...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Προσωπικό Alpha Bank: Κινδυνεύει η περιουσία των ταμείων από την επένδυση σε κρατικά ρέπος / Staff of Alpha Bank: in danger the property of the Funds from the investment of in government's repo

 alfpa


Σε “αποχή” από “ενέργειες που θα βλάψουν την περιουσία των ασφαλισμένων” καλεί ο σύλλογος προσωπικού της Alpha Bank -με ανακοίνωσή του- τα Διοικητικά Συμβούλια των ασφαλιστικών ταμείων. 

“Με σειρά επιστολών (Υπουργείου Εργασίας και Υπουργείου Οικονομικών) η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για έναν άτυπο εσωτερικό δανεισμό από τις καταθέσεις των ασφαλιστικών Ταμείων, με αντάλλαγμα κρατικούς τίτλους βραχυπρόθεσμης διάρκειας.

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) ξεκίνησε ήδη συζητήσεις με τις Διοικήσεις των Ταμείων”, σημειώνει ο σύλλογος προσωπικού της Alpha Bank. 

“Στην ουσία τα Ταμεία θα έχουν εγγυήσεις για τα χρήματα που θα δανείσουν, αλλά δεν θα μπορούν να παίρνουν πίσω τα κεφάλαια αυτά, παρά μόνο στη λήξη της προθεσμιακής επένδυσής τους” τονίζει ο σύλλογος.

Tι πρέπει να γίνει ; Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου προσωπικού της Alpha Bank, “οι Σύλλογοι διά των θεσμικών τους οργάνων, μαζί με τα νομικά τους επιτελεία βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να περισώσουμε ό,τι έχει απομείνει ως αποθεματικό κεφάλαιο στα ασφαλιστικά μας ταμεία”.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, “πιθανή δε τροπολογία (σ.σ. έχει ήδη κατατεθεί από την περασμένη Παρασκευή) σε νόμο θα δημιουργήσει τετελεσμένα με απρόβλεπτες συνέπειες”.

“Πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι ουσιαστικά προτείνεται στα Ταμεία να γίνουν δανειστές τη στιγμή που τα αποθεματικά τους έχουν μειωθεί 53% και τα διαθέσιμα, δηλ. οι εισφορές που εισπράττουν, βαίνουν συνεχώς μειούμενα”.

Ο σύλλογος προσωπικού της Alpha Bank υπενθυμίζει ότι “΄ήδη οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας αντέδρασαν με ανάλογη επιστολή τους στη Διοίκηση του ΕΤΑΑ, ενώ μόλις προ τριών ημερών παρόμοια άρνηση εστάλη και από το ΕΤΑΤ”.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...