...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

Δείτε πώς μυρίζουν οι αρρώστιες!

Δείτε πώς μυρίζουν οι αρρώστιες!
Διαβήτης, ουρολοίμωξη, σχιζοφρένεια… Ακούγεται παράδοξο, όμως αυτές οι ασθένειες αντιστοιχούν σε μια συγκεκριμένη μυρωδιά και οι γιατροί θα μπορούν σύντομα να κάνουν διάγνωση με… τη μύτη τους.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ορισμένες ασθένειες θα μπορούν να ανιχνεύονται με τη βοήθεια της όσφρησης, καθώς απελευθερώνουν μια χαρακτηριστική οσμή.
Η ανάσα των ασθενών με διαβήτη μυρίζει σαν ασετόν, ενώ στους ασθενείς με προβλήματα στοσυκώτι μυρίζει σαν ωμό ψάρι. Η ουρολοίμωξη κάνει τα ούρα να μυρίζουν αμμωνία, ενώ ηερυθρά κάνει τον ιδρώτα να μυρίζει όπως ένα… ξεπουπουλιασμένο ζώο, αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του BBC.

Η σχιζοφρένεια κάνει τον ιδρώτα να μυρίζει σαν ξύδι, ενώ ο τύφος κάνει το δέρμα να μυρίζει σανφρεσκοψημένο ψωμί. Ο κίτρινος πυρετός κάνει το δέρμα να μυρίζει σαν ωμό κρέας και ηλοίμωξη των λεμφαδένων κάνει το σώμα να αποπνέει μια μυρωδιά μπαγιάτικης μπύρας.

Ακόμη κι αν αυτές οι μυρωδιές είναι ανεπαίσθητες για την ανθρώπινη μύτη, σύντομα θα ανιχνεύονται με προηγμένα συστήματα ανίχνευσης, αναφέρει η σχετική μελέτη στην επιστημονική επισκόπηση Sensors.

Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας.

loading...
loading...