...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ria Novosti: Το ΔΝΤ παίζει ύποπτα παιχνίδια με τον ελληνικό λαό / Ria Novosti: The IMF is playing suspicious games with the Hellenic people

       dnt

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, φιλοξενεί δηλώσεις του ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών, υπευθύνου για την δημοσιονομική πολιτική  Φραγκίσκο Κουτεντάκη , ο οποίος τονίζει ότι το ΔΝΤ  αμφισβητεί συνεχώς τα ελληνικά δεδομένα σχετικά με την κατάσταση στην οικονομία, καθυστερώντας την  αξιολόγηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Ο ίδιος διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία  το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών θα πραγματοποιήσει   στάση πληρωμών στην χώρα και καθυστερήσεις στις πληρωμές για το χρέος.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα είναι εύκολα. Εντός δύο μηνών μόνο από πληρωμές τόκων για το χρέος ο λογαριασμός ανήλθε σε   490 εκατομμύρια ευρώ . Τον Μάρτιο, θα έχουμε περίπου 1,8 δις ευρώ σε πληρωμές τόκων για  την αποπληρωμή του χρέους, ενώ  υπάρχουν πληρωμές κατά το πρώτο τρίμηνο  που ανήλθαν σε  4 δις   με το ποσό αυτό να υπερβαίνει το πρωτογενές εισόδημα για το μήνα αυτόν », δήλωσε ο κ. Κουτεντάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα δεν θα λάβει  νέα δάνεια, και την ευθύνη γι “αυτό θα φέρουν οι δανειστές.

« Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος έλλειψης  μετρητών, αλλά αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί επ “αόριστον. Ούτε το υπουργείο μπορεί να καλύπτει όλες τις οικονομικές της χώρας  από ίδιους πόρους  χωρίς νέο δανεισμό η αναδιάρθρωση του χρέους.», δήλωσε  ο Γενικός Γραμματέας.

«Για το πρόβλημα αυτό οι πιστωτές θα φέρουν ακέραια την ευθύνη μη παρέχοντας  καμία υποστήριξη για την υλοποίηση των συμβατικών όρων της σύμβασης που έχουμε . Αυτή είναι η συμπεριφορά  τύπου Σάυλοκ»,  είπε ο ίδιος.

Το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας  μας ως γνωστό κατηγόρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για  «μη σοβαρή προσέγγιση» στην διαπραγμάτευση.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι αυτή η  αβεβαιότητα  επηρεάζει τα μέγιστα  την ελληνική οικονομία.

«Τονίζουμε  συνεχώς ότι αυτή η αβεβαιότητα είναι πραγματικά  δαπανηρή για τον πραγματικό τομέα της οικονομίας, αλλά οι δανειστές προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν, και να μας δίνουν  συστάσεις για την μείωση του κόστους του κράτους»,  δήλωσε ο κ. Κουτεντάκης .

Την Τετάρτη, το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών  δημοσίευσε  στοιχεία που δείχνουν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2016 ανήλθε  σε  3.038 δις ευρώ,  ενώ ο στόχος ήταν  1,065 δις ευρώ. Μετά την πληρωμή των χρεών,  το πλεόνασμα  του προϋπολογισμού για τους δύο πρώτους μήνες του έτους ανήλθε σε 1,321 δις ευρώ.

Οποιοσδήποτε γνωρίζει απλά μαθηματικά καταλαβαίνει το τεράστιο και επαίσχυντο «παιχνίδι» που παίζουν οι «Δανειστές» οι οποίοι δεν αφήνουν την Ελλάδα να πάρει «ανάσα».

Σκοπός τους είναι να αγοράσουν τα πάντα σε εξευτελιστικές τιμές να γεμίσουν την χώρα με λαθρομετανάστες για έρθει στην συνέχεια η αλματώδη δική τους «ανάπτυξη».

Σε άρθρο είχε αναφερθει ότι όταν  ξεκινήσει αυτό που ετοιμάζουν οι ισχυροί του πλανήτη τότε όπως έχει προφητευθεί θα ξεχάσουν τελείως την χώρα μας και την οικονομική κρίση μαζί με τα ελλείμματα του ελληνικού προϋπολογισμού και το χρέος.

Ο λόγος θα έχει να κάνει με την τεράστια γεωστρατηγική θέση της χώρας  η οποία « γειτνιάζει» με τις εξελίξεις στην περιοχή.
   

 Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας. 



loading...



pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...