...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε δεν επέτρεψε να παρουσιάσω τις προτάσεις μου / Varoufakis: Schauble not allowed to present my proposals

       Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε δεν επέτρεψε να παρουσιάσω τις προτάσεις μου


Σε αποκαλύψεις για το παρασκήνιο του Eurogroup της περασμένης Πέμπτης προχωρά ο Γιάνης Βαρουφάκης με άρθρο του στους Irish Times, υποστηρίζοντας ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν επέτρεψε να παρουσιάσει τις ελληνικές προτάσεις στη συνεδρίαση του Λουξεμβούργου.


Διαβάστε τι αναφέρεται στο άρθρο του Γιάνη Βαρουφάκη

Ο υπουργός Οικονομικών γράφει συγκεκριμένα: «Ίσως το πιο αποκαλυπτικό σχόλιο από κάθε άλλο υπουργό Οικονομικών έκανε ο Μάικλ Νούναν (σ.σ. υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας). Διαμαρτυρήθηκε διότι οι υπουργοί δεν είχαν ενημερωθεί για τις προτάσεις των δανειστών πριν τους ζητηθεί να συμμετέχουν στη συζήτηση. Στη διαμαρτυρία του, θα ήθελα να προσθέσω και τη δική μου: Δεν μου επετράπη να μοιραστώ με τον κ. Νούναν ή με οποιονδήποτε άλλο υπουργό Οικονομικών τις γραπτές μας προτάσεις.

Όπως, μάλιστα, επιβεβαίωσε αργότερα ο Γερμανός ομόλογός μας (σ.σ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε), κάθε γραπτή πρόταση σε υπουργό Οικονομικών είτε από την Ελλάδα είτε από τους θεσμούς ήταν «μη αποδεκτή» καθώς θα έπρεπε να την θέσει στη Bundestag αναιρώντας τη χρησιμότητά του ως διαπραγματευτικό χαρτί.

Η ευρωζώνη κινείται μυστηριωδώς. Βαρυσήμαντες αποφάσεις λαμβάνονται από υπουργούς Οικονομικών οι οποίοι παραμένουν στο σκοτάδι για τις λεπτομέρειες, την ώρα που μη εκλεγμένοι αξιωματούχοι ισχυρών θεσμών είναι εγκλωβισμένοι σε μονόπλευρες διαπραγματεύσεις με μια μοναχική κυβέρνηση που βρίσκεται σε ανάγκη.

Είναι σαν να έχει καθορίσει η Ευρώπη ότι οι υπουργοί Οικονομικών δεν είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν σε τεχνικές λεπτομέρειες αφήνοντας το έργο αυτό σε «ειδικούς» που αντιπροσωπεύουν όχι ψηφοφόρους αλλά θεσμούς. Κάποιος μπορεί απλά να αναρωτηθεί κατά πόσο τέτοιου είδους συμφωνίες είναι αποτελεσματικές ή τουλάχιστον ελάχιστα δημοκρατικές».

Στην συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει «ατελείωτη» την ελληνική κρίση και κάνει αναφορά στις δυναμικές διαμαρτυρίες των Ελλήνων πολιτών τα προηγούμενα χρόνια.

Και συνεχίζει, αναφερόμενος στο Eurogroup: «Δυστυχώς την παρουσίασή μου ακολούθησε εκκωφαντική σιωπή. Με την εξαίρεση της παρατήρησης του Μάικλ Νούναν όλες οι άλλες παρεμβάσεις αγνόησαν τις προτάσεις μας και τόνισαν την ενόχληση των υπουργών επειδή η Ελλάδα... δεν είχε προτάσεις.

Η Ελλάδα και η Ιρλανδία δέχθηκαν ένα ισχυρό χτύπημα στην αρχή της κρίσης γιατί το Eurogroup δεν ήταν σχεδιασμένο να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις κρίσεις. Και ακόμα δεν μπορεί να το κάνει.

Όχι, αυτό που τώρα χρειάζεται η Ελλάδα απελπισμένα είναι σοβαρές και απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Χρειαζόμαστε ένα νέο φορολογικό σύστημα που θα μας επιτρέψει να καταπολεμήσουμε την φοροδιαφυγή, διαδικασίες έκδοσης αδειών φιλικές προς τους επιχειρηματίες, μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη, εξάλειψη των σκανδαλωδών πρακτικών πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, ρύθμιση του χώρου των ΜΜΕ και της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων κτλ» προσθέτει ο κ. Βαρουφάκης.

Ακόμη, σημειώνει ότι αυτό που χρειάζεται τώρα η Ελλάδα δεν είναι περισσότερες περικοπές ή υψηλότεροι φόροι που θα συνθλίψουν ό, τι έχει απομείνει από την οικονομική δραστηριότητα. «Αυτά τα παραμετρικά μέτρα αποδείχθηκαν υπερβολικά με αποτέλεσμα τώρα ένα έθνος να έχει γονατίσει», τονίζει χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας το άρθρο του, θέτει το εξής ερώτημα στους Ιρλανδούς αναγνώστες: «Είναι πιο πιθανό η ευρωζώνη να γίνει μια καλύτερη ένωση για να βρίσκεται κανείς αν η Ελλάδα πεταχτεί στους λύκους παρά τις προτάσεις που τέθηκαν στη συνάντηση της Πέμπτης; Ή μια συμφωνία που περιστρέφεται γύρω από τις προτάσεις αυτές θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ειλικρίνεια, αποτελεσματικότητα και δημοκρατία;».


    letsdeal.gr  είναι κοντά σας με τις καλύτερες προσφορές σε προσφορές και προϊόντα στη πόλη σας με εκπτώσεις πάνω από 50%!  

βιταμινες υγιεινη διατροφη συμπληρωματα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...