...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ-ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ......????? / WEATHER PHENOMENA-PHYSICAL DISASTERS ...... ?????

       

Οπως έχω αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα αυτής της σειράς,οι φυσικές καταστροφές που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στον πλανήτη γίνονται όλο και πιο συχνές. Αυτές αυξήθηκαν κατά 410% από το 1963. Οι καταστροφές από τυφώνες έχουν αυξηθεί κατά 300% από το 1950 και από ανεμοστρόβιλους κατά 200% από το 1970.

Οι καιρικές συνθήκες είναι πλέον, πέραν από ανθρωπογενείς παράγοντες, όπως η
(δήθεν) υπερθέρμανση του πλανήτη που λένε.. κάποιοι. Αυτό οφείλεται στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της Γης που κατευθύνει  τον τρόπο που ο Ήλιος χτυπάει την Γη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διακυμάνσεις της θερμοκρασίας που μπορεί να κατευθύνουν  τις καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με επιστήμονες της ΝΑΣΑ το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της Γης έχει άμεση επιρροή στις καιρικές συνθήκες.


Οι κυριώτερες φυσικές καταστροφές στο α’εξάμηνο του 2013 είναι :

-Όλο το α’εξάμηνο του 2013 τεράστιοι ανεμοστρόβιλοι και κυκλώνες σαρώνουν τις πολιτείες των ΗΠΑ δημιουργώντας εκτεταμένες καταστροφές και θύματα.

-Στις 21/3/13 ισχυρότατοι ανεμοστρόβιλοι 28 χλμ βόρεια της Μελβούρνης της Αυσταλίας. Μέσα σε πέντε λεπτά έγιναν τρομερές καταστροφές σε ιδιοκτησίες και υποδομές της περιοχής και 25 άτομα τραυματίσθηκαν.

-Στις 25/6/13, καύσωνας και χαλάζι ταυτόχρονα, πλήτουν την περιοχή της Αιγιαλείας Πελοποννήσου για 20 λεπτά με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες ζημιές σε μαγαζιά και οικίες.

-Τον Ιούνιο μεγάλες πλημμύρες πλήττουν την κεντρική Ευρώπη, λογω των εντόνων βροχοπτώσεων και της υπερχείλισης των ποταμών Δούναβη και Έλβα. τα κράτη που
επλήγησαν περισσότερο είναι η Γερμανία, Τσεχία, Ουγγαρία, Αυστρία, Σλοβακία, Πολωνία. Οι ζημιές ανήλθαν στα 3,5 δις ΕΥΡΩ και 20 περίπου άτομα έχασαν την ζωή τους, ενώ χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΗ ΒΑΥΑΡΙΑ


-Ομοίως όλη η ανατολική ακτή των ΗΠΑ πλήττεται από καταρρακτώδεις βροχές και τυφώνες με συνέπεια τεράστιες περιοχές να έχουν πλημμυρίσει. Τέτοια φαινόμενα έχουν να παρουσιασθούν εδώ και 100 χρόνια.

-Στις 13/6/13 όλη η ακτογραμμή από Μασαχουσέτη μέχρι New Jersey πλήττεται από τσουνάμι ύψους δύο μέτρων, που πιθανώς οφείλεται σε ατμοσφαιρικές πιέσεις.

-Αρχές Ιουλίου τρομακτικές θερμοκρασίες 50-54 βαθμών Κελσίου υπό σκιάν καταγράφονται  στην περίφημη Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

ΚΟΙΛΑΔΑ ΘΑΝΑΤΟΥ-ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ


-Στις 5/7/13 κύματα ύψους 5-7 μέτρων πλήττουν παράκτια τμήματα της περιοχής Antofagasta της Χιλής δημιουργώντας καταστροφές και τραυματισμούς. Ομοίως σε τμήματα της ακτογραμμής του Περού συνέβη το ίδιο φαινόμενο, συνοδευόμενο και από πλημμύρες.

-Αρχές Ιουλίου σημειώνονται τροπικές καταιγίδες και τυφώνες στην περιοχή του δυτικού Ατλαντικού.

-Στις 11/7/13 ισχυρή καταιγίδα έπληξε παραλιακές περιοχές στην Ιταλία με έντονη χαλαζόπτωση με αποτέλεσμα οι παραλίες να φαίνονται καλυμμένες σαν από χιόνι.

ΧΑΛΑΖΙ ΣΕ ΑΚΤΗ ΙΤΑΛΙΑΣ


-Στις 11//13 καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν το Μπουένος Άιρες και πολλές επαρχίες της Αργεντινής με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα. Οι δρόμοι της πρωτεύουσας είχαν πλημμυρίσει και από τους κεραυνούς προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ εκτεταμένες ήταν οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

-Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου, κύμα καύσωνος έπληξε την Βρετανία, ιδίως το Λονδίνο, με 760 νεκρούς. Επίσης θερμοκρασίες 41-43 βαθμοί Κελσίου επικρατούν στις Δυτικές και ΒΑ πολιτείες των ΗΠΑ.

-Στις 12/7/13 καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν το Μπουένος Αιρες και πολλές επαρχίες της Αργεντινής με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και μεγάλες περιοχές,δημιουργώντας μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, δρόμους, καλλιέργειες, κλπ.

-Τουλάχιστον 21 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από εδαφικές κατακρημνίσεις και τις πλημμύρες που σημειώθηκαν από τις 25/7/13 στην βορειοδυτική Κινεζική επαρχία Γκανσού, η οποία είχε συγκλονισθεί στις 22/7/13 από ισχυρές σεισμικές δονήσεις. Στη γειτονική επαρχία Σαανσί, οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν τον θάνατο 14 ανθρώπων από τις 18 Ιουλίου και 189.000 απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους

-Στις 27/7/13 σφοδρή κακοκαιρία πλήτει το Παρίσι και τις κεντρικές περιοχές της Γαλλίας με ισχυρότατες καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους άνω των 100 χλμ την ώρα. Αντιθέτως το θερμόμετρο έφθασε στους 41 βαθμούς στο Μόναχο, 38 στο Βερολίνο, θερμοκρασίες ασυνήθιστες για την Γερμανία. Ομοίως στην Ρώμη το θερμόμετρο άγγιξε τους 38 βαθμούς. Το πλέον όμως παράδοξο είναι ότι στις 27/7 στο Γερμανικό χωριό Wassel έπεσε χαλάζι μεγέθους μπάλας του τένις και δημιούργησε καταστροφές σε σπίτια και αυτοκίνητα.


Ποτάμια βροχής

Ερευνητές από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ μελέτησαν τις καταστροφικές πλημμύρες που έγιναν τα τελευταία χρόνια στη Βόρεια Αγγλία και στη Σκωτία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτές οφείλονται στα ποτάμια της βροχής, ένα φαινόμενο που προκαλείται από την αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

Η αύξηση της θερμοκρασίας δημιουργεί ολοένα και περισσότερες θερμές μάζες αέρα οι οποίες με τη σειρά τους έχουν τη δυνατότητα να συγκρατούν μεγαλύτερες ποσότητες υδρατμών. Αυτοί οι υδρατμοί υπό συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες σχηματίζουν τεράστιες δέσμες νερού στην ατμόσφαιρα. Οι δέσμες ή «ποτάμια» νερού μετατρέπονται με τη σειρά τους σε συνεχή και έντονη βροχόπτωση που πέφτει μάλιστα σε συγκεκριμένα σημεία προκαλώντας έτσι πλημμύρες.

Τη μελέτη διεξήγαγαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αϊόβα και του Πανεπιστημίου Reading. Όπως εκτιμούν, όσο αυξάνεται η θερμοκρασία στον πλανήτη τόσο πιο συχνό και έντονο θα είναι το φαινόμενο.

Να τους πιστέψουμε ή κάτι άλλο, μάλλον τεχνητό, συμβαίνει ?

    ΔΙΑΔΩΣΤΕ:



 Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας.




loading...

epistimonikos

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...