...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Στέλνουν πίσω τους πρόσφυγες της Ειδομένης οι Σκοπιανοί / Skopjans send back the refugees to Idomeni-Hellas

       

Οι Σκοπιανοί θέλουν να τους επιστρέψουν στην Ειδομένη

- Η πρώτη ομάδα που κατάφερε να περάσει το ποτάμι παραμένει σε χωριό των Σκοπίων

- Τουλάχιστον 700 πρόσφυγες θα προωθηθούν πίσω στην Ελλάδα, αλλά πρέπει να υπάρξει σχετικό αίτημα

- Μυστήριο με το φυλλάδιο που τους ξεσήκωσε

- Στην Ειδομένη σήμερα Δημήτρης Αβραμόπουλος και Κυριάκος Μητσοτάκης


Πρώτα κάποιοι, οι πληροφορίες λένε παράτυποι οικονομικοί μετανάστες, μοίρασαν φυλλάδια και ξεσήκωσαν, ουσιαστικά λέγοντάς τους ψέμματα, εκατοντάδες πρόσφυγες και ύστερα έρχονται οι Σκοπιανοί που δεν επιθυμούν ούτε μιας ημέρας παραμονή των προσφύγων στο έδαφός τους.

Μετά τη συγκλονιστική τους πορεία των περίπου 8 χιλιομέτρων μέσα από λασπωμένα μονοπάτια και χειμάρρους περίπου 700 πρόσφυγες κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα με τα Σκόπια σε ένα σημείο όπου δεν υπήρχε φράκτης.

Ως τη νύχτα, μεγάλες ομάδες προσφύγων όλων των ηλικιών, υπήρχαν από βρέφη ως υπερήλικες, περνούσαν το σημείο του χειμάρρου όπου τα νερά ήταν χαμηλά και έβγαιναν στην πλευρά των Σκοπίων.

Παρά το γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία και εθελοντές ενημέρωναν ότι τα σύνορα είναι κλειστά και πως δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, εκείνοι σαν υπνωτισμένοι συνέχιζαν.

Κάποιοι επιτήδειοι, προφανώς για να μπορέσουν και οι ίδιοι να περάσουν μαζί τους και να διαφύγουν είχαν μοιράσει φυλλάδια τα οποία έλεγαν ότι μπορούν να περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο και από εκεί να κινηθούν προς τη βόρεια Ευρώπη.

Ωστόσο όπως αποδείχθηκε οι Σκοπιανοί δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να περιμένουν τη διέλευσή τους και στη συνέχεια κατά ομάδες των 100 και 200 ατόμων να τους συλλαμβάνουν και να τους οδηγούν στο μεθοριακό χωριό Μόλι όπου και κρατούνται από χθες τη νύχτα.

Επί της ουσίας ο Στρατός και η Αστυνομία των Σκοπίων έχει εξαπολύσει μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση για τη σύλληψη όλων αυτών των ατόμων.
Στη συνέχεια οι Σκοπιανοί σκοπεύουν να προωθήσουν μαζικά ξανά προς το ελληνικό έδαφος τους ανθρώπους αυτούς.

Ουσιαστικά παρά τη συγκλονιστική και απόλυτα συμβολική τους προσπάθεια να “σπάσουν” το μπλόκο στα σύνορα οι πρόσφυγες θα επιστρέψουν στην Ειδομένη.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Κυρίτση εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος “εάν γίνει αίτηση επανεισδοχής” από την πλευρά των Σκοπίων “θα την εξετάσουμε”.

Ήδη οι Σκοπιανοί έχουν προωθήσει προς την Ελλάδα δεκάδες παράτυπους μετανάστες που πέρασαν το προηγούμενο διάστημα τα σύνορα. Ωστόσο για να γίνει το ίδιο με τους πρόσφυγες που πέρασαν χθες τα σύνορα θα απαιτηθεί άλλη διαδικασία, καθώς στην πλειοψηφία τους αυτοί οι άνθρωποι είναι πρόσφυγες και το καθεστώς είναι διαφορετικό.

Παραμένει άγνωστο, σύμφωνα και με τις δηλώσεις Κυρίτση, εάν η χώρα θα δεχθεί την επιστροφή των ατόμων αυτών.

Επιστρέφουν, πάντως, ρεπόρτερ, φωτογράφοι και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων που βρέθηκαν σε σκοπιανό έδαφος ακολουθώντας την πορεία των προσφύγων.

Επιστρέφουν με τα πόδια εκατοντάδες μετανάστες που δεν κατάφεραν να περάσουν τον φράκτη

Οι εικόνες είναι και σήμερα τραγικές. Είναι εκατοντάδες εκείνοι που χθες κατάφεραν να περάσουν τον χείμαρρο, αλλά δεν κατάφεραν να περάσουν σε έδαφος των Σκοπίων ή χάθηκαν “πέφτοντας” σε σημεία όπου υπάρχει φράκτης. 


Έτσι με το πρώτο φως της ημέρας πήραν το δρόμο προς τα πίσω, θα κάνουν δηλαδή ξανά τη διαδρομή των περίπου 8 χιλιομέτρων ως την Ειδομένη. 
Παράλληλα είναι δεκάδες εκείνοι που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς και στρατιώτες των Σκοπίων και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν από άλλα σημεία.
Άλλοι, λένε σε δημοσιογράφους που βρίσκονται στην περιοχή ότι μεταφέρθηκαν από τους σκοπιανούς ως την περιοχή των Ευζώνων και στη συνέχεια διέσχισαν με τα πόδια τη μεθόριο. 
   

 Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας. 


loading...



entertv

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...