...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016

Έρχεται παραγραφή 20.000 φορολογικών υποθέσεων

       Έρχεται παραγραφή 20.000 φορολογικών υποθέσεων

Σε σταυρόλεξο για τους εφοριακούς έχει εξελιχθεί η κατάσταση με 20.000 υποθέσεις φορολογικού και τελωνειακού περιεχομένου που δεν έχουν ελεγχθεί, οι οποίες οδεύουν προς παραγραφή.

Στις αρχές του 2016 περίπου 4.000 υποθέσεις του ΣΔΟΕ μεταφέρθηκαν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Ωστόσο, περίπου 20.000 υποθέσεις παρέμειναν στα «αζήτητα» για διάστημα μεγαλύτερο των επτά μηνών και εάν και προσφάτως θεσμοθετήθηκε η μεταφορά τους στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η τύχη τους είναι ακόμη άγνωστη.

Είναι ενδεικτικό πως ο νομοθέτης φρόντισε για την παράταση της παραγραφής των συγκεκριμένων υποθέσεων κατά τρία έτη. Ωστόσο, οι υπουργικές αποφάσεις για τη μεταφορά των υποθέσεων δεν έχουν ακόμη εκδοθεί με τη σχετική προθεσμία να εκπνέει μέσα στο Σεπτέμβριο.

Πολλές από αυτές τις υποθέσεις αφορούν σε πολύ παλαιές χρήσεις με ενεργό τον κίνδυνο παραγραφής, άλλες είναι περιορισμένου ενδιαφέροντος, ενώ χιλιάδες αφορούν σε ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών ή σε γενικές υποθέσεις.

Αν και με βάση τις ισχύουσες διατάξεις νόμου, οι υποθέσεις που μεταφέρονται αποκτούν προτεραιότητα προς έλεγχο από το έτος 2017 και επόμενα, ωστόσο το ελεγκτικό δυναμικό της ΓΓΔΕ είναι περιορισμένο και στη βάση αυτή εφοριακοί επισημαίνουν τον κίνδυνο παραγραφής τους. Είναι χαρακτηριστικό πως κάθε ελεγκτής της ΓΓΔΕ είναι χρεωμένος με 300 υποθέσεις, όταν ο μέσος όρος διεκπεραίωσης υποθέσεων είναι 5 στο εξάμηνο.

Όπως διαφαίνεται ο προγραμματισμός για τη διευθέτηση αυτών των υποθέσεων θα είναι το πρώτο μεγάλο τεστ για τη διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

    ΔΙΑΔΩΣΤΕ:


Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας. 


loading...enikonomia
loading...