...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Οι δυο γάιδαροι τσακώνονται στο δικό μας αχυρώνα / The two donkeys fighting in our own barn

       ladarde

«Κόντρα» ΔΝΤΒερολίνου για το ελληνικό χρέος με… διαιτητή τις ΗΠΑ

Υπάρχει ένα…
φάντασμα που πλανάται πάνω από τις σχέσεις ΔΝΤ και Βερολίνου, το οποίο δεν είναι άλλο από την έντονη -πιθανώς επιεικής χαρακτηρισμός – αντίθεσή τους αναφορικά με το ελληνικό χρέος. Και ταυτόχρονα οι ΗΠΑ, δια του υπ. Οικονομικών, Τζακ Λιού, μοιάζουν ως διαιτητής που προσπαθεί να «σώσει την κατάσταση», αλλά μάλλον αποτυγχάνει.

Για μία ακόμη φορά, από τη μία πλευρά η Κριστίν Λαγκάρντ και από την άλλη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φρόντισαν να εξηγήσουν στους – απόντες – Έλληνες τις απόψεις τους για το ελληνικό χρέος.

Η κυρία Λαγκάρντ, σταθερή και αμετακίνητη, έχοντας ως μη δεχόμενη αμφισβήτησης δικαιολογία τους κανόνες που διέπουν το ΔΝΤ, ξεκαθάρισε ότι το Ταμείο δεν πρόκειται να εισέλθει στο ελληνικό πρόγραμμα και ως εκ τούτου να δώσει ένα ποσό το οποίο μπορεί να φθάσει στα 16 δισ. ευρώ, εάν δεν υπάρξει ελάφρυνση του «ξεκάθαρα μη βιώσιμου ελληνικού χρέους».

Φρόντισε να προσθέσει και την ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων, αλλά κατέστη κάτι παραπάνω από εμφανές ότι το χρέος αποτελεί το βασικό αγκάθι για το ΔΝΤ και φυσικά για τον βασικό του χρηματοδότη που δεν είναι άλλος από τις ΗΠΑ.

Την αρχή είχε κάνει, άλλωστε, ο υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού δηλώνοντας ότι 

«η μόνη σταθερή απάντηση σε ένα μη βιώσιμο χρέος, είναι η αναδιάρθρωσή του. Πάντα πίστευα ότι το συντομότερο που θα φθάσουμε σε αυτό, το καλύτερο. Οσο καθυστερείς να το κάνεις, τόσο πιο δύσκολο γίνεται για την οικονομία που στηρίζει το χρέος».

Όπως ήταν μάλλον φυσικό η απάντηση κατέφθασε από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, ο οποίος διατηρεί ακριβώς την ίδια άτεγκτη στάση, αναφορικά με τις απόψεις που εκφράζει, με την κυρία Λαγκάρντ.

«Το χρέος της Ελλάδας δεν είναι το πρόβλημα. Όταν η συζήτηση επικεντρώνεται μόνο στο ζήτημα του χρέους, αυτό παραπλανά τον ελληνικό λαό. Το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ανακτήσει, ή πιο σωστά να αποκτήσει ανταγωνιστικότητα», 

έσπευσε να τονίσει ο Γερμανός υπουργός.

Σαφώς ο κ. Σόιμπλε δεν έχει επιλέξει τυχαία να διαδραματίσει τον ρόλο του κακού, καθώς γνωρίζει ότι οποιαδήποτε συζήτηση για το ελληνικό χρέος, πόσο μάλλον πρόταση για αναδιάρθρωσή του, θα βρεθεί αντιμέτωπη με κάτι παραπάνω από ισχυρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της γερμανικής κυβέρνησης και μπορεί ακόμη και να αποτελέσει αιτία για απώλεια της εξουσίας -στις επικείμενες εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2017 – από τον κυβερνητικό συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

     ΔΙΑΔΩΣΤΕ: Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας. loading...i-gata
loading...