...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

ΟΠΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΧΡΩΜΑ = ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΝ

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

Η Τουρκία μάς αποκλείει περιοχές στο Αιγαίο για όλο το 2015!

Picture 0 for Η Τουρκία μάς αποκλείει περιοχές στο Αιγαίο για όλο το 2015!

Η Τουρκία εξέδωσε navtex αποκλείοντας μεγάλες περιοχές του Αιγαίου για όλο το 2015

Όπως πολλές φορές έχω γράψει, η Τουρκία πάντα εκμεταλλεύεται τις προβληματικές καταστάσεις στην Ελλάδα, με ένταση συνεχώς αυξανόμενη. Δεν θα μπορούσε να μη το πράξει και τώρα. Έτσι, μετά την δέσμευση θαλασσίων εκτάσεων στα νότια της Κύπρου για δύο μήνες, τώρα εξέδωσε navtex αποκλείοντας μεγάλες περιοχές του Αιγαίου για όλο το 2015.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου οι Τούρκοι εξέδωσαν δύο navtex, με τις οποίες δεσμεύουν για επικίνδυνες επιχειρήσεις τις περιοχές που περικλείουν Άθω, Θάσο, Σαμοθράκη, Λήμνο στο βόρειο Αιγαίο και Ικαρία, Φούρνους, Πάτμο, Κίναρο, Λεβίθα, Αμοργό στο κεντρικό Αιγαίο. Στην Λήμνο μάλιστα, η δέσμευση καλύπτει τμήμα της τερματικής περιοχής του αεροδρομίου του νησιού!
Οι δεσμεύσεις ισχύουν -κατά την Τουρκία- από 1η Ιανουαρίου ως 31 Δεκεμβρίου 2015, καθημερινώς από τις 5 το πρωί μέχρι τις 4.00 το απόγευμα, εκτός από τα Σαββατοκύριακα!
Αυτή ήταν η αιτία της σύσκεψης που έγινε στο ΥΠΕΞ με την συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Άμυνας και ΥΠΕΞ και των Αρχηγών όλων των Γενικών Επιτελείων. Η Αθήνα κήρυξε άκυρες τις navtex, αλλά όλα δείχνουν ότι το σχοινί στο Αιγαίο δεν θέλει και πολύ για να σπάσει.
Ο ΥΕΘΑ κ. Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του, εκτιμά ότι δεν προβλέπει να συμβεί κάτι απρόοπτο. Το «Έθνος» παρατηρεί ότι ακόμη κι αν έχει δίκαιο, είναι δεδομένο ότι η επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει μία "βόμβα" στο Αιγαίο που μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να απενεργοποιηθεί και να εκραγεί.
Στην Κύπρο, έχει αποφασισθεί να συνεχισθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα, η γεώτρηση της κοινοπραξίας ΕΝΙ/KOGAS στο δυνητικό κοίτασμα «Αμαθούσα», στο τεμάχιο 9 (και αυτό περιλαμβάνεται στη navtex που εξέδωσε η Τουρκία), δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, προσθέτοντας ότι δεν επηρεάζεται η γεώτρηση από τις νέες τουρκικές παραβιάσεις.
Αναφορικά με παρενοχλήσεις εκ μέρους της Τουρκίας, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο παρακολουθεί από τα πέντε ναυτικά μίλια, όπως είχε γίνει και στην προηγούμενη γεώτρηση στο δυνητικό κοίτασμα «Ονασαγόρας», προσθέτοντας πως «δεν υπήρξε καμία παρενόχληση και ούτε επηρεάζονται οι γεωτρήσεις από αυτές τις παραβιάσεις» (λησμόνησε να πει, υποβαθμίζοντας το ζήτημα, ότι το Barbaros έκανε έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ).
Και κοντά σε όλα, ήρθε να προστεθεί η επιχειρούμενη προβοκάτσια εκ μέρους της Τουρκίας να αποστείλει στην Αθήνα μέλη της παρακρατικής οργάνωσης «Επιτροπή Ταλάτ Πασά», που σκόπευαν να πραγματοποιήσουν εκδήλωση άρνησης των Γενοκτονιών που έχει διαπράξει η Τουρκία, στην πλατεία Συντάγματος, με σκοπό να ακυρώσουν στην πράξη τον νόμο που ψηφίστηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 2014, με βάση τον οποίο τιμωρούνται όσοι αρνούνται σκοπίμως τις Γενοκτονίες που αναγνωρίζει η Βουλή των Ελλήνων.
Δεκατρία μέλη της λεγόμενης «Επιτροπής Ταλάτ Πασά» αφίχθησαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», τα οποία όμως οδηγήθηκαν αμέσως σε ξεχωριστό χώρο για τον έλεγχο των ταξιδιωτικών τους εγγράφων. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας «e-Amyna», οι ελληνικές αρχές τούς επέδωσαν έγγραφο με το οποίο χαρακτηρίζονται ως ανεπιθύμητα πρόσωπα (personae non gratae) και ως επικίνδυνοι για την διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και της ασφάλειας της χώρας, και υποχρεώθηκαν να επιβιβαστούν στην επόμενη πτήση με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Τους υποδέχθηκαν με τουρκικές σημαίες και συνθήματα, όπως «είμαστε στρατιώτες του Κεμάλ Ατατούρκ».
Και το «κερασάκι στην Τούρτα», όπως λέγεται. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Τσαβούσολγου δήλωσε, ότι οποιοσδήποτε πρέπει να είναι σε θέση να διαδηλώνει ειρηνικά, και πως η Άγκυρα δεν επιχείρησε να παρεμποδίσει την έλευση των μελών της Επιτροπής στην Αθήνα.


Ο Μακεδώνloading...