...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΔΕΗ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΙΑ “ΤΖΑΜΠΑ” ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑτΕ) – ΠΕΣΙΝΕ!!! / GOVERNMENT - Electricity: SCANDAL AGREEMENT FOR "free" POWER IN ALUMINIUM OF GREECE (ADG) - PESINE !!!

       

...ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ  

Η κυβέρνηση κατόπιν πιέσεων της οδήγησε την υπόλογη Διοίκηση της ΔΕΗ σε μια ληστρική συμφωνία σκάνδαλο με την Αλουμίνιον της Ελλάδας (ΑτΕ), γνωστή μας ως ΠΕΣΙΝΕ, με βάση την οποία η ΔΕΗ θα “χαρίζει” στην ουσία το ρεύμα στην Πεσινέ, έχοντας μεγάλη ζημιά που θα επιβαρύνει τον ελληνικό λαό.


Η ειρωνεία είναι ότι την ίδια ώρα η ΔΕΗ διατηρεί πολύ υψηλά τα τιμολόγια για τα νοικοκυριά και κόβει αθρόα το ρεύμα σε φτωχούς καταναλωτές.

Η συμφωνία ΔΕΗ – ΑτΕ (ΠΕΣΙΝΕ) θα κοστίζει ετησίως δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΗ και είναι βέβαιον ότι θα επιταχύνει την συρρίκνωση και το ξεπούλημα της, μετά και το βαρύτατο πλήγμα που δέχεται με την αποκοπή του ΑΔΜΗΕ, ο οποίος μπαίνει σε διαδικασία ξεπουλήματος!

Η σύμβαση που ενέκρινε το Δ.Σ. της ΔΕΗ για τη χρέωση της Α.τ.Ε., κατ εντολή της κυβέρνησης και κάτω από τα διθυραμβικά σχόλια των κυβερνητικών στελεχών, με εκπτώσεις που υπερβαίνουν το 40% του τιμολογίου υψηλής τάσεως, με μοναδική προϋπόθεση την προπληρωμή €100 εκ. για τις καταναλώσεις από 1/7/16 ως 30/6/17. προκαλούν τη φτωχολογιά και είναι καταστροφικό πλήγμα για τη ΔΕΗ το οποίο επιταχύνει την εκποίηση της .

Στην ίδια απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ, η τιμολόγηση για την περίοδο από 1/1/2014 ως 30/6/2016 καθορίστηκε στα 36,6 €/MWh, ενώ η νέα τιμή για την περίοδο 2016-20 θα είναι 31,6 €/MWh, πλέον της χρέωσης του CO2.

Η απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ βάζει τέλος στη μακροχρόνια διαμάχη με Αλουμίνιον της Ελλάδος (Α.τ.Ε.). για την τιμή του ρεύματος. Διαμάχη που ξεκινά το 2008, όταν έγινε καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για αυθαίρετη κοστολόγηση της παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη

Η ΔΕΗ επέμενε ότι το πραγματικό κόστος είναι της τάξεως των 60 €/MWh, με την ΑτΕ να ισχυρίζεται ότι δεν ξεπερνά τα 40. 

H τότε διοίκηση της ΔΕΗ, διορισμένη από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, όχι μόνο δεν αποδέχτηκε αλλά και προσέβαλε δικαστικά την απόφαση της Διαιτησίας που καθόρισε το την τιμή στα 36,6 €/MWh, πλέον της χρέωσης του CO2. Θυμίζουμε ότι η ΔΕΗ και η ΑτΕ δεν έχουν υπογράψει σύμβαση αγοραπωλησίας από το 2014.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι ενώ η ηλεκτροδότηση της Α.τ.Ε. από τη ΔΕΗ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως παράτυπη η κυβέρνηση της δήθεν αριστεράς όχι μόνο αποδέχτηκε την απόφαση της προηγούμενης Διαιτησίας αλλά έκανε και ένα βήμα παραπέρα, μειώνοντας περαιτέρω την τιμή του ρεύματος υπέρ της ΑτΕ ! 

Η ΑτΕ (που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση κατήγγειλε ότι αγοράζει το ρεύμα με 40 και το πουλάει με 80) αναδεικνύεται διαχρονικός νικητής σε κάθε αντιδικία με τις κυβερνήσεις και τις διοικήσεις της ΔΕΗ.

Η συμφωνία ΔΕΗ-ΑτΕ είναι μια ακόμα απόδειξη της απόλυτης συνθηκολόγησης της κυβέρνησης με τους δανειστές διότι αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και προαπαιτούμενο για την αξιολόγηση της χώρας και την εκταμίευση της δεύτερης δόσης των €2,8δις, όπως προβλέπεται από το 3ο Μνημόνιο!!!

 Είναι χαρακτηριστικό ότι η διορισμένη από το ΣΥΡΙΖΑ διοίκηση της ΔΕΗ «καρφώνει» τον κ. Σκουρλέτη, δηλώνοντας ότι 

«το κατώτατο όριο τιμολόγησης της ΑτΕ είναι κάτω από την τιμή που έδωσε η Διαιτησία αλλά πάνω από τα 27 ευρώ η μεγαβατώρα που ορίστηκε με υπουργική απόφαση για τα ΝΟΜΕ το λειτουργικό κόστος λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ»!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχει ξεκινήσει σαφάρι διακοπών ρεύματος στα φτωχά νοικοκυριά, αποδεικνύεται όπως και οι άλλες μνημονιακές κυβερνήσεις που προηγήθηκαν κυνική, ταξική και αδίστακτη και οδηγεί τη ΔΕΗ με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία.

Η έλλειψη ρευστότητας (αποτέλεσμα της αδυναμίας των καταναλωτών να πληρώσουν το ρεύμα), οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ με τιμή κάτω του κόστους, η πρόσφατη απόφαση μετακύλισης του τέλους ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ) στους προμηθευτές – δηλαδή στη λιανική της ΔΕΗ – και η πώληση του ΑΔΜΗΕ, δημιουργούν ένα θανατηφόρο κοκτέιλ που θα οδηγήσει σύντομα στην εκποίηση (πώληση με εξευτελιστικό αντίτιμο) της ΔΕΗ.

Η συμφωνία με την ΑτΕ είναι εγκληματικό δείγμα. 

     ΔΙΑΔΩΣΤΕ:



 Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας. 



loading...



iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...