...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Η Πρώτη ρωγμή στην κυβερνητική συνοχή Τριπλό και Ολόκληρο το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

      
 
Συνολικά ψήφισαν 290 βουλευτές, από τους οποίους οι 153 του… πληγωμένου κυβερνητικού συνασπισμού του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων ψήφισαν «ναι», ενώ 137 από Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων ψήφισαν «όχι».

Σημειώνεται ότι η αντιπολίτευση
καταψήφισε και τα άρθρα, εκτός από το άρθρο 1, το οποίο ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, τα άρθρα 11 και 16 που ψήφισε το Ποτάμι και το άρθρο 18 που ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η παραίτηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ του Γαβριήλ Σακελλαρίδη αποτελεί το πρώτο βήμα αμφισβήτησης της κυβέρνησης από τα σπλάχνα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της.

Ουδείς, βέβαια, υποβαθμίζει το γεγονός ότι μετά την ορκωμοσία του Χριστόφορου Βερναρδάκη (αντικατέστησε τον Γ. Σακελλαρίδη) η προγραμματισμένη απουσία από την ψηφοφορία του Στάθη Παναγούλη και το «όχι» στα προαπαιτούμενα του Νίκου Νικολόπουλου προκαλούν ρωγμές στην κυβερνητική εικόνα και θέτουν ερωτήματα για τα προσεχή κοινοβουλευτικά κρας-τεστ και δη για μείζονα θέματα όπως το Ασφαλιστικό.

Εχοντας πια τη στήριξη 153 βουλευτών, αφού διεγράφησαν με απόφαση της ηγεσίας οι κ. Παναγούλης και Νικολόπουλος (από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αντίστοιχα), η κυβέρνηση οδεύει στη νέα μάχη διαπραγμάτευσης αλλά και στην εκταμίευση κατ’ αρχάς της δόσης των 10+2 δισ. ευρώ τη Δευτέρα, ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup.

Η παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη αποτελεί το πρώτο βήμα αμφισβήτησης της κυβέρνησης από τα σπλάχνα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της.

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν άλλωστε χθες ότι η μάχη συνεχίζεται και πως δεν είναι τυχαία η αποφασιστικότητα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε σε χρόνο dt την παραίτηση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου μόλις πληροφορήθηκε τη στάση του και διέγραψε από την ΚΟ τον κ. Στάθη Παναγούλη (ο οποίος είχε πρόσφατα παραιτηθεί και από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ).

Εγκυρότατες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σακελλαρίδης είχε διαμηνύσει προ δύο 24ώρων πως δεν μπορεί να στηρίξει με την ψήφο του το εν λόγω νομοσχέδιο ? μίλησε αναλυτικά με τον φίλο του και σύντροφό στους «53+» Ευκλ. Τσακαλώτο, καθώς και με τους κ. Βούτση, Μαντά και την Α. Θεοπεφτάτου.

Απείχε από την ψηφοφορία ο Στ. Παναγούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ

Επικοινωνία με Τσίπρα

Χθες νωρίς το πρωί σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλ. Τσίπρα άρχισε να γράφει την επιστολή παραίτησης, αφού ο πρωθυπουργός του ζήτησε να παραιτηθεί. Οι γνωρίζοντες λένε ότι ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει να συνεχίσει χωρίς αποκλίσεις την πορεία για την οριστική έξοδο από την κρίση και επίσης ότι έχει διά των συνεργατών του διαμηνύσει πως όποιος δεν αντέχει τη μάχη πρέπει να παραιτείται και να παραδίδει την έδρα του.

Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι ήταν εν πολλοίς «κοινό μυστικό» πως η «αριστερή μελαγχολία», φράση που είχε αξιοποιήσει ο Γ. Σακελλαρίδης για να περιγράψει την ταλάντευσή του μετά την ψήφιση του Μνημονίου, οδηγούσε νομοτελειακά στην αποχώρησή του. Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι πως και ο κ. Σακελλαρίδης δέχθηκε να μπει στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ και να διεκδικήσει την επανεκλογή του. Ο ίδιος τονίζει στους συνομιλητές του ότι και τότε αμφιταλαντευόταν, αλλά επικράτησε η σκέψη ότι δεν ήθελε διά της απόσυρσής του να δώσει δικαίωμα για σπέκουλα από τη ΝΔ, αφού ήθελε να συμβάλει στον αγώνα για την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα.

Καταψήφισε ο Ν. Νικολόπουλος από τους ΑΝΕΛ

Χθες δε στην επιστολή του ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι: «Αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο. Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία».

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, στον οποίον ο κ. Τσίπρας εμπιστεύτηκε κρίσιμους ρόλους τα τελευταία δύο χρόνια και τον στήριξε στις διάφορες επιθέσεις, δεν πρόκειται να αναχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ - ούτε να εμφανιστεί ως αντιμνημονιακός πολιτικός.

Ο Στάθης Παναγούλης, που θα σχολιάσει σήμερα τα της διαγραφής του, χθες ανακοίνωνε ότι θα απουσιάζει από την ψηφοφορία διότι «υπακούοντας στη θύελλα αντιδράσεων των πολιτών αρνούμαι να οδηγήσω στον δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες αφήνοντάς τους στο έλεος των τραπεζών που θησαύρισαν στα χρόνια της διαπλοκής».

Ενημέρωση Παυλόπουλου
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με το πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία θα επισκεφθεί σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο έχει προγραμματιστεί για τις 10 π.μ. Στις 12.00 το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αρκάντι Ντβορκόβιτς.

ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ



Δεν παραδίδει την έδρα του
Διαγραφή Νικολόπουλου μετά το «όχι» στη Βουλή

Τη διαγραφή του Νίκου Νικολόπουλου ανακοίνωσαν χθες το βράδυ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, καθώς ο βουλευτής καταψήφισε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Ο ίδιος ο βουλευτής επεσήμανε πως «η πολιτική μου θέση δεν άλλαξε ποτέ: Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!» και αναφέρθηκε σε όσα έλεγε προεκλογικά σε ομιλίες τους ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Αναφερόμενος στη στάση που θα τηρήσει είπε: «Θα είχε δίκιο ο Π. Καμμένος να ζητά να παραδώσω την έδρα αν καταψήφιζα το νομοσχέδιο, εφόσον είχαμε κατέβει στις εκλογές με ένα ανάλογο πρόγραμμα του περιεχομένου του σημερινού νομοσχεδίου. Δηλαδή αν είχαμε πει κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη, τότε θα έπρεπε να παραδώσω την έδρα».

Ο Πάνος Καμμένος
Πριν από την ψηφοφορία ο Πάνος Καμμένος είχε επισημάνει «ο κ. Νίκος Νικολόπουλος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα. Ελπίζω να μην εξαπατήσει στην αποψινή ψηφοφορία τον ελληνικό λαό. Διαφορετικά οφείλει να παραδώσει την έδρα του».

Από την πλευρά του, ο Ν. Νικολόπουλος, προσερχόμενος στη Βουλή χθες το μεσημέρι, αναφέρθηκε στη στάση που θα κρατούσε στη βραδινή ψηφοφορία. «Μένω ασυμβίβαστος και απαράλλακτος, όπως και όταν ήμουν υπουργός και παρέδωσα την καρέκλα μου» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Διαβάστε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που υπερψηφίστηκε με 153 ψήφους και με απώλειες των Νίκου Νικολόπουλου και Στάθη Παναγούλη από την κυβερνητική πλειοψηφία ΕΔΩ.

  Βγάλτε εύκολα χρήματα βλέποντας διαφημίσεις. Το πιο πρωτοποριακό PTC site.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...