...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

ΟΠΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΧΡΩΜΑ = ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΝ

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Καλώς ηρθάτε ¨"νέοι κατακτητές".... Ιδού οι “κακουχίες” των λαθρομεταναστών / Welcome "new conquerors" .... Here are the "hardships" of illegal immigrants

       Καρφώνονται μόνοι τους: Ιδού οι “κακουχίες” των λαθρομεταναστών

Με τον… σπαραχτικό και δακρύβρεχτο τίτλο «Η Οδύσσεια των προσφύγων σε φωτογραφίες» η «Ελευθερία του Τύπου» επιχειρεί να μας ενημερώσει για το τι συναντούν όσοι υποστηρίζουν ότι είναι πρόσφυγες.

Διαβάζουμε χαρακτηριστικά: 

“Η σύγχρονη Οδύσσεια των προσφύγων μέσα από το «μάτι» των φωτογράφων και των
μηχανών τους. Η σύγχρονη εκδοχή του νόστου του Οδυσσέα αφορά τη μαρτυρική προσφυγική έξοδο, την αναζήτησης μιας άλλης ζωής σε έναν μακρινό, άγνωστο τόπο που συμβολίζει την ευημερία και την ασφάλεια.

Στο πλαίσιο αυτό, η έκθεση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης «Μια άλλη ζωή: Ανθρώπινες ροές / Άγνωστες Οδύσσειες», ύστερα από δέκα μήνες επιτυχούς πορείας στη Θεσσαλονίκη, μεταφέρθηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών και περιμένει το κοινό ως και τις 19 Ιουλίου, στον Χώρο Α της Πειραιώς 260. Η έκθεση επιχειρεί να φωτίσει και να συνοψίσει γνωστές και άγνωστες, τωρινές και παλαιότερες πτυχές του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος.
Στην έκθεση παρουσιάζονται περισσότερα από 160 έργα 26 φωτογράφων που αποτύπωσαν με το ιδιαίτερο βλέμμα τους τη δραματική ανθρώπινη περιπέτεια που ξεκίνησε στην ταραγμένη γη άλλων χωρών για να μεταφερθεί στην ελληνική επικράτεια.

Όπως σημειώνουν οι επιμελητές της έκθεσης Πηνελόπη Πετσίνη και Ηρακλής Παπαϊωάννου: «Η έκθεση αφηγείται ελλειπτικά ένα βαθύ τραύμα της σύγχρονης ιστορίας», λαμβάνοντας υπόψη διακριτά είδη αναπαράστασης: την επαγγελματική φωτοδημοσιογραφία, που συνιστά τον κύριο κορμό της, τη “δημοσιογραφία των πολιτών” που καταγράφει τις αλληλέγγυες δράσεις, την αυτοαναπαράσταση των ίδιων των προσφύγων όπως διαχέεται στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”.

Πολύ μπερδεμένα μας τα λέει ο συντάκτης του κειμένου. 

Ο Οδυσσέας είχε «νόστο» για την επιστροφή στην πατρώα γη, την Ιθάκη. Αντιθέτως, οι πρόσφυγες φεύγουν από τον τόπο τους για να πάνε κάπου αλλού. 

Όσο για «τη δραματική ανθρώπινη περιπέτεια» και το «βαθύ τραύμα της σύγχρονης ιστορίας», φαίνονται… ξεκάθαρα στην μοναδική φωτογραφία, η οποία συνοδεύει το κείμενο.

Καρφώνονται μόνοι τους: Ιδού οι “κακουχίες” των λαθρομεταναστών

Τρεις μαντράχαλοι ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό, με αμφίεση που παραπέμπει σε λουόμενους ευρισκόμενους σε παραλία την θερινή περίοδο, ενώ ένας απ’ αυτούς είναι τόσο… ταλαιπωρημένος ώστε τραβάει και μια σέλφι με την αριστερή γροθιά σφιγμένη, έτσι για να υπάρχει και το στοιχείο της… «ταξικής πάλης».

Αν τέτοιου είδους φωτογραφίες θεωρούν κάποιοι ότι παραπέμπουν σε «δραματική ανθρώπινη περιπέτεια» και «βαθύ τραύμα», τότε οι λέξεις έχουν χάσει την αληθινή ερμηνευτική τους ιδιότητα. Συν τοις άλλοις, αποτελούν και βαθύτατη προσβολή στους αληθινούς πρόσφυγες, οι οποίοι όντως αφήνουν τα πάντα πίσω τους και φεύγουν μακριά από την δίνη του πολέμου που μαστίζει την Πατρίδα τους. (ΥΓ. ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΝ: Μιλάμε για τους αληθινούς Παλαιστίνιους- Σύριους οι οποίοι είναι οι μόνοι ίσως που έχουν πραγματικά αντιταχθεί στην ΝΤΠ... και οι οποίοι πραγματικά σπανίζουν ως πρόσφυγες διότι παραμένουν ΕΚΕΙ και συνεχίζουν να πολεμούν.... άνδρες και γυναίκες ΩΣ ΕΝΑ)

Με δεδομένο, όμως, ότι η αλαζονεία αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό των κάθε είδους «αλληλέγγυων», καθώς και την προσβολή εκ μέρους τους της αληθινής έννοιας του όρου πρόσφυγας (σκεφτείτε την εικόνα των κατατρεγμένων Ελλήνων του 1922 με τους σημερινούς περιχαρείς  και κάντε σύγκριση), η συστηματική παραπληροφόρηση θα συνεχίζει να υφίσταται.

Μια τέτοια φωτογραφία ισούται με χίλιες (και περισσότερες) λέξεις για το επιτήδειο ανακάτεμα προσφύγων και «προσφύγων».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για πραγματικοι προσφυγες

 ΥΓ. ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΝ: ΑΛΗΘΕΙΑ.... ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΜΟΥ ΠΟΣΟΥς ΑΝΔΡΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΤΩ;;;; ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ ΜΟΝΟ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ....

Αποτέλεσμα εικόνας για προσφυγες ελληνες

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΣΤΕ.... ΡΙΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΥΠΟΛΛΟΙΠΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΕΙ ΕΔΩ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ.... ΠΟΣΟ ΣΤΟΚΟΙ ΕΙΣΤΕ;;;
    ΔΙΑΔΩΣΤΕ:


Πληρωθείτε Συμμετέχοντας Σε Έρευνες. Η Γνώμη Σας Μετράει. 

 Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας. 

 ΕΧΕΙΣ BLOG-SITE;;; ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΤΩΡΑ... 

 ΕΞΤΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑ


loading...antipliroforisi
loading...