...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Απαγόρευσαν οι τζιχαντιστές την μπούρκα στη Μοσούλη; Δύσκολο... / The jihadists have banned the burka in Mosul? Difficult...

       Απαγόρευσαν οι τζιχαντιστές την μπούρκα στη Μοσούλη; Δύσκολο...


Στον παράδοξο κόσμο της τζιχαντιστικής ISIS που έχει καταρριφθεί κάθε λογική, τίποτε δεν αποκλείεται -έστω κι αν πρόκειται για την πολύ γοητευτική, από δημοσιογραφική σκοπιά, πληροφορία πως οι τζιχαντιστές απαγόρευσαν... την μπούρκα στη Μοσούλη για λόγους ασφαλείας.

Η αναφορά κυκλφορεί ως είδηση στο Διαδίκτυο, όμως δεν φαίνεται εντελώς στέρεα.

Η «είδηση» ξεκίνησε να διαδίδεται σε ιστοσελίδες αγγλόφωνων ΜΜΕ (μεταξύ των...
οποίων το International Business Times ή ακόμη και η Daily Mail). Σύμφωνα με τις αναφορές, η υπόθεση έχει ως εξής: 

Στη Μοσούλη του Ιράκ, η οποία έχει καταληφθεί από την ISIS, μία γυναίκα με μπούρκα επιτέθηκε με όπλο σε δύο τζιχαντιστές. Έτσι, για λόγους ασφαλείας και να αποτραπούν νέες τέτοιες επιθέσεις, υποτίθεται ότι η ISIS απαγόρευσε στις γυναίκες να κυκλοφορούν με μπούρκα. 

Η πληροφορία αποδίδεται συνήθως στο ιρανικό IFP, αλλά δεν είναι πρωτογενής και προέρχεται από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Alam. Και εκεί ωστόσο, όπου τελικά ανάγεται η πληροφορία, η πηγή είναι η εξής: 

Μία ανώνυμη μαρτυρία κάποιου από την επαρχία της Νινευή

Όπως ενδεικτικά σημειώνει από την πλευρά του το γαλλικό Marianne, αυτή είναι η μοναδική πηγή μίας είδησης που φαίνεται μάλλον απίθανη. 

Το γαλλικό περιοδικό σημειώνει ότι, πέραν της ούτως ή άλλως μικρής αξιοπιστίας των ιρανικών ΜΜΕ, η «είδηση» φαίνεται απίθανη για δύο στοιχεία: 

Αφ' ενός στην επικράτεια των τζιχαντιστών είναι σχεδόν αδιανόητο να γίνει ανεκτό να φαίνεται γυναίκας πρόσωπο στο δρόμο, αφ' ετέρου ακόμη πιο απίθανο είναι να προχωρούσε γυναίκα σε ένοπλη επίθεση (όπως αυτή που αναφέρεται ως αιτία της απαγόρευσης). 

Φυσικά και τίποτε που μοιάζει απίθανο δεν αποκλείεται, στην πράξη, να ισχύει. 

Όπως όμως σημειώνει το γαλλικό περιοδικό, για να γίνει δεκτή μία τόσο απίθανη αναφορά χρειάζεται, όσο δύσκολο κι αν είναι να επιβεβαιωθεί κάτι από τις περιοχές που ελέγχει η ISIS, κάτι παραπάνω από μία ανώνυμη πηγή «κάπου» στο Ιράκ που επικαλείται ένα ιρανικό κανάλι.

Newsroom ΔΟΛ

     ΔΙΑΔΩΣΤΕ:



 Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας. 



loading...



news.in

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...