Με πανηγυρικό τρόπο διατυμπάνισαν στην κυβέρνηση το γεγονός ότι ο παραιτηθείς Γενικοός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης δεν θα πάρει αποζημίωση αλλά τώρα αποκαλύπτεται γιατί σήκωσε όλο το βάρος του φοροεισπρακτικού μηχανισμού με πολλή δουλειά και συστηματική μεθοδολογία.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Το Παρόν» στη σύμβαση που είχε υπογράψει ο κ. Θεοχάρης με το δημόσιο προβλέπεται ρητά μπόνους 5 εκατομμυρίων ευρώ από τη στιγμή που θα πιάσει τους στόχους.
Κάτι βέβαια που ο πρώην γραμματέας θα διεκδικήσει αφού όπως υποστηρίζει δικαιούται το μπόνους, εφόσον το πλεόνασμα είναι γεγονός αναμφισβήτητο.
Μάλιστα σύμφωνα με έγκυρους νομικούς, το Δημόσιο είναι υποχρεωμένο να καταβάλει τα χρήματα, από τη στιγμή που τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επιβεβαιώνεται ότι οι στόχοι που καταγράφονται στη σύμβαση έχουν επιτευχθεί.
Κι όλα αυτά βέβαια πέραν του μισθού του που άγγιζε τα 4.700 ευρώ τον μήνα. Περιττό βέβαια να ειπωθεό ότι τα λεφτά αυτά θα πληρώσουν οι έλληνες φορολογούμενοι.
Θεοχάρης: Δεν ζήτησα ούτε ένα ευρώ
Ο Χάρης Θεοχάρης θέλησε να απαντήσει μέσω Facebook στα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει ζητήσει αποζημίωση μετά την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.
Ο πρώην Γενικός Γραμματέας έγραψε χαρακτηριστικά: «δεν έχω ζητήσει ούτε ένα ευρώ» και διέψευσε κατηγορηματικά όλα τα δημοσιεύματα. Μάλιστα, ο κ. Θεοχάρης ευχαρίστησε όλους εκείνους που τον περιέβαλαν με αγάπη, γράφει, αυτές τις μέρες. «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας που μου έστειλαν καλά λόγια αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που κατέβαλα το προηγούμενο διάστημα να αναβαθμίσω τις υπηρεσίες που η ΓΓΔΕ δίνει στους πολίτες.
Πολλοί από εσάς με σταματάτε στον δρόμο για να μου πείτε πως παρόλο που σας "έκαψα" έκανα καλά και με επαγγελματισμό τη δουλειά μου. Αυτό με συγκινεί και με κάνει να νιώθω πως ο αλτρουισμός που υποκρύπτει αυτή η συμπεριφορά δείχνουν πως είμαστε πολύ πιο ώριμοι από όσο θέλουν πολλοί να μας παρουσιάσουν.
Φεύγω από την ΓΓΔΕ αφήνοντας πίσω ένα έργο που μιλάει μόνο του: Σε κάθε τομέα είχαμε πρόοδο: εισπράξεις, τήρηση του προϋπολογισμού, αναδιοργάνωση, αξιοκρατία, κυνήγι φοροδιαφυγής ακόμη και από τους πλούσιους. Αυτό έγινε όσο αναδιοργανώναμε τα πάντα στην διοίκηση κόντρα σε νοοτροπίες και συμφέροντα»
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου