...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Στο τραπέζι φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές / On the table tax on banking transactions

Αποτέλεσμα εικόνας για Στο τραπέζι φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές

Σενάρια για επιβολή τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές διακινούνται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Τα σενάρια που κυκλοφορούν κάνουν λόγο για την επιβολή ενός τέλους που θα διαμορφώνεται στο 0,1 έως 0,2% επί της αξίας κάθε τραπεζικής συναλλαγής και το οποίο θα αποφέρει ετησίως στο δημόσιο ταμείο ποσό της τάξης των 300 έως 600 εκατομμυρίων ευρώ.
Από το τέλος θα εξαιρούνται συναλλαγές έως και 500 ευρώ, ενώ θα υπάρχει και απαλλαγή για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω εναλλακτικών δικτύων εξυπηρέτησης, όπως είναι τα ATM και η ιντερνετική τραπεζική.
Παράλληλα, δεν πρέπει να θεωρείται άσχετη με τα σενάρια για επιβολή τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές και η επισήμανση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη το βράδυ της Δευτέρας στο Star ότι εξετάζεται η επιβολή ενός τέλους στη χρήση πιστωτικών καρτών προκειμένου οι πολίτες να στραφούν προς τη χρήση χρεωστικών καρτών.
Υπενθυμίζεται ότι η επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές συζητήθηκε για πρώτη φορά ως εισπρακτικό μέτρο την περίοδο 2010-2011 αλλά δεν προκρίθηκε καθώς επελέγησαν άλλα μέτρα αύξησης των φορολογικών εσόδων. Το μέτρο, εφόσον τελικά θεσπιστεί, αναμένεται να προκαλέσει και αλλαγή στη συμπεριφορά των καταναλωτών όσον αφορά στις τραπεζικές τους συναλλαγές καθώς πολλοί θα στραφούν προς τα εναλλακτικά δίκτυα για να γλιτώσουν το τέλος, ενώ δεν θα είναι και σπάνιο το φαινόμενο του «σπασίματος» των συναλλαγών σε μικρότερης αξίας συναλλαγής προκειμένου να αποφευχθεί η πληρωμή του φόρου.
Σπύρος Δημητρέλης
καζινο casino λεφτα χρηματα online ρουλετα ποκερβιταμινες υγιεινη διατροφη συμπληρωματα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...