...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Σερβία: Ξόρκια γραμμένα με ελληνικά γράμματα σε αρχαίους τάφους στην Σερβία / Spells written with Hellenic letters in ancient graves in Serbia

       

Μαγικά ξόρκια χαραγμένα πάνω σε μικροσκοπικά ρολά από χρυσό και ασήμι βρέθηκαν σε ανθρώπινους σκελετούς, οι οποίοι ήταν θαμμένοι για περίπου 2000 χρόνια στην ανατολική Σερβία.

Τα ξόρκια τα οποία βρέθηκαν είναι γραμμένα σε ελληνικό
αλφάβητο, στη γλώσσα των αραμαϊκών .

«Το αλφάβητο είναι ελληνικό, απ’ όσο γνωρίζουμε. Η γλώσσα είναι Αραμαϊκά, ένα μυστήριο της Μέσης Ανατολής για εμάς» 

δήλωσε ο επικεφαλής αρχαιολόγος της ανασκαφής, Miomir Korac.

(ΥΓ.ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΝ: Η πρωτη γραφη, δηλ τα αρχαια ελληνικα, γραφονταν απο κατω προς τα πανω κι απο τα αριστερα προς τα δεξια.... στην πορεια μεταλλαχτηκε...)

Τα ευρήματα εντοπίστηκαν στους πρόποδες ενός μεγάλου εργοστασίου ηλεκτροδότησης, που λειτουργεί με κάρβουνο. Εκεί έχουν ξεκινήσει έρευνες, καθώς στο σημείο υπήρχε μία αρχαία ρωμαϊκή πόλη.

Την περασμένη εβδομάδα απομακρύνθηκαν χώματα από τους σκελετούς και εντοπίστηκαν δύο φυλακτά φτιαγμένα από μόλυβο. Μέσα σε αυτά υπήρχαν τα ρολά από χρυσό και ασήμι, πάνω στα οποία ήταν τα γράμματα και τα σύμβολα.

Σερβία - αρχαιολογική ανακάλυψη - μάγια - ελληνικά
Σερβία - αρχαιολογική ανακάλυψη - μάγια - ελληνικά


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, οι επιγραφές είναι ξόρκια που συνόδευαν τους νεκρούς στον άλλο κόσμο, ώστε να επικαλεστούν «θεϊκές» δυνάμεις για να κάνουν καλό ή κακό.

«Διαβάζουμε τα ονόματα μερικών δαιμόνων, που είναι συνδεδεμένοι με την σημερινή περιοχή της Συρίας» 

δήλωσε στο Reuters ο αρχαιολόγος, Ilija Dankovic.

(ΥΓ. ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΝ: Οι πραγματικοι Συριοι καταγονται απο την Ελλαδα)

Η ανασκαφή συνεχίζεται, με την ανακάλυψη ακόμα τεσσάρων σκελετών από τον 4ο αιώνα π.Χ..

"Τα ρολά έχουν το μέγεθος καραμέλας και μπορεί να μην γίνει ποτέ κατανοητό σε τι ακριβώς εξυπηρετούσαν.

Πρόκειται για τα πρώτα αντικείμενα που ανακαλύπτονται στη Σερβία και μοιάζουν με φυλακτά «δεμένα με μαγεία» τα οποία έχουν βρεθεί σε άλλες χώρες,"

 συμπλήρωσε ο Dankovic.

«Ήταν συχνά φυλαχτά αγάπης, «διέτασσαν» κάποιον να ερωτευτεί, αλλά ήταν επίσης σκοτεινά, με κατάρες, του τύπου: ‘είθε το σώμα σου να πεθάνει, τόσο κρύο και βαρύ, όσο αυτός ο μόλυβος»

διευκρίνισε ο ίδιος.

"Τα φυλαχτά μαγείας συχνά θάβονταν με νεκρά παιδιά ή ενήλικες που είχαν υποφέρει βίαιο θάνατο"

, ανέφερε ακόμη ο Dankovic 

"Αυτό καθώς υπήρχε η πεποίθηση ότι οι «ψυχές αυτών των ανθρώπων χρειάζονταν περισσότερο χρόνο να βρουν ανάπαυση και είχαν περισσότερες πιθανότητες να βρουν δαίμονες και θεότητες, όπου θα περνούσαν τις ευχές ώστε να κάνουν τα μαγικά τους».

    ΔΙΑΔΩΣΤΕ:



 Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας. 


loading...



antenna

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...