...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Οι Τούρκοι «επιτέθηκαν» στον Πάπα επειδή μίλησε για γενοκτονία των Αρμενίων. / The Turks 'attacked' to the Pope because he spoke about the Armenian genocide.


Οι Τούρκοι «επιτέθηκαν» στον Πάπα επειδή μίλησε για γενοκτονία των Αρμενίων.

Ο πάπας Φραγκίσκος, ενώπιον χιλιάδων αρμενίων που έφτασαν στην Ρώμη από όλο τον κόσμο, αναφέρθηκε στις σφαγές που διέπραξαν οι Τούρκοι από το 1915, χρησιμοποιώντας την λέξη που απεχθάνεται η τουρκική κυβέρνηση, την λέξη γενοκτονία, υπογραμμίζει, χαρακτηριστικά, στην διαδικτυακή της έκδοση, η ιταλική εφημερίδα Λα Στάμπα. Ο Ποντίφικας σημείωσε ότι μαζί με τους Αρμενίους, το μαρτύριο αυτό έπληξε και τους Έλληνες, τους Ασσύριους και τους Χαλδαίους.

Ειδικότερα, περιγράφοντας την μαζική σφαγή των Αρμενίων που έγινε περίπου πριν από 100 χρόνια ο Πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποίησε τον όρο «γενοκτονία» , οι Τούρκοι αντέδρασαν. Η τοποθέτηση του Ποντίφικα έγινε κατά τη διάρκεια Θείας Λειτουργίας στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, στην οποία συλλειτούργησε με τον Πατριάρχη της αρμενικής καθολικής εκκλησίας και στην οποία παρέστη ο Πρόεδρος της Αρμενίας.

Παράλληλα κατήγγειλε ότι:  «…και σήμερα ζούμε ένα είδος γενοκτονίας, εξαιτίας της γενικευμένης και μαζικής αδιαφορίας». Η σαφής αναφορά του πάπα Φραγκίσκου ήταν στον κατατρεγμό των χριστιανών, σε πολλά σημεία του πλανήτη.

«Η ανθρωπότητα έζησε τρεις μεγάλες και άνευ προηγουμένου τραγωδίες τον περασμένο αιώνα. Η πρώτη, η οποία ευρέως θεωρείται ως η πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα έπληξε τον δικό σας Αρμενικό λαό», σημείωσε ο Ποντίφικας και πρόσθεσε πως οι άλλες δύο τραγωδίες είναι εκείνες που σχετίζονται με τον ναζισμό και τον σταλινισμό.

Αναφορικά με τη γενοκτονία των Αρμενίων,  πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, αντέδρασε κάνοντας αήθη επίθεση στον Πάπα Φραγκίσκο, χαρακτηρίζοντας το λόγο του μεροληπτικό με ανάρμοστες δηλώσεις.

«Η ανάγνωση αυτών των οδυνηρών γεγονότων κατά μεροληπτικό τρόπο είναι ανάρμοστη εκ μέρους του Πάπα και της αρχής που εκπροσωπεί», δήλωσε στην τουρκική τηλεόραση, ο κ. Νταβούτογλου.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε την ανάκληση του Τούρκου πρεσβευτή στο Βατικανό για διαβουλεύσεις στην Άγκυρα, οδηγώντας στα άκρα τις σχέσεις Τουρκίας και Βατικανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...