...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Παπαχελάς : Δεν αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε συγνώμη; Τσίπρας: Οχι, ο κόσμος ήξερε [video] / Papahelas: You do not feel the need to apologize? Tsipras: No, people knew [video]

       

Τι είπε για "PLAN B" και Καραμανλή

Ο Τσιπρας , ομολόγησε , οτι εν γνώσει του ειπε ψέμματα στους ψηφοφόρους και εκείνοι ως ανόητοι του έδωσαν εντολή να κυβερνήσει και να μην εφαρμόσει αυτα που τους υποσχέθηκε....

το πλαίσιο της συνέντευξης του στον ΣΚΑΙ, ο Πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας ερωτήθηκε από τον Αλέξη Παπαχελά, για το αν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες για τις προσδοκίες που δημιούργησε όσο ήταν στην αντιπολίτευση.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι 

«η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που μας στήριξαν, είχαν επίγνωση ότι θα δώσουμε μια μάχη και προφανώς θα καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό και πολλές από τις δεσμεύσεις μας δεν θα μπορέσουμε να τις υλοποιήσουμε»

«Αυτό που επιθυμούσαν ουσιαστικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν να διεκδικήσει η Ελλάδα το δίκιο της στην Ευρώπη» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και επεσήμανε ότι «αυτό ακριβώς και κάναμε».


Ο πρωθυπουργός αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας είπε: 

«σωστά εκτιμήσαμε την λάθος πορεία που έχει πάρει η Ευρώπη, αλλά ίσως δεν εκτιμήσαμε σωστά ότι η δική μας αποφασιστικότητα δεν θα ειχε αποτέλεσμα».

«Περάσαμε τον δύσκολο κάβο με τις λιγότερες δυνατόν πληγές.. Για πρώτη φόρα υπάρχουν πραγματικές προοπτικές ανάπτυξης», κατέληξε ο πρωθυπουργός.


Ο ακριβής διάλογος: 

Παπαχελάς : Δεν αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε συγνώμη;

Τσίπρας: Οχι, ο κόσμος ήξερε όταν μας ψήφιζε οτι τα περισσότερα απο αυτά που λέγαμε ήταν δύσκολο να γίνουν.


Τσίπρας: Είχα δώσει εντολή στον Βαρουφάκη για «Plan B»

Την ύπαρξη «Plan B», με εντολή δική του προς τον Γιάννη Βαρουφάκη, παραδέχθηκε ουσιαστικά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας: 

«Προφανώς και είχα ζητήσει από τον τότε υπουργό Οικονομικών να μου πει τι θα συνέβαινε, αν η χώρα βρισκόταν εκτός ευρωζώνης».

«Ουδέποτε διαπραγματεύθηκα την έξοδο της χώρας από το ευρώ» 

είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε σχέδιο για παράλληλο νόμισμα (σ.σ. τα περίφημα IOU's). 

«Φαντάζεστε να δίναμε χαρτάκια για συντάξεις;»

διερωτήθηκε χαρακτηριστικά. 

«Θα ήμασταν failed state» 
προσέθεσε.

«Δεν υπήρξε καμία συζήτηση εμπλοκής του στρατού σε περίπτωση "Plan B"»

είπε ακόμη, διαψεύδοντας ουσιαστικά όσα υποστήριξε ο οικονομολόγος και συνεργάτης του Γιάνη Βαρουφάκη, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ. 

«Αναφέρεστε σε μια συζήτηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που αφορούσε περίοδο παρατεταμένης κρίσης» 
είπε στον δημοσιογράφο.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη πως η μετάβαση στην κανονικότητα δεν θα είναι απότομη, αλλά θα είναι σταδιακή και για ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού επώδυνη. «Γι' αυτό πρέπει να δουλέψουμε όλοι» συμπλήρωσε.

«Είχα την τύχη και την ατυχία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο να περάσω τις πιο κρίσιμες στιγμές της νεώτερης ελληνικής ιστορίας, τουλάχιστον μετά τη δικτατορία. Πέρασα όμως και στιγμές μεγάλης λαϊκής ανάτασης. Πέρασα συμπυκνωμένα στιγμές, που ίσως να μην έχει περάσει άλλος πρωθυπουργός στη χώρα»

είπε ακόμη, περιγράφοντας τη μέχρι σήμερα θητεία του στην πρωθυπουργία.

Παραδέχθηκε, δε, ότι το να είσαι πρωθυπουργός είναι διαφορετικό στην πράξη, απ' ό,τι νομίζεις όταν βρίσκεσαι στην αντιπολίτευση.

«Δεν είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε προετοιμαστεί. Ίσως υπολογίζαμε διαφορετικά και με ρομαντισμό ότι οι κυρίαρχες δυνάμεις στην Ευρώπη θα υπολόγιζαν το πολιτικό κόστος από την εφαρμογή μιας κυνικής πολιτικής, που τελικά προκάλεσε ζημιά στην ίδια την Ευρώπη» είπε ακόμη.

Και συνέχισε: «Οι προοδευτικές φωνές από την Ευρώπη δεν ήταν τόσο ισχυρές... Η Ευρώπη μοιάζει με υπνοβάτη που βαδίζει προς τον γκρεμό και κάποιος πρέπει να την αφυπνίσει. Σήμερα μοιάζει να αφυπνίζεται κάπως, αλλά από την άκρα δεξιά».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «ώριμη σκέψη» την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας δεν έκρυψε την πρόθεσή του να κάνει δημοψήφισμα, προκειμένου να επικυρωθεί η βούληση του ελληνικού λαού επί της απευθείας εκλογής Προέδρου.

«Όταν έχεις τη δυνατότητα να εκλεγείς κοινοτάρχη, όταν έχεις τη δυνατότητα να εκλέγεις δήμαρχο, να μην έχεις άποψη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά, επιχειρηματολογώντας.

Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, επισήμανε πως αυτές πρέπει να συζητηθούν στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος, ενώ χαρακτήρισε τη δυαρχία ως μη εποικοδομητική.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η συνταγματική αναθεώρηση θα αποκαταστήσει ορισμένες διεγνωσμένες δυσλειτουργίες, όπως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και εν πάση περιπτώσει αφορά «δεύτερες και τρίτες σκέψεις», με δεδομένη την ύπαρξη θεσμικού πλαισίου και διαδικασιών σε ό,τι αφορά στην αναθεώρηση του Συντάγματος.

Για την αξιολόγηση, ο πρωθυπουργός είπε ότι περάσαμε τον δύσκολο κάβο με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και πληγές, οι οποίες ωστόσο, όπως παραδέχθηκε, υπάρχουν και πρέπει να μας προβληματίσουν.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι η χώρα αναγκάζεται να παίρνει δάνεια (!!!), για να αποπληρώνει τα προηγούμενα, εκτίμησε ακόμη.


«Άνοιγμα» σε Καραμανλή, κάλυψη σε Δρίτσα

Ρωσία και Κίνα μας είπαν ότι ήθελαν να επενδύσουν στην Ελλάδα, αλλά ότι δεν μπορούν να καλύψουν αυτές τις τεράστιες δανειακές ανάγκες, αποκάλυψε ακόμη, για να προσθέσει: Εξάλλου, δεν ψάχναμε πηγές δανειοδότησης από εκεί.

Στο σημείο αυτό, ωστόσο, έκανε εκ νέου «άνοιγμα» στον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν εκείνος που είχε αρχικά στρέψει το βλέμμα του προς την ενίσχυση των σχέσεων και των εμπορικών δεσμών με την Κίνα.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι ο Κώστας Καραμανλής είχε ανοίξει ένα μονοπάτι και πως τώρα αυτό γίνεται λεωφόρος, γιατί η στρατηγική της Κίνας για ταχύτερη μεταφορά των εμπορευμάτων στην Ευρώπη, συμπίπτει με την ελληνική στρατηγική για αξιοποίηση της γεωγραφικής μας θέσης.

«Η χώρα μας είναι σημαντικός διεθνής παίκτης» υπογράμμισε και τόνισε, αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε εντός λίγων ημερών με Ομπάμα, Πούτιν, Σι Τζινπίνγκ, πως «η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα της καρπαζιάς και το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης».

Παράλληλα, κάλυψε τον υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, για την στάση του στο θέμα της Cosco, λέγοντας ότι προστάτευσε τις εργασιακές σχέσεις.(!!!)


Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015

Σε αντίθεση με τη συμφωνία που ετέθη στο δημοψήφισμα, που ήταν επώδυνη και χωρίς χρηματοδότηση, οδηγώντας στην ανάγκη νέου δανεισμού, είπε, με το δημοψήφισμα επετεύχθη μια νέα συμφωνία, που καλύπτει τις ανάγκες σε χρηματοδότηση τρία χρόνια, επιτεύχθηκαν χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, διατηρήθηκαν οι κύριες συντάξεις, αποφεύχθηκε η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, προστατεύθηκε η πρώτη κατοικία. (ααααααααχαχαχαχα!!!!)

Μιλώντας, δε, για τη διαπραγμάτευση, είπε ότι υπήρξε επώδυνος συμβιβασμός στο ΕΚΑΣ (σταδιακή περικοπή αντί για άμεση), με στόχο το 2018, με την εθνική σύνταξη, να φτάσουμε σε αντίστοιχες αποδοχές για τους συνταξιούχους που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. (ΥΓ. ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΝ: Πολυ ευκολο πραγματικα.... Μεχρι το 2018 θα εχουν μεινει συνταξιουχοι μονο για δειγμα, εννοειται λογω φτωχειας....οποτε....?)

«Κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για ανεντιμότητα,(ααααααχαχαχχαχαχαχαχ), ίσως θα μπορούσαν να μας κατηγορήσουν ότι δεν καταφέραμε περισσότερα, κανείς όμως δεν λέει ότι με τον Σαμαρά θα ήμασταν καλύτερα» είπε ο κ. Τσίπρας.

Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε ότι υπάρχουν επώδυνες ισορροπίες και συμβιβασμοί, αλλά χωρίς το δημοψήφισμα και αν δεν είχε συντελεστεί πολιτική αλλαγή, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.

Υπενθύμισε ακόμη ότι ο διοικητής της ΤτΕ ζητούσε capital controls από τον Φεβρουάριο. Τόνισε ότι η επιλογή της κυβέρνησης δεν ήταν τα capital controls, αλλά η συμφωνία και πως στο δημοψήφισμα οι εταίροι είχαν υποσχεθεί ότι το πρόγραμμα θα παρατεινόταν για μία εβδομάδα, προκειμένου να αποφασίσει ο κόσμος με ηρεμία, όμως προχώρησαν σε ενέργειες, που «εκ των πραγμάτων μας ανάγκασαν να πάμε στα capital controls».


«Ο Σόιμπλε είχε ετοιμάσει εξευτελιστική συμφωνία»

Με τον Μπιλ Κλίντον, είπε, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει κάποιες φορές, αλλά όχι για να πάρει συμβουλές για τη διαπραγμάτευση. 

Επισήμανε το ενδιαφέρον που είχαν Μπαράκ Ομπάμα και Τζακ Λιου, που δεν κρύβουν ότι είναι αντίθετοι με τη λιτότητα και ανέφερε ότι στη Βαρσοβία ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι για το θέμα αυτό διαφωνεί οκτώ χρόνια με τον Σόιμπλε. 

Ανέφερε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη διαπραγμάτευση είχε ετοιμάσει μια ατιμωτική, εξευτελεστική συμφωνία για ταμείο 50 δισ. στο Λουξεμβούργο, και ότι Γαλλία και Ιταλία συνέβαλαν να μην υπάρξει ατιμωτική συμφωνία. 

Ο κ. Τσίπρας είπε πως, «όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης μας μετέφερε μήνυμα Σόιμπλε "να τα βρούμε για να φύγετε από το ευρώ", συνειδητοποίησα πλήρως το σχέδιο του αντίπαλου». (ωωωωωωωωωωωωωω!!!) Η καγκελάριος, είπε, δεν ήταν σ' αυτόν τον σχεδιασμό. 


«Αριστερή πολιτική είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και οι επενδύσεις» (ΥΓ. ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΝ: Μαλλον εννοει για θεσεις εκτος Ελλαδος για τους Ελληνες κι εντος για τους λαθρο.... Οπως επισης μιλωντας για επενδυσεις θα εννοει το εθνικο μας ξεπουλημα σε ξενες επιχειρησεις...)

Ο πρωθυπουργός είπε ότι, ουσιαστικά, παρέλαβε καμένη γη και μία χώρα με ανεργία στο 26% και υπεραμύνθηκε της αλλαγής στάσης που επέδειξε ο ίδιος, προωθώντας και ολοκληρώνοντας ιδιωτικοποιήσεις όπως αυτή του Ελληνικού και η επικείμενη του Αστέρα Βουλιαγμένης. (αχαχαχαχ... μεσα ειμαστε...)

«Αριστερή πολιτική είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και οι επενδύσεις» είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο αριστερό από αυτό και καλώντας, αν υπάρχει ακόμα πιο αριστερή πρόταση, να του την παρουσιάσουν.

Ο πρωθυπουργός τόνισε την προσπάθεια βελτίωσης των όρων των συμφωνημένων ιδιωτικοποιήσεων που βρήκε. Είπε ότι στο Ελληνικό το τίμημα είναι χαμηλό και πάει όλο στο χρέος, ωστόσο η κυβέρνηση πέτυχε 1,2 δισ. άμεσες επενδύσεις, 2.000 στρέμματα πρασίνου, μείωση της δόμησης, ανοιχτό μέτωπο στην θάλασσα, διατήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων. (???? Τελικα ειναι βλαμμενος ή το παιζει καλα???)

Ανέφερε, δε, ότι η συμφωνία για το Ελληνικό δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που βρήκε η κυβέρνηση.


«Κόμμα διαμαρτυρίας» η ΝΔ

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «κόμμα διαμαρτυρίας» τη ΝΔ, προσθέτοντας ότι η αντιπολίτευση έχει ως βασικό χαρακτηριστικό τη διαμαρτυρία και ότι έχει συνολική αντίθεση χωρίς στρατηγική και πως από την πρώτη στιγμή της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΝΔ, ζητούν εκλογές. 

Τόνισε πως η κριτική είναι καλοδεχούμενη, αλλά χρειάζεται και συναίσθηση ευθυνών. Απέκρουσε τις κατηγορίες για «βόλεμα» κομματικών, λέγοντας ότι «οι προηγούμενοι τις μοίραζαν εξόφθαλμα με το 4-4-2», ενώ π.χ. η κυβέρνηση έκανε διαγωνισμό για τις θέσεις των διοικητών νοσοκομείων. (ΥΓ. ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΝ: Διοτι θελοντας να δειξει πως διαφερει απο ολους τους υπολλοιπους γελοιους ο Υπεργελοιος θεωρει πως εχει συναισθημα ευθυνης και δεν εβαλε κανεναν σε θεσεις απο την πισω πορτα... ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!! ΛΑΜΟΓΙΑ!!!)


    ΔΙΑΔΩΣΤΕ:


 Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας. 


loading...



planet-greece

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...