...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Στην Κομισιόν το θέμα της περιβαλλοντικής ζημιάς στην Κοιλάδα Αχελώου / In the European Commission the issue of environmental damage in the Acheloos Valley

Στην Κομισιόν το θέμα της περιβαλλοντικής ζημιάς στην Κοιλάδα Αχελώου

Το ζήτημα των εγκαταλελειμμένων υλικών που έχουν αφήσει πίσω οι κατασκευάστριες εταιρίες του έργου της εκτροπής του Αχελώου έθεσε με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης.


Ρώτησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν η εναπόθεση και εγκατάλειψη των επικίνδυνων υλικών είναι σύμφωνη προς την ευρωπαϊκή νομοθεσία κι αν όχι, πώς σκοπεύει να διασφαλίσει ότι οι αρμόδιοι θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της περιοχής.

Στην ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής επισήμανε ότι το έργο 

«της εκτροπής του Αχελώου ποταμού έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Έχει ενοχοποιηθεί στο παρελθόν για περιβαλλοντικές ζημιές και καταστροφές πολιτιστικών μνημείων και εξακολουθεί να συνιστά απειλή για το περιβάλλον».

»Διότι ακόμη και σήμερα, το γεγονός ότι δεν έχουν αποκατασταθεί με ορθό τρόπο οι εγκαταλειφθείσες εγκαταστάσεις συνιστά μέγιστη περιβαλλοντική απειλή».

»Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι στις εγκαταστάσεις του έργου δεξιά της κοίτης του Αχελώου, παραπλεύρως της ιστορικής Γέφυρας Κοράκου (*1), έχουν εναποτεθεί:»

»Πάνω από δέκα τόνοι άχρηστες μπαταρίες οχημάτων έργων»

»Ένας τόνος περλίτη (ορυκτό μονωτικό) με αποσαθρωμένες συσκευασίες, εκτεθειμένος στη φύση»

»Μεγάλος όγκος άχρηστων πλαστικών, μεταλλικών και άλλων δομικών υλικών συμπεριλαμβανομένων και φύλλων αμίαντου»

»Ετοιμόρροπα επικίνδυνα κτίσματα από τσιμεντόλιθο με άχρηστα υλικά διασκορπισμένα»

»Μεγάλος αριθμός συσκευασμένων φυτοφαρμάκων και δολωμάτων τρωκτικών»


~~~~~~~~~~~~~~

*1) Η θρυλική Γέφυρα Κοράκου ήταν το μεγαλύτερο μονότοξο γιοφύρι των Βαλκανίων

Στις 28 Μαρτίου 1949 ανατινάχτηκε η γέφυρα Κοράκου στην Κοιλάδα του Αχελώου, από άνδρες του Δημοκρατικού Στρατού, σε μια προσπάθεια να ανακόψουν την επίθεση που δέχονταν σε μια από τις σημαντικότερες και φονικότερες μάχες του Εμφυλίου.

Η θρυλική Γέφυρα Κοράκου ήταν το μεγαλύτερο μονότοξο γιοφύρι των Βαλκανίων. Έζησε για 435 χρόνια αντέχοντας σε σεισμούς και τις μανιασμένες κατεβασιές του Αχελώου μέχρι που έπεσε κι αυτή θύμα του Εμφυλίου. Είχε άνοιγμα 48 μέτρα και ύψος 26 μέτρα. Έχουν συμπληρωθεί 501 χρόνια από την κατασκευή της και 67 χρόνια από την ανατίναξή της.

Δυστυχώς έχουν μείνει μόνο δύο μικρά κομμάτια της γέφυρας από τις δύο πλευρές του Αχελώου και Φορείς και κάτοικοι της Κοιλάδας του Αχελώου - με πρωτεργάτες την αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας και την διαπεριφερειακή επιτροπή Άρτας-Καρδίτσας - έχουν επανειλημμένα ζητήσει την ανακατασκευή της. Κτίστηκε το 1515 η περίφημη μονότοξη πέτρινη καμάρα « Η Γέφυρα του Κοράκου» ή «το Κορακογιοφύρι » ή ποιητικά «του Κόρακα το διόφυρο» ή «του Άσπρου το γιοφύρι».

Αποτέλεσμα εικόνας για Γέφυρα Κοράκου

Ημέρες μνήμης για την ιστορική Γέφυρα Κοράκου στην Κοιλάδα του Αχελώου
Αποτέλεσμα εικόνας για Γέφυρα Κοράκου

ΔΙΑΔΩΣΤΕ:

Πληρωθείτε Συμμετέχοντας Σε Έρευνες. Η Γνώμη Σας Μετράει. http://go.linkwi.se/z/10783-1/CD15810/? 

 Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας. 

 ΕΧΕΙΣ BLOG-SITE;;; ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΤΩΡΑ... http://ori81ori.blogspot.gr/2016/01/blog-site-do-you-have-blog-or-site-this.html

  Σχετική εικόνα


loading...

news.inπηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...