...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Deutsche Bank: "Πρέπει να γίνει κούρεμα 200 δισ. ευρώ στο χρέος της Ελλάδας - Αλλιώς..."

       
   
Η Deutsche Bank σε απόρρητο έγγραφο της αναφέρει πώς το ελληνικό χρέος για να είναι βιώσιμο θα πρέπει να "κουρευτεί" κατά τουλάχιστον 200 δισεκατυμμύρια ευρώ. Αυτό αποκαλύπτει σε σημερινό δημοσίευμα της η εφημερίδα Bild. Πρόκειται για μία τράπεζα και ένα μέσο ενημέρωσης που είναι "εχθρικά" πρός την Ελλάδα, αλλά φαίνετα να προειδοποιούν τώρα πώς αν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που με το νέο δάνειο θα αγγίξει το 209% του ΑΕΠ τότε δεν θα καταρρεύσει μόνο η Ελλάδα αλλά και ολόκληρη η Ευρωζώνη.  
«Το κούρεμα χρέους για την Αθήνα θα έρθει και θα είναι ακριβό», αναφέρει η Bild σε μεταμεσονύκτια δημοσίευση στην ιστοσελίδα της, επικαλούμενη τις εκτιμήσεις αναλυτών της Deutsche Bank, που η εφημερίδα υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή της. Το έγγραφο της γερμανικής τράπεζας, όπως γράφει η Bild, αναφέρει ότι «βάσει εσωτερικών υπολογισμών της τράπεζας, οι οικονομολόγοι της DB εκτιμούν ότι θα πρέπει να χαριστούν στην Ελλάδα ως το τέλος του έτους περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ χρέους.
Το ποσό αυτό επιμερίζεται σε περίπου 700 ευρώ για κάθε κάτοικο της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο της τράπεζας, αναφέρει το δημοσίευμα της Bild. «Ως το τέλος του έτους το χρέος της Ελλάδας θα φθάσει περίπου τα 340 δισεκατομμύρια, δηλαδή το 200% του ελληνικού ΑΕΠ, ενώ θα είναι 140% περισσότερο από ό,τι επιτρέπουν οι ευρωπαϊκές Συνθήκες και σημαντικά περισσότερο από ό,τι μπορεί η χώρα να αποπληρώσει στο μέλλον», συνεχίζει το δημοσίευμα και υποστηρίζει ότι κανένας οικονομολόγος δεν πιστεύει πλέον ότι η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώσει το «βουνό χρέους» με τις δικές της δυνάμεις.
Ο Λούντερ Γκέρκεν, επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής (CEP) δηλώνει στην Bild: «Η οικονομία της Ελλάδας είναι κατεστραμμένη... Ένα κούρεμα χρέους είναι οικονομικά αναπόφευκτο». Η γερμανική λαϊκή εφημερίδα προσθέτει πάντως ότι το εάν θα φτάσουμε πράγματι σε ένα κούρεμα χρέους αποτελεί λιγότερο οικονομική και περισσότερο πολιτική απόφαση και αναφέρει ότι αυτή η απόφαση θα ληφθεί στο τέλος του έτους, μετά από διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.
Βέβαια, καθώς πρόκειται για δύο γερμανικά μέσα θα πρέπει να είμαστε και ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς δεν αποκλείεται (το έχουμε δει πολλές φορές) να παίζεται ένα παιχνίδι για να περάσουν τα μέτρα και μετά συζητάμε για το αν και πόσο πρέπει να κουρετεί το χρέος. Είναι εξαιρετικά δύσκολο η Μέρκελ και ο Σόιμπλε να κάνουν ένα τόσο μεγάλο δώρο σε μία αριστερή κυβέρνηση, ανοίγοντας την όρεξη και σε άλλες χώρες.
  Βγάλτε εύκολα χρήματα βλέποντας διαφημίσεις. Το πιο πρωτοποριακό PTC site.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...