...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Νέο malware επιτίθεται στο Facebook μέσω οικιακών router / New malware attacks Facebook via household router

malware

Σε έρευνές της, η ESET ανακάλυψε ένα νέο malware το οποίο επιτίθεται στα router μολύνοντάς τα και στην συνέχεια κλέβει τα δεδομένα της κίνησης δικτύου.
Συγκεκριμένα, το Linux/Moose στοχεύει κυρίως router σε καταναλωτές που στηρίζονται σε Linux. Έτσι, οι παραβιασμένες συσκευές είναι έτοιμες στην πορεία, να κλέψουν μη κρυπτογραφημένα δεδομένα κίνησης δικτύου και να προσφέρουν υπηρεσίες διαμεσολάβησης στο χειριστή του botnet.
“Έτσι, χρησιμοποιούν τα cookies HTTP ώστε να πραγματοποιηθούν διάφορες ενέργειες εξαπάτησης σε Facebook, Twitter, Instagram, YouTube και άλλα παρόμοια web-sites. 
Η ερευνητές της ESTE, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αφού αυτού του είδους το malware έχει δυνατότητες να επαναδρομολογήσει το DNS traffic, γεγονός που επιτρέπει επιθέσεις «man-in-the-middle» στο Internet. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...