...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Η Ρωσική Δούμα ζητά την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην ορθόδοξη εκκλησία και τονίζει πως: Έχουμε δικαίωμα και σε στρατιωτική απάντηση - Ερντογάν: Η Ρωσία να μην παίζει με την φωτιά

      
   
Η Ρωσία ζητά από την Τουρκία την επιστροφή της Αγιάς Σοφιάς στην Ορθοδοξία και συγκεκριμένα στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν το ΡΙΚ και Ρωσικά ΜΜΕ όπως το RBC και το RIA NOVOSTI.
Με ψήφισμα, η ρωσική Δούμα επισημαίνει ότι μια τέτοια κίνηση θα βοηθήσει την Τουρκία και το Ισλάμ να αποδείξουν ότι έχουν καλή θέληση.
Στο ψήφισμα τονίζεται επίσης η ετοιμότητα της Ρωσίας να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση και στην αποκατάσταση του χριστιανικού μνημείου με τους καλύτερους Ρώσους συντηρητές και επιστήμονες.
Ο εισηγητής μάλιστα λέγεται Σεργκέι Γαβρίλοφ και είναι μέλος του Κομμουνιστικού Κόμμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ο Γαβρίλοφ δήλωσε σχετικά: “Περιμένουμε από την Τουρκική πλευρά ένα φιλικό βήμα. Να επιστρέψει την Αγία Σοφία στην Χριστιανική Εκκλησία. Η Ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να συμμετάσχει υλικά με τους καλύτερους Ρώσους συντηρητές και επιστήμονες. Ένα τέτοιο βήμα θα βοηθήσει την Τουρκία και το Ισλάμ δείχνοντας ότι η καλή θέληση είναι πάνω από την πολιτική”
Συνεχίζεται η κόντρα Τουρκίας-Ρωσίας με τον πρόεδρο της Ρωσικής Δούμα Σεργκέι Ναρίσκιν, από το Βουκουρέστι να τονίζει ότι η Ρωσία πέραν της προσφυγής στο διεθνές δίκαιο, έχει δικαίωμα να απαντήσει και στρατιωτικά στην κατάρριψη του αεροσκάφους της από την τουρκική αεροπορία.
Την ίδια στιγμή ο Τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει ότι η Ρωσία “δεν θα πρέπει να παίζει με την φωτιά”
Πιο συγκριμένα ο Ερντογάν σχολιάζοντας την δήλωση Πούτιν ότι “όσοι έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά ενάντια στην τρομοκρατία παίζουν με την φωτιά” απάντησε ότι “Συμφωνώ απόλυτα με αυτόν” για να προσθέσει “Αυτό είναι σωστό να υποστηρίζει κανείς το καθεστώς Άσαντ στη Συρία που έχει σκοτώσει 380000 κόσμο θεωρείται παιχνίδι με την φωτιά. Το να χτυπάς αντικαθεστωτικούς που έχουν διεθνή αναγνώριση είναι παιχνίδι με την φωτιά. Το να χρησιμοποιείς τα διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματα της Τουρκίας για να τρομοκρατίσει τους πολίτες μας που ήταν στη Ρωσία, είναι παιχνίδι με την φωτιά.
Ανεύθυνα πλήγματα φορτηγών που μπορεί να είναι εκεί για εμπόριο ή μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας είναι παιχνίδι με την φωτιά. Συνιστούμε στην Ρωσία να μην παίζει με την φωτιά.”
Πέρα από το λεκτικό επίπεδο η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία ότι υπάρχει εμπλοκή ρωσικών εταιρειών στην αγοραπωλησία πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος.
Η Ρωσία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2016, αναστέλλει την ελεύθερη μετακίνηση Τούρκων πολιτών προς τη Ρωσία, επαναφέροντας επί της ουσία το μέτρο της βίζας.



   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...