής» να επιστρέφεται στην επιχείρηση το 80% του ποσού, κατόπιν υποβολής σχετικής υπεύθυνης δήλωσης, και το υπόλοιπο 20% του ποσού να επιστρέφεται μετά από φορολογικό έλεγχο, που θα περαιούται εντός τριών (3) μηνών. Μετά την παρέλευση των τριών (3) μηνών, και εφόσον δεν έχει διενεργηθεί ο σχετικός έλεγχος, τότε το 20% του ποσού θα επιστρέφεται στην επιχείρηση αυτοδίκαια.

καζινο casino λεφτα χρηματα online ρουλετα ποκερaffiliate marketing βγαλε χρηματα online


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...