...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο των δανειστών προς την Ελλάδα / What is included the plan of lenders for Greece

       Τι περιλαμβάνει το σχέδιο των δανειστών προς την Ελλάδα

Η 10σέλιδη πρόταση των θεσμών προς την Ελλάδα, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί απόψε στον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1% για το 2015 και μέτρα 3 δισ. για να καλύψουν το δημοσιονομικό κενό, δύο συντελεστές ΦΠΑ, καμία υποχώρηση στα εργασιακά, μείωση δαπανών του συνταξιοδοτικού και τη συνέχιση συγκεκριμένων ιδιωτικοποιήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες Ευρωπαίου αξιωματούχου που επικαλείται η Καθημερινή.    

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής, οι κύριοι άξονες της πρότασης είναι οι εξής:   

1. 1% πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015, 
2% το 2016, 
3% το 2017 
και 3,5% το 2018. 

Είναι χαμηλότεροι από τους στόχους που υπήρχαν (3% το 2015 και 4,5% το 2016). 

Για να επιτευχθεί ο στόχος του 2015, υπολογίζονται περίπου 3 δισ. μέτρα, προκειμένου καλύψουν το δημοσιονομικό κενό.   

2. Δύο συντελεστές για τον ΦΠΑ: 11% και 23%. Στο 11% θα ενταχθούν φάρμακα, τρόφιμα και ξενοδοχεία. Στο 23% όλα τα υπόλοιπα. Σύμφωνα με το άρθρο, η κυβέρνηση θα έχει ευελιξία να διαλέξει ποιες κατηγορίες τροφίμων θα συμπεριληφθούν σε αυτή την κατηγορία. Όσα περισσότερα τρόφιμα ενταχθούν στην κατηγορία του 23%, τόσα πιο πολλά εκτιμάται ότι θα είναι τα έσοδα.  

 3. Στο ασφαλιστικό, ισχύει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, αλλά δίνεται η δυνατότητα στην ελληνική πλευρά να βρει ισοδύναμα οφέλη σε περίπτωση που δεν θέλει να την εφαρμόσει. Επίσης, η Ελλάδα από τον Ιούλιο θα πρέπει να μειώσει τις δαπάνες του συνταξιοδοτικού από 0,25% σε 0,50% του ΑΕΠ και περαιτέρω μείωση 1% το 2016.   

4. Στον τομέα των εργασιακών, ζητείται να παύσει κάθε ανατροπή μνημονιακών νόμων, καθώς και να μην υπάρξει αύξηση βασικών μισθών.   

5. Να περάσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και να συνεχιστούν οι ιδιωτικοποιήσεις του Ελληνικού και των περιφερειακών αεροδρομίων.   

6. Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων από την πρώτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.  

 7. Επανεξέταση της ρύθμιση για τις 100 δόσεις, ώστε να μην συμπεριλαμβάνει τους μεγάλους οφειλέτες ή να τους αναγκάζει να πληρώνουν γρηγορότερα και μεγαλύτερα ποσά.  

 8. Καμία αναφορά σε ελάφρυνση χρέους. Πηγή: www.lifo.gr

    letsdeal.gr  είναι κοντά σας με τις καλύτερες προσφορές σε προσφορές και προϊόντα στη πόλη σας με εκπτώσεις πάνω από 50%! 

καζινο casino λεφτα χρηματα online ρουλετα ποκερβιταμινες υγιεινη διατροφη συμπληρωματα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...