...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Κόλπο Γκρόσο: Αποσύρουν το 500ευρω για να πιάσουν το μαύρο χρήμα

       
    

Πριν από λίγους μήνες είχε αναφερθεί στους κόλπους της ΕΚΤ για πιθανή απόσυρση του χαρτονομίσματος των 500 €, με το πρόσχημα πως είναι δύσχρηστο και αποτελεί πόλο φοροδιαφυγής…

Ο Μάριο Ντράγκι λοιπόν και η ομάδα που βρίσκεται παρά των πλευρών του, θα προχωρήσει στην απόσυρση του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ, για την καλύτερη διαχειρισιμότητα του νομίσματος.

Οι πολίτες θα έχουν περιθώριο ενός μόνο μήνα για να καταθέσουν όλα τα 500ευρα σε τράπεζα. Μετά το πέρας της περιόδου αυτής, το χαρτονόμισμα δε θα έχει καμία αξία.

Η κατάθεση θα μπορεί να γίνει μόνο σε ευρωπαϊκή τράπεζα στην Ευρώπη ή εκτός αυτής.

Οι καταθέτες θα πρέπει να παρουσιάσουν αποδείξεις για την πηγή των εσόδων για κατάθεση 500ευρων πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό – για παράδειγμα, 10.000 ευρώ.

Όσα 500ευρα δεν κατατεθούν σε τράπεζα εντός ενός μήνα ή δε θα δικαιολογούνται από νόμιμα έσοδα, θα μετατρέπονται σε κέρδος για την ΕΚΤ.

Η Ευρωζώνη θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα έσοδα αυτά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της περιφέρειας, για την κεφαλαιοποίηση του ESM ή και για τη μείωση του χρέους των χωρών της ευρωπεριφέρειας, εφόσον, βεβαίως, υπάρξει η ανάλογη πολιτική βούληση.



 Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας.


loading...



peramatozoa

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...