...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

ΟΠΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΧΡΩΜΑ = ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΝ

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία απειλούν να κλείσουν τα σύνορά τους αν η Γερμανία πράξει το ίδιο. Η Ελλάς τι προτίθεται να πράξη;

      
    Ξεκίνησε ουσιαστικά το «ξήλωμα» της ΕΕ; 
Πριν ξεκινήσει η πολυθρυλούμενη μίνι σύνοδο κορυφής , με την οποία οι Γερμανοί θα μετέβαλαν στα Βαλκάνια σε « αποθήκη» εκατομμυρίων ψυχών, ξεκίνησαν ήδη οι αντιδράσεις από χώρες των Βαλκανίων . 
Φτάνει πλέον η γερμανική αδιαλλαξία και αλαζονεία. Ούτε λύση προτείνουν οι Γερμανοί , ούτε λεφτά δίνουν στα βαλκάνια παρά μόνο στην Τουρκία.

Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία, ανακοίνωσαν στις 24 Οκτωβρίου ότι θα κλείσουν τα σύνορά τους, εάν η Γερμανία ή άλλες χώρες της «εξευγενισμένης» κεντρικής Ευρώπης πράξουν το ίδιο για να σταματήσουν την ροή των χιλιάδων προσφύγων που έρχονται κατά κύματα, προειδοποιώντας ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει η περιοχή των Βαλκανίων μια νεκρή ζώνη για λαθρομετανάστες .«Αντρίκεια απάντηση» σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας , pentapostagma.gr, στις γερμανικές απειλές και πιέσεις που εκπορεύονται από το Βερολίνο. Το ζήτημα όμως είναι που ακριβώς είναι η Αθήνα , η οποία υποτίθεται πριν τρεις μήνες θα άλλαζε την Ευρώπη; 
Γιατί ως Έλληνες είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τις παράλογες και καταδικαστικές απαιτήσεις των Γερμανών ; 
Η Ελλάδα μας ευρίσκεται σε μεγάλη παρακμή, κυρίως ιστορική , μη γνωρίζοντας τι ακριβώς πρέπει να πράξει. Εν αντιθέσει με τους προγόνους μας οι οποίοι τέτοιες ημέρες πριν 70 χρόνια, είπαν στους Ιταλούς και Γερμανούς φασίστες βροντοφωνάζοντας «ΟΧΙ», μένοντας αιώνια στην ιστορία. 
Όπως και να έχει οι Βαλκάνιοι γείτονες μας « αντέδρασαν» δυναμικά, και  καιρός είναι  να τους ακολουθήσουμε εμείς ακόμα  πιο δυναμικά.Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ανακοίνωσε την απόφαση αυτή μετά την συνάντησή του με τους ομολόγους του , της Σερβίας και της Ρουμανίας στην πρωτεύουσα Σόφια πριν από μια προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 25 Οκτωβρίου . 
Την ίδια στιγμή η Τουρκία ετοιμάζεται να ξεφορτωθεί δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες από την Συρία , οι οποίοι θα προσπαθήσουν να εισέλθουν παράνομα στην Ευρώπη, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα ZAMAN
«Οι τρεις χώρες, στεκόμαστε έτοιμες, αν Γερμανία και η Αυστρία κλείσουν τα σύνορά τους, να μην επιτρέψουμε στις χώρες μας να γίνουν ουδέτερες ζώνες. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε τα σύνορα μας» , είπε ο Μπορίσοφ δήλωσε στους δημοσιογράφους. 
«Εμείς δεν θα εκθέσουμε τις χώρες μας στην καταστροφική πίεση  εκατομμυρίων ανθρώπων που θα έρθουν», είπε ο ίδιος.Ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα είπε ότι αυτό θα ήταν κοινή θέση των τριών χωρών, σε απάντηση της έκτακτης συνεδρίασης με απαίτηση «κάποιων» Ευρωπαίων ηγετών στις 25 Οκτωβρίου, για την αντιμετώπιση της κρίσης των μεταναστών στα Δυτικά Βαλκάνια. 
«Έχουμε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μας, είμαστε αλληλέγγυοι με όλη την Ευρώπη», δήλωσε ο Πόντα, « αλλά η ευθύνη δεν μπορεί να υπάρχει μόνο με ορισμένες χώρες». 
« Εάν υπάρχουν χώρες οι οποίες κλείνουν τα σύνορά τους, ή χτίζουν φράκτες, τότε έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε και εμείς τους εαυτούς μας εν εύθετο χρόνο», κατέληξε ο ίδιος. 
Υπενθυμίζεται ότι η Ουγγαρία έχει χτίσει ένα  μεγαλο φράχτη για να κρατήσει εκτός χώρας τους μετανάστες, κλείνοντας  και τα σύνορά της με την Κροατία, ενώ η Σλοβενία ζητά να τις επιτραπεί και αυτής να κατασκευάσει τον δικό της φράχτη.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με επικεφαλής της Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε σε μίνι-σύνοδο κορυφής των 25  αρχηγών των κρατών και των  κυβερνήσεων της Αυστρίας, Βουλγαρίας, Κροατίας, πΓΔΜ, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας, της Σερβίας και της Σλοβενία, καθώς και σημαντικών οργανισμών οι οποίοι εμπλέκονται.
Ο σκοπός της συνάντησης είναι να υπάρξει συμφωνία «κοινών επιχειρησιακών συμπερασμάτων που θα μπορούσε να εφαρμοστεί αμέσως, πράγμα αδύνατο. 
Το ζήτημα είναι ότι ξεκίνησε το « ξήλωμα» της ΕΕ, με αφορμή το μεταναστευτικό . Όποιος νομίζει ότι θα υπάρξουν χώρες πλην Ελλάδος που θα δεχθούν να γίνουν τεράστια κέντρα κρατουμένων, είναι γελασμένος. 
Η ένωση των χωρών της Ευρώπης στο πρώτο κρίσιμο και σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει θα « σκορπίσει» στους πέντε ανέμους.

Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας.

loading...


loading...