...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Νέο «πραξικόπημα» από τις Βρυξέλλες: Θα αποκλειστεί το δημοκρατικά εκλεγμένο Ευρωκοινοβούλιο από τις αποφάσεις για ΟΝΕ και ευρώ!

      
 
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Μετά το πορτογαλικό «πραξικόπημα» αλλά και την αγνόηση της ψήφου του ελληνικού λαού σε εκλογές καιδημοψήφισμα, το μόρφωμα που λέγεται ΕΕ επιχειρεί με τάχιστους ρυθμούς να μετατραπεί στο απόλυτο ολοκληρωτικό καθεστώς: 

Επιχειρείται από «κάποιους» στις Βρυξέλλες ο παραμερισμός του Ευρωκοινοβουλίου, του μόνου δημοκρατικά εκλεγμένου θεσμού στην ΕΕ, από τις διαδικασίες ολοκλήρωσης της ΟΝΕ και του Ευρώ καθώς δεν θα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των ευρωβουλευτών στη διαδικασία υιοθέτησης των νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κομισιόν, ενώ παραμερίζεται πλήρως, ακόμα και ο συμβουλευτικός του ρόλος στη διαδικασία διορισμού του Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμβουλίου. 

Πρόκειται για ένα νέο χτύπημα στους δημοκρατικούς θεσμούς και πλέο είναι ξεκάθαρο ότι καποιοι επιδιώκουν να αποκόψουν και μάλιστα άμεσα τους λαούς από την συμμετοχή τος στις αποφάσεις που αφορούν το μέλλον και την ύπαρξή τους. Αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα η επισημοποίηση της εμπλοκής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος του θεσμού, Μάρτιν Σουλτς, στους προέδρους των Πολιτικών Ομάδων. 

Όμως Κομισιόν και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιδιώκουν τον παραμερισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του μόνου δημοκρατικά εκλεγμένου θεσμού στην ΕΕ, από τις διαδικασίες ολοκλήρωσης της ΟΝΕ και του Ευρώ, και αυτό από μόνο του έπρεπε να είναι αφορμή για όλα τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ να ξεσηκωθούν και να αποκαλύψουν στους ευρωπαϊκούς λαούς τι συμβαίνει πίσω από την πλάτη τους. 

Οι αντιδράσεις όμως είναι επιεικώς «χλιαρές» Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου στη Σύνοδο των Προέδρων, ο αντιπρόσωπος της Κομισιόν στο Eurogroup θα ενημερώνει, τακτικά, πλέον, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για όλες τις διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του 3ου ελληνικού Προγράμματος, καθώς αναμένεται η οριστικοποίηση των όρων εμπλοκής του Ευρωκοινοβουλίου στην εποπτεία του Προγράμματος. Οι πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε η Κομισιόν όμως λένε άλλα:

 Συγκεκριμένα αναφέρει ενέργειες για την ολοκλήρωση της ΟΝΕ και του Ευρώ, που περιλαμβάνουν, την αναμόρφωση του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, την ενίσχυση των εργαλείων της Οικονομικής Διακυβέρνησης και την ενιαία εκπροσώπηση της Ευρωζώνης από τον Πρόεδρο του Eurogroup, που ΑΓΝΟΟΥΝ πλήρως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως να μην έχει καμία διακιοδοσία στις λήψεις των αποφάσεων. 

Δηλαδή καταστούν τον θεσμό που εκλέγεται άμεσα από τους πολίτες ως έναν άχρηστο μηχανισμό που έχει ως μοναδικό ρόλο του την δημιουργία «ψευδάισθησης» στους Ευρωπαίους ψηφοφόφρους ότι κάτι αλλάζουν στη ζωή τους με την ψήφο τους. Και αυτό φυσικά μέχρι αυτοί που ελέγχουν την ΕΕ να είναι απόλυτα σίγουροι από άποψη ασφάλειας τους, ότι ακόμα και εάν ποτέ «ξυπνήσουν» οι λαοί και δουν τι συμβαίνει να είναι πλέον παντελώς ανίσχυροι να αντιδράσουν οπότε θα αδιαφορούν για τη γνώμη τους και επίσημα. 

Πιο συγκεκριμένα, δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Ευρωκοινοβουλίου στη διαδικασία υιοθέτησης των νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κομισιόν, ο ρόλος του στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, δυσχεραίνεται, ενώ παραμερίζεται πλήρως, ακόμα και ο συμβουλευτικός του ρόλος στη διαδικασία διορισμού του Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμβουλίου.

 Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με επιστολή του Προέδρου του που εκφράζει τις θέσεις των βασικών πολιτικών ομάδων, ασκεί έντονη κριτική στην Κομισιόν για τη στάση της και ζητά την αναθεώρηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών για την ολοκλήρωση της ΟΝΕ. Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η μεγαλύτερη εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αποτελεί τον μόνο δημοκρατικά εκλεγμένο θεσμό στην ΕΕ, στο ελληνικό Πρόγραμμα, αποτελεί ένα μικρό θετικό βήμα. Ωστόσο, η απόφαση της Κομισιόν και του Συμβουλίου, να προχωρήσουν μόνοι τους τα επόμενα βήματα της ΟΝΕ είναι απαράδεκτη και μας πηγαίνει δυο βήματα πισω. 

Οι διαδικασίες της ευρωπαϊκής ενοποίησης απαιτούν διαφάνεια και δημοκρατική νομιμοποίηση και λογοδοσία». 

Το νοημα των εκλογών έχει καταργηθεί πλέον εν τοις πράγμασι, από σκοτεινά και άγνωστα κέντρα εξουσίας. 

Τα πράγματα είναι απλά:

Ότι δεν ψηφίζεται,δεν ελέγχεται, και είναι ασύδοτο,αυταρχικό,και απολυταρχικό Αυτό που απομένει είναι κάποια στιγμή στο κοντινό όπως φαίνεται μέλλον αυτοί που ελέγχουν το μόρφωμα της ΕΕ (και ίσως και τον πολιτικοστρατιωτικό οργανισμό που λέγεται ΗΠΑ) να βγουν και «επίσημα» στην επιφάνεια, και να δηλώσουν την παρουσία τους:

 Όταν θα ξέρουν ότι τίποτε δεν θα μπορεί να τους αποτρέψει απο την άνοδό τους στην παγκόσμια εξουσία
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
defencenet.gr
  Βγάλτε εύκολα χρήματα βλέποντας διαφημίσεις. Το πιο πρωτοποριακό PTC site.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...