...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Παγκόσμιο σοκ: Διατροφικό σκάνδαλο με επικίνδυνα τρόφιμα σε 57 χώρες! / World shock: Nutritional scandal dangerous foods in 57 countries!

       

Τεράστια διεθνής επιχείρηση αποκάλυψε το νέο παγκόσμιο διατροφικό σκάνδαλο: Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 10.000 τόνοι νοθευμένων ή παραποιημένων τροφίμων σε 57 χώρες!
Εντόσθια κοτόπουλου στη φορμόλη στην Ινδονησία, ελιές με επικάλυψη από θειικό χαλκό στην Ιταλία, κρέας πιθήκου στο Βέλγιο κατασχέθηκαν στη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από κοινού από την Interpol και τη Europol.

Η επιχείρηση με την ονομασία Opson V κατέγραψε ρεκόρ όσον αφορά τις ποσότητες των κατασχεθέντων υλικών, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο διεθνής αστυνομικός οργανισμός. Πέρυσι η Opson IV είχε επιτρέψει την κατάσχεση 2.500 τόνων παραποιημένων τροφίμων.



«Πραγματική απειλή για την υγεία μας»

Πραγματοποιήθηκαν πολλές συλλήψεις σε όλο τον κόσμο και οι έρευνες συνεχίζονται, προσθέτει η Intepol, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των συλληφθέντων. Σχεδόν εννέα τόνοι ζάχαρης μολυσμένης από λιπάσματα κατασχέθηκαν στο Χαρτούμ του Σουδάν. Στην Ιταλία, η αστυνομία κατάσχεσε 85 τόνους ελιές «βαμμένες» με ένα διάλυμα θειικού χαλκού (γαλαζόπετρας) για να γίνουν πιο ωραίες στην εμφάνιση, αναφέρει η Interpol.

Στην Ταϊλάνδη, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει ένα δίκτυο μετά τη σύλληψη προσώπου που μετέφερε τέσσερις τόνους κρέατος που είχαν εισαχθεί παρανόμως από την Ινδία. Οι ερευνητές κατέστρεψαν στη συνέχεια περισσότερους από 30 τόνους βόειου και βουβαλίσιου κρέατος ακατάλληλου για κατανάλωση που προορίζονταν να πωληθούν από σούπερ-μάρκετ. Τα τελωνεία του αεροδρομίου του Ζάβεντεμ στο Βέλγιο ανακάλυψαν πολλά κιλά κρέατος πιθήκου, ενώ στη Γαλλία κατασχέθηκαν πολλά κιλά από γρύλους και κάμπιες.

Ανάμεσα στα πολλά παραδείγματα που αναφέρονται στην ανακοίνωση περιλαμβάνεται η κατάσχεση στην Ινδονησία 70 κιλών εντοσθίων από κοτόπουλα διατηρημένων στη φορμόλη, η ύπαρξη της οποίας στα τρόφιμα απαγορεύεται. Οι επιχειρήσεις Opson, οι οποίες άρχισαν για πρώτη φορά το 2011, έχουν εξελιχθεί σταδιακά ώστε αυτή τη στιγμή να περιλαμβάνουν γύρω στις 60 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Τα νοθευμένα και κακής ποιότητας τρόφιμα και ποτά αποτελούν μια πραγματική απειλή για την υγεία και την ασφάλεια» υπογραμμίζει ο Μάικλ Έλις, επικεφαλής της μονάδας που είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου παράνομων εμπορευμάτων στους κόλπους της Interpol.

Η επιχείρηση αυτή με την ονομασία Opson V κατέγραψε ένα ρεκόρ όσον αφορά τις ποσότητες των κατασχεθέντων υλικών, ανακοίνωσε σήμερα η διεθνής αστυνομική οργάνωση. Πέρυσι η Opson IV είχε επιτρέψει την κατάσχεση 2.500 τόνων παραποιημένων τροφίμων. Πραγματοποιήθηκαν πολλές συλλήψεις σ' όλο τον κόσμο και οι έρευνες συνεχίζονται, προσθέτει η Intepol, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των συλληφθέντων.

Σχεδόν εννέα τόνοι ζάχαρης μολυσμένης από λιπάσματα κατασχέθηκαν στο Χαρτούμ (Σουδάν). Στην Ιταλία, η αστυνομία κατέσχεσε 85 τόνους ελιές "βαμμένες" με ένα διάλυμα θειικού χαλκού (γαλαζόπετρας) για να γίνουν πιο ωραίες στην εμφάνιση, εξηγεί η Interpol, η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Λιόν (Γαλλία).

Στην Ταϊλάνδη, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει ένα δίκτυο μετά τη σύλληψη ενός προσώπου που μετέφερε τέσσερις τόνους κρέατος που είχαν εισαχθεί παρανόμως από την Ινδία. Οι ερευνητές κατέστρεψαν στη συνέχεια περισσότερους από 30 τόνους βοείου και βουβαλίσιου κρέατος ακατάλληλου για κατανάλωση που προορίζονταν να πωληθούν από σούπερ-μάρκετ.Τα τελωνεία του αεροδρομίου του Ζαβεντέμ στο Βέλγιο ανακάλυψαν πολλά κιλά κρέατος πιθήκου, ενώ στη Γαλλία κατασχέθηκαν πολλά κιλά από γρύλλους και κάμπιες.

Ανάμεσα στα πολλά παραδείγματα που αναφέρονται στην ανακοίνωση, η Interpol αφηγείται την κατάσχεση στην Ινδονησία 70 κιλών εντοσθίων από κοτόπουλα διατηρημένων στη φορμόλη, η ύπαρξη της οποίας στα τρόφιμα απαγορεύεται.

Οι επιχειρήσεις Opson, οι οποίες άρχισαν για πρώτη φορά το 2011, έχουν εξελιχθεί σταδιακά ώστε αυτή τη στιγμή να περιλαμβάνουν γύρω στις 60 χώρες σ' ολόκληρο τον κόσμο.«Τα νοθευμένα και κακής ποιότητας τρόφιμα και ποτά αποτελεούν μια πραγματική απειλή για την υγεία και την ασφάλεια», σχολιάζει στην ανακοίνωση ο Μάικλ Έλις, επικεφαλής της μονάδας που είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου παράνομων εμπορευμάτων στους κόλπους της Interpol.

​Όπως δήλωσε στο star.gr o επιστημονικός συνεργάτης στο «Δημόκριτο» και πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Νίκος Κατσαρός «αποτελεί γεγονός ότι τα τρόφιμα αυτά είναι μολυσμένα, δηλητηριώδη και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία σε όποια χώρα κι αν βρίσκονται».

Οι αρχές στη χώρα μας πρέπει να βρίσκονται σε συναγερμό, να εντατικοποιηθούν και να συστηματοποιηθούν οι έλεγχοι.

Όπως επισημαίνει ο κύριος Κατσαρός αν φάμε τέτοιο κρέας «στην ηπιότερη περίπτωση θα πάθουμε γαστρεντερικές διαταραχές. Το πιο πιθανό είναι να πάθουμε σοβαρή δηλητηρίαση και να καταλήξουμε στο νοσοκομείο. Τα συμπτώματα που θα παρουσιάσουμε είναι υψηλός πυρετός και ενδεχόμενα μόλυνση του αίματος».

Αν φάμε ελιές με θειϊκό χαλκό θα πρέπει να ξέρουμε πως «ο θειϊκός χαλκός είναι από μόνος του ένα πολύ ισχυρό δηλητήριο το οποίο θα επηρεάσει και το αιμοποιητικό σύστημα του ανθρώπου και το ανοσοποιητικό του σύστημα, επομένως είναι κάτι πολύ σοβαρό».

Τέλος ο κύριος Κατσαρός είπε «ότι έως αυτή την ώρα που μιλάμε γνωρίζουμε ότι δεν έχουν φτάσει στην Ελλάδα τα μολυσμένα και επικίνδυνα τρόφιμα, όμως κανείς δε ξέρει τι μπορεί να μάθουμε τις επόμενες ώρες».


Σάπιο κρέας «μεταμορφώνεται» και πωλείται ως φρέσκο με έγκριση του FDA


sapio-kreas-metamorfonetai-kai-poleitai-os-fresko-me-egkrisi-tou-fda
Το FDA ενέκρινε: Τοξικό σάπιο κρέας να πωλείται ως «φρέσκο»

Μετά την ανάγνωση αυτού, μπορεί να μην εμπιστευτείτε ποτέ ξανά το Κογκρέσο ή το FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων), πόσο μάλλον τις αλυσίδες εταιριών με είδη τροφίμων. Αυτή η τοξική πρακτική τροποποιεί ακόμη και το σοβαρά σάπιο κρέας ώστε να φαίνεται φρέσκο για εβδομάδες. Αυτό έχει απαγορευτεί σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιαπωνίας.

Πολλοί καταναλωτές δεν γνωρίζουν ότι πάνω από το 70% του βοείου κρέατος και κοτόπουλου στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά υφίσταται επεξεργασία με το δηλητηριώδες αέριο του μονοξειδίου του άνθρακα, και το FDA να το επιτρέπει, παρά τους γνωστούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Προτάθηκε ένα νομοσχέδιο στο Κογκρέσο που απαιτούσε την επισήμανση του κρέατος που έχει υποστεί επεξεργασία με μονοξείδιο του άνθρακα, ωστόσο, δεν εκτελέστηκε ποτέ και το θέμα συγκαλύφθηκε εξ ολοκλήρου. [Νομοσχέδιο: H.R. 3115 (110ο) θεσπίστηκε στις 19 Ιούλιου 2007, ποτέ δεν εκτελέστηκε.]

Αυτή η πρακτική της αγωγής με μονοξείδιο του άνθρακα κάνει το κρέας να φέρει εμφάνιση και μυρωδιά φρέσκου κρέατος, ακόμα και όταν έχει μολυνθεί από επιβλαβή βακτήρια όπως το Clostridium botulinum (σπόρια βοτυλικού κλωστριδίου), η Σαλμονέλα, το Καμπυλοβακτηρίδιο και το E. coli 0157: H7.
Δείτε και Τι είναι, πρόληψη και αντιμετώπιση σαλμονέλας
Κόλιανδρος – Εξολοθρεύει E. coli, σαλμονέλα και το υπερβακτήριο MRSA σύμφωνα με νέα μελέτη.

Το μονοξείδιο του άνθρακα κάνει το κρέας να φαίνεται πιο φρέσκο από ότι πραγματικά είναι μέσω της αντίδρασης με τη μυογλοβίνη ώστε να δημιουργήσει την καρβοξυ-μυογλοβίνη. Αυτή η «ζωντανή» κόκκινη χρωστική ουσία καλύπτει τα φυσικά σημάδια που καταδεικνύουν ότι ένα κρέας είναι αλλοιωμένο, όπως η άσχημη οσμή και η γλίνα. Τα κρέατα που περιέχουν καρβοξυ-μυογλοβίνη φαίνονται κόκκινα και φρέσκα για ημέρες ή/και εβδομάδες από τη στιγμή της αλλοίωσης.

Η ειρωνεία είναι ότι παρόλο που η Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) επέτρεψε τη χρήση μονοξειδίου του άνθρακα για τη διαδικασία της συσκευασίας, παράλληλα προειδοποίησε για το σημαντικό «σημείο ανησυχίας» για την ασφάλεια που απορρέει από τη χρήση συσκευασιών μειωμένου οξυγόνου δηλώνοντας ότι «η αναστολή των βακτηρίων που προκαλούν αλλοίωση είναι σημαντική καθώς δίχως αυτούς τους αντιμαχόμενους οργανισμούς, οι ενδείξεις ότι το προϊόν δεν είναι πλέον κατάλληλο προς κατανάλωση δεν θα γίνουν εμφανείς’»…

Το μαγείρεμα του κρέατος δεν μπορεί να εξαλείψει τα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκληθούν από τις τοξίνες που υπάρχουν, οι οποίες δεν είναι εμφανώς ορατές, εξαιτίας του μονοξειδίου του άνθρακα. Ακόμα και όταν μολυσμένα κρέατα είναι σωστά μαγειρεμένα, ορισμένες τοξίνες μπορεί να επιβιώσουν.

Η έγκριση του FDA των GRAS (ακρονύμιο για: Generally Regarded As Safe/ Γενικά Θεωρούμενο ως Ασφαλές) επισημάνσεων σχετικά με τη χρήση του μονοξειδίου του άνθρακα στο νωπό κρέας είναι παράνομη επειδή αγνοεί υπάρχοντα ομοσπονδιακά καταστατικά και κανονισμούς. Ακριβώς επειδή το μονοξείδιο του άνθρακα έχει τη δυνατότητα να συγκαλύψει την εμφάνιση της αλλοίωσης και να προωθήσει την εξαπάτηση των καταναλωτών, οι κανονισμοί του FDA (τμήμα 173.350) αποκλείουν ρητά τη χρήση του μονοξειδίου του άνθρακα σε «προϊόντα νωπού κρέατος».

Το FDA αξιολόγησε το ζήτημα της χρήσης μονοξειδίου του άνθρακα σε προϊόντα κρέατος, σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, όμως συνέχισαν να ισχυρίζονται ότι το μονοξείδιο του άνθρακα παραμένει ακόμα GRAS (ασφαλές).

Οι κανονισμοί του FSIS (Αμερικάνικη Υπηρεσία του Υπουργείου Γεωργίας για την Ασφάλεια & Επιθεώρηση Τροφίμων) απαγορεύουν επίσης την εισαγωγή διάφορων συστατικών στο νωπό κρέας που έχουν ως σκοπό να συγκαλύψουν τις ζημιές ή τη κατώτερη ποιότητα του κρέατος ,για να δώσουν την εντύπωση ότι η εμφάνιση του προϊόντος είναι καλύτερη ή μεγαλύτερης αξίας.

Λόγω των ζητήματων ασφάλειας, πολλές χώρες έχουν απαγορεύσει τη χρήση του μονοξειδίου του άνθρακα σε ορισμένα τρόφιμα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε τη χρησιμοποίηση μονοξειδίου του άνθρακα στο κρέας και στον τόνο, εφόσον η Επιστημονική Επιτροπή Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατέληξε στο συμπέρασμα: «το σταθερό κερασί-χρώμα μπορεί να διατηρηθεί και μετά τη μικροβιακή φθορά του κρέατος επομένως να συγκαλήψει τη φυσική αλλοίωση που έχει υποστεί.» Ομοίως, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη έχουν απαγορεύσει τη χρήση του μονοξειδίου του άνθρακα στον τόνο.

Επιπροσθέτως, για θέματα Δημόσιας Υγείας όσον αφορά ασθένειες τροφιμογενών ζωονοσογόνων παραγόντων, η Πρόληψη Ασθενειών αναφέρει:
Το μονοξείδιο του άνθρακα (που συχνά αναφέρεται ως CO) είναι ένα άχρωμο, άοσμο και άγευστο αέριο, ένα μικροσκοπικό μόριο οξυγόνου μακριά από το διοξείδιο του άνθρακα που όλοι εκπνέουμε Αλλά, αυτό το ένα μόριο κάνει μια μεγάλη διαφορά. Ακόμα και σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις παρουσιάζει άσχημες αντιδράσεις στο ανθρώπινο σώμα.

Το CO είναι τοξικό, διότι προσκολλάται στην αιμοσφαιρίνη, η οποία είναι ένα μόριο του αίματος που συνήθως μεταφέρει οξυγόνο.
«Τροφή»: Απίστευτα σημαντικό, καθώς η υγιεία και η ΜΗ υγιεία είναι και τα δύο στο αίμα μας: Η υγιεία είναι στο αίμα μας!
Όσο για το οξυγόνο: Οξυγόνο, αλκαλικά και πικρά ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΟΥΝ τον καρκίνο

Όταν οι άνθρωποι εκτίθενται σε υψηλότερα επίπεδα του μονοξειδίου, το αέριο παίρνει τη θέση του οξυγόνου στην κυκλοφορία του αίματος και προκαλεί αντιδράσεις στον οργανισμό μας.
Ηπιότερα επίπεδα έκθεσης προκαλούν πονοκεφάλους, σύγχυση και κόπωση.
Υψηλότερα επίπεδα έκθεσης προκαλούν απώλεια συνειδήσεως και θάνατο.
Ακόμη και εκείνοι που επιζούν από δηλητηρίαση μονοξειδίου μπορεί να υποστούν σοβαρές μακροπρόθεσμες νευρολογικές συνέπειες.

Παρακαλούμε ενθαρρύνετε την προώθηση αυτής της πληροφορίας και σε άλλα άτομα ώστε να φροντίσουν να αναζητούν αξιόπιστες πηγές για αγορά κρεάτων.


Το παραπάνω χρησιμοποιείτε για την εμφάνιση, για την γεύση έχουν άλλα… συστατικά: MSG: Το αργό δηλητήριο σε συνηθισμένες τροφές που δεν φανταζόμαστε

Για να μην αρχίσουμε με αυτά που προσθέτουν σε όλα μας τα τρόφιμα: Συντηρητικά – Πρόσθετα τροφίμων, μία ωρολογιακή βόμβα 

«Τροφή»: Προσωπικά θεωρώ και προτείνω ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΗ την τακτική αποτοξίνωση του συκωτιού σας από όλα αυτά τα ανθυγιεινά που το έχουμε φορτώσει τα τελευταία χρόνια. Η καλλίτερη λύση για αυτό είναι το γαϊδουράγκαθο!!
Μπορώ να σας διαθέσω, λοιπόν, πιστοποιημένο, βιολογικό γαϊδουράγκαθο σε συμπυκνωμένη μορφή για αποτοξίνωση από όλα τα δηλητήρια συκωτιού και χολής. Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελία, επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com
Ανάλογη δράση και για γενικότερη αποτοξίνωση, ρωτήστε με ή παραγγείλτε, πατώντας εδώ, το προσαρμογόνο γανόδερμα!!

Δείτε ακόμη: Πιο επικίνδυνα από όσο γνωρίζουμε κόκκινο κρέας και αλλαντικά 

Τρανσγλουταμινάση: Η «κόλλα κρέατος» που μετατρέπει τα σκουπίδια σε φιλέτο… 

Τρώμε κρέας «ντοπαρισμένο» με Αντιβιοτικά – (Έρευνα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων). 

Θες να συνεχίσεις να τρως το κρέας του εμπορίου; Δες τι τρως! 

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ: Τρώτε κοτόπουλα γεμάτα αυξητικούς παράγοντες και χημικά 

Πως διοχετεύονται τα φάρμακα στα κοτόπουλα του εμπορίου και η τρομακτική απειλή για την υγεία μας! 

ΥΓ.ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΝ: Συνεχιζετε εσεις να ψωνιζετεαπο τα ΜΑΡΚΕΤ επειδη ο "μπακαλης" της γειτονιας ειναι "ακριβος"....
   

 Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας.


loading...



googleproionta-tis-fisis

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...