...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Το μυστήριο με τον κλεμμένο εγκέφαλο του Einstein / The mystery of the stolen brain of Einstein





Στις 17 Απριλίου του 1955 ο μεγαλύτερος των επιστημόνων της σύγχρονης εποχής εισήχθη στο νοσοκομείο του Princeton με πόνους στο στήθος. Το επόμενο πρωί ήταν νεκρός από ανεύρυσμα αορτής.
Την ώρα που γίνονταν γνωστή η είδηση του θανάτου του Dr Einstein, επιστήμονες έβγαζαν τον εγκέφαλό του και τον έκλεβαν.
O Dr. Thomas Stolz Harvey ήταν ο παθολόγος που είχε βάρδια την ημέρα του θανάτου του Einstein και ήταν αυτός που επιβεβαίωσε τον θάνατο του διάσημου επιστήμονα. Επτά ώρες μετά τον θάνατο του Einstein, στις 13:00, ο Harvey ξεκίνησε αυτοψία, για να γίνουν γνωστά τα αίτια του θανάτου του. Όπως υποστήριξε, είχε πάρει την απαραίτητη άδεια.
Αφού επιβεβαιώθηκε ότι ο θάνατος του Einstein προήλθε από ανεύρυσμα αορτής, ο Harvey έβγαλε, μέτρησε και ζύγισε τον εγκέφαλο του επιστήμονα.
Όπως υποστήριξε αργότερα ο Harvey, είχε άδεια για την αυτοψία, ενώ όπως σημείωσε θεώρησε ότι είχε και την άδεια να κάνει μελέτες για τον εγκέφαλο του Einstein.
Μετά την αφαίρεση, ο Dr. Harvey διατήρησε τον εγκέφαλο σε φορμόλη.
Μάλιστα εκτός από τον εγκέφαλο του Einstein, ο γιατρός αφαίρεσε και τα μάτια του, τα οποία δόθηκαν αργότερα στον οφθαλμίατρο του Einstein, Henry Adams. Σύμφωνα με τον businessinsider τα μάτια του επιστήμονα διατηρούνται σε χρηματοκιβώτιο κάπου στη Νέα Υόρκη.
Η αφαίρεση του εγκεφάλου και των ματιών του Einstein ήταν κάτι αντίθετο στην θέληση του επιστήμονα, ο οποίος είχε αφήσει σαφείς οδηγίες για το τι ήθελε να συμβεί μετά τον θάνατό του. Ήθελε να αποτεφρωθεί και η στάχτη του να σκορπιστεί σε άγνωστη τοποθεσία, ώστε να αποφευχθούν οι εκδηλώσεις λατρείας προς αυτόν.
Όπως αναφέρεται, η αφαίρεση και η διατήρηση του εγκεφάλου του Einstein, όχι μόνο ήταν ενάντια στην θέλησή του αλλά και αντίθετη στην ιατρική δεοντολογία. Ο Harvey εκτός των άλλων ήταν παθολόγος και όχι νευροχειρούργος, όπως θα έπρεπε, για να γίνει η αφαίρεση και οι μελέτη του εγκεφάλου.
Το πιο πιθανό σενάριο, για τον λόγο που ο γιατρός αποφάσισε να αφαιρέσει τον εγκέφαλο του Einstein, είναι επειδή πήρε εντολή από τον Harry Zimmerman, προσωπικό γιατρό του Einstein και μέντρορα του Harvey.
Ο Zimmerman δεν παραδέχτηκε ποτέ εμπλοκή του, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι ο Harvey εμπνεύστηκε από την αντίστοιχη πρακτική με τον εγκέφαλο του Lenin, ο οποίος έγινε επίσης αντικείμενο μελέτης.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο γιατρός ζήτησε και πήρε την άδεια για μελέτες στον εγκέφαλο του Einstein από τον γιο του επιστήμονα, αφού… τις είχε κάνει.
Ο ίδιος ο Dr. Harvey είπε ότι λειτούργησε με την άδεια του γιου του Einstein, μη λέγοντας ολόκληρη την αλήθεια.
Όταν μαθεύτηκε ότι ο Harvey είχε τον εγκέφαλο του μεγάλου επιστήμονα, όλοι ζητούσαν τα αποτελέσματα της έρευνας ενώ Zimmerman περίμενε στο νοσοκομείο του τον εγκέφαλο του Einstein που όμως δεν πήγε ποτέ.
Τεχνικά, το νοσοκομείο του Princeton δεν είχε ποτέ στην κατοχή του τον εγκέφαλο του επιστήμονα, αφού ο Dr. Harvey ήταν αυτός που είχε το πιο λαμπρό σύγχρονο μυαλό.
Ο Dr. Harvey κράτησε τον εγκέφαλο σε μία γυάλα στο γραφείο του και μάλιστα όταν απολύθηκε από το νοσοκομείο, το πήρε μαζί του.
Τελικά ο Harvey πήγε στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, όπου με την βοήθεια τεχνικών, έκοψε τον εγκέφαλο σε εκατοντάδες λωρίδες, τις οποίες αφού κάποιες έδωσε στον Zimmerman, τις υπόλοιπες της κράτησε για τους μαθητές τους και τον ίδιο.
Όταν του ζητήθηκαν τα υπολείμματα του εγκεφάλου για να γίνουν μελέτες, αρνήθηκε να τα δώσει.
Η πρώην γυναίκα του Harvey τον απείλησε να πετάξει τον εγκέφαλο, έτσι ο Harvey τον πήρε μαζί του στο Κάνσας, στο βιολογικό εργαστήριο που εργάζονταν και διατήρησε τον εγκέφαλο κάτω από έναν ψύκτη μπύρας.
Τα επόμενα τρία χρόνια, ο Harvey, «κουβαλούσε» όπου πήγαινε τον εγκέφαλο, χωρίς να δημοσιεύσει ούτε μία μελέτη για αυτόν.
Το 1978 άρθρο τοπικό περιοδικό του Νιού Τζέρσεϊ, αναφέρθηκε στις περιπέτειες του μυαλού του Einstein και τελικά ο Harvey αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ήταν αυτός ο κάτοχος του εγκεφάλου.
Όταν όταν Ιάπωνας καθηγητής ζήτησε από τον Harvey να μελετήσει τον διάσημο εγκέφαλο, αυτός του έφερε ένα κομμάτι σε ένα κύπελλο με φορμόλη.
Τελικά το 1985 , τρεις δεκαετίες μετά τον θάνατο του Einstein δημοσιεύτηκε η πρώτη μελέτη σχετικά με τον εγκέφαλο του Einstein, βασισμένη σε διαφάνειες του Harvey. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Experimental Neurology και αποδείκνυε ότι ο εγκέφαλος του Einstein είχε περισσότερα νευρογλοιακά κύτταρα από έναν φυσιολογικό εγκέφαλο
Ο Thomas Harvey πέθανε το 2007, όμως πριν τον θάνατό του δώρισε τον πολύτιμο εγκέφαλο στο πανεπιστήμιο του Princeton Hospital όπου και φυλάσσεται έχοντας γίνει αντικείμενο πολλών ερευνών.
affiliate marketing βγαλε χρηματα onlineκαζινο casino λεφτα χρηματα online ρουλετα ποκερ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...