...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

ΟΠΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΧΡΩΜΑ = ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΝ

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΣ ΜΟΥΖΑΛΑ: «Ναι. Η Κρήτη είναι εκλεκτή φυλή» / CRETE TO Mouzala: "Yes. Crete is elect race "

       κρήτη

Η Κρήτη είναι μοναδική, κ. Μουζάλα

Ένα τεράστιο, ακόμη ατόπημα (μετά τα Σκόπια που αποκάλεσε "Μακεδονία") διέπραξε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη. 

Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την μεταφορά μεταναστών στο...
νησί μας και θέλοντας να διατυπώσει την άποψη ότι όλες οι περιοχές της χώρας πρέπει να επιβαρυνθούν εξ ίσου το βάρος των μεταναστών, διέπραξε ασυγχώρητο λεκτικό λάθος με τη φράση

"αυτό το βιολί ότι εγώ είμαι η εκλεκτή φυλή και δεν δέχομαι πρόσφυγες, πρέπει να σταματήσει".


Η δική μας απάντηση στον κ. Μουζάλα είναι: 

«Ναι. Η Κρήτη είναι εκλεκτή φυλή». 

Όπως, άλλωστε, εκλεκτή φυλή είναι κάθε φυλή της Ελλάδος και του κόσμου όλου. Κάθε Λαός, έχει τη δική του ιστορία, τα ήθη και τα έθιμά του, τον πολιτισμό του και τη κουλτούρα του. Και υπερηφανεύονται γι' αυτά.

Όλα τα παραπάνω, η Κρήτη τα έχει στον υπερθετικό βαθμό. Και οι κάτοικοί της είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό. Στη διάρκεια της μακραίωνης Ιστορίας της η Κρήτη πρώτη δίδαξε τον Πολιτισμό, πρωτοστάτησε στους αγώνες για Ελευθερία και Δημοκρατία και χύθηκαν ποτάμια αίματος από τους Κρητικούς - Κρήτες κάθε φορά που καλούνταν να υπερασπίσουν την Εθνική κυριαρχία της Πατρίδας

Ανέκαθεν η Κρήτη ήταν στην πρώτη γραμμή, κάθε φορά που καλούνταν να πράξει το χρέος της.

Ναι. Η Κρήτη είναι εκλεκτή φυλή γιατί οι άνθρωποι που την κατοικούν σέβονται την Ιστορία της και τη συνεχίζουν επάξια, παραμένοντας σταθεροί στις Αξίες και τα Ιδανικά, που κληρονόμησαν απ' τους προγόνους τους.

Ναι. Η Κρήτη είναι εκλεκτή φυλή για αμέτρητους λόγους, τους οποίους δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν όσοι δεν είναι Κρητικοί. Γιατί, γι' αυτούς δεν σημαίνουν τίποτα τα κρητικά βουνά, η θάλασσά μας, το άκουσμα της λύρας και του λαούτου. Όλα αυτά και πολλά άλλα, κάνουν την Κρήτη μοναδική. Όπως μοναδική κάνουν οι κάτοικοι σ' όλο τον κόσμο, την δική τους ιδιαίτερη Πατρίδα.

Αν θέλετε να γράψουμε και για το μεταναστευτικό στη χώρα μας, η Κρήτη κ. Μουζάλα δεν αποφεύγει τις ευθύνες που της αναλογούν. Και περισσότερο, ν' αναλάβει το μερίδιό της στην φιλοξενία μεταναστών. Επιμένει όμως, ότι πρέπει να μιλάτε με λόγια αλήθειας και κυρίως, να φτιάξετε τις κατάλληλες υποδομές για τους ανθρώπους που θα φιλοξενηθούν εδώ. Και βέβαια, όχι όπου θέλετε εσείς, αλλά όπου σας υποδείξουν οι θεσμικοί φορείς του νησιού. 

Η Κρήτη, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ "αποθήκη ψυχών". Δεν ταιριάζει ούτε στον Πολιτισμό της, ούτε στο πνεύμα της φιλοξενίας των κατοίκων της (γνωστό σε όλη την Οικουμένη από αρχαιοτάτων χρόνων).

Τέλος, σχετικά με κάποια υπονοούμενά σας ότι αν έρθουν μετανάστες στην Κρήτη από το νότο, θα μας τους αφήσετε εδώ, σας ενημερώνουμε ότι στην Κρήτη αυτά δεν μας τρομάζουν.

Βασίλης Σκουταράς      ΔΙΑΔΩΣΤΕ: Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας. loading...ekriti
loading...