...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

ΟΠΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΧΡΩΜΑ = ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΝ

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

Σπρέι εναντίον πολιτισμού- Βανδάλισαν αγάλματα στο κέντρο της Αθήνας / Spray against Culture- vandalizing statues in downtown Athens

Σπρέι εναντίον πολιτισμού- Βανδάλισαν αγάλματα στο κέντρο της Αθήνας

Στο στόχαστρο βανδάλων έχουν βρεθεί τις τελευταίες ημέρες μνημεία στο κέντρο της Αθήνας, με την εικόνα της καταστροφής τους να προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό. 

Μετά τα συνθήματα στον ιερό ναό της Παναγίας Καπνικαρέας, στην Ερμού, και στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, άγνωστοι αποκεφάλισαν το άγαλμα της ηθοποιού Κυβέλης και έβαψαν με σπρέι το άγαλμα του ποιητή Κωστή Παλαμά και την προτομή του Γρηγορίου Ξενόπουλου, έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει ήδη αναλάβει τον καθαρισμό του γκράφιτι από τον ναό της Παναγίας Καπνικαρέας.
«Ο βανδαλισμός στο Πολυτεχνείο δεν είναι τέχνη που προκάλεσε η κρίση. Είναι καραμπινάτη βεβήλωση που προσβάλλει την αισθητική μας και υποβαθμίζει το περιβάλλον που ζούμε. Το ξεκαθάρισα, ότι ο δήμος Αθηναίων, όπου μπορεί, θα προστρέχει σε βοήθεια και θα αποκαθιστά τις ζημιές που προκαλούνται. Αλλά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η ανοχή στην ανομία» δήλωσε στην Καθημερινή ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης

«Επί έξι μήνες καθαρίζαμε από κακότεχνο γκράφιτι, κατά κυριολεξία από μουτζούρες, την Αθηνάς, την Ερμού και τη Σταδίου. Αν κάποιοι θεωρούν ότι η πόλη και οι αστικές υποδομές της, δεν αποτυπώνουν επαρκώς την κρίση στη χώρα, θα μας βρουν αντιμέτωπους. Αντιμέτωπους με την ανομία και με ό, τι συμβάλλει στην καταρράκωση του», ανέφερε ο κ. Καμίνης.

 Σπρέι εναντίον πολιτισμού- Βανδάλισαν αγάλματα στο κέντρο της Αθήνας  / Spray against Culture- vandalizing statues in downtown Athens

Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα και στην εκκλησία της Παναγίας Καπνικαρέας στην οδό Ερμού, λίγες μέρες μετά το τεράστιο γκράφιτι που εμφανίστηκε στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου. Οι άγνωστοι έγραψαν με μωβ σπρέι: «Σπάμε τον φόβο, βγαίνουμε στον δρόμο. Πορεία 4/4».

Το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει με ανακοίνωσή του ότι έχουν αρχίσει οι εργασίες καθαρισμού του ναού, και πως ήδη έχει απομακρυνθεί το πρώτο στρώμα από τους συντηρητές.
Ανακοίνωση υπ. Πολιτισμού
«Στις 17-3-2015, αμέσως μόλις διαπιστώθηκε η ύπαρξη γκράφιτι στον Ιερό Ναό Καπνικαρέας, με εντολή της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, κ. Ελένης Μπάνου, το αρμόδιο Τμήμα Συντήρησης της Εφορείας, υπό τη διεύθυνση του κ. Στέλιου Δασκαλάκη, ξεκίνησε τον καθαρισμό του γκράφιτι με τετραμελές συνεργείο συντήρησης. Ήδη έχει απομακρυνθεί το πρώτο στρώμα από τους συντηρητές. Η εργασία θα συνεχιστεί μέχρι την ολική απομάκρυνση του γκράφιτι» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σκληρή ήταν η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, που κάνει λόγο για πορεία αισθητικού βανδαλισμού κτιρίων και μνημείων της πόλης.
Ανακοίνωση Δήμου Αθηνών
«Η ανοχή των πολιτών, των φορέων της πόλης και του Δήμου Αθηναίων εξαντλείται. Τα αρμόδια όργανα της πολιτείας δεν επιτρέπεται πια, να παραμένουν αδρανή. Μία πορεία διαμαρτυρίας μερικών δεκάδων ατόμων εξελίχθηκε σε πορεία αισθητικού βανδαλισμού κτιρίων και μνημείων της πόλης. Ανενόχλητοι έγραψαν συνθήματα στην εκκλησία της Καπνικαρέας, στο δημαρχείο της Αθήνας, σε κτίρια της οδού Αθηνάς και της πλατείας Μοναστηρακίου, ενώ νωρίς σήμερα το πρωί συνεργεία της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, καθάρισαν συνθήματα που γράφτηκαν στον τοίχο του Μεγάρου της Βουλής, αλλά και το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, που ούτε αυτό γλίτωσε από την αισθητική βεβήλωση». 
 Καπνικαρεα
 καπνικαρεα2
 καπνικαρεα3

affiliate marketing βγαλε χρηματα onlineκαζινο casino λεφτα χρηματα online ρουλετα ποκερ

loading...